Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες για να εμφανιστεί «λευκός καπνός» στην εκλογή του νέου Πάπα ν’ απαιτούνται ώρες (ίσως και μέρες) και μαραθώνιες διαβουλεύσεις από το κονκλάβιο. Αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβαινε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ με φόντο τις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου. Αλλά διαψεύστηκαν, καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (το πολύ 10 λεπτά αναφέρουν οι… χρονομέτρες!!!), η συζήτηση ολοκληρώθηκε και ο «λευκός καπνός» εμφανίστηκε, με τις τρείς από τις τέσσερις υποψηφιότητες για την εκλογική «μάχη» να εγκρίνονται.
Οι γνωστοί υποψήφιοι πρόεδροι, λοιπόν, είναι οι Βαγγέλης Λιόλιος, Παναγιώτης Φασούλας και Άγγελος Παπανικολάου, ενώ ο εκτελών χρέη υπηρεσιακού προέδρου Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε «αντίο». «Είναι το τελευταίο συμβούλιο στο οποίο λαμβάνω μέρος» σχολίασε χαρακτηριστικά, πριν αποχαιρετήσει, αφήνοντας στο… πόδι του τους Τσαγκρώνη και Γολέμη για να συνεχίσουν το ΔΣ, επικαλούμενος λόγους υγείας.
Όσον αφορά τον τέταρτο υποψήφιο που παρουσιάστηκε, ήταν ο κ. Ζώης, του οποίου όμως η υποψηφιότητα απορρίφθηκε, καθώς το σωματείο του δεν έχει μπει στο περιβόητο πλέον Μητρώο. Έτσι άπαντες πλέον αναμένουν την Κυριακή 12 του Σεπτέμβρη για να δουν ποιος θα είναι ο νέος… Πάπας του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί τον τελευταίο καιρό (χρόνια είναι η αλήθεια) κι αν θα μπορέσει να γυρίσει για τα καλά σελίδα και να ανακάμψει από την «κοιλιά» που κάνει χρόνια τώρα.