Λιάγκας: «Χρειάζονται όλοι»

liagkasΗ πρώτη του σεζόν στον πάγκο του Φοίνικα συνδυάστηκε με την πολυπόθητη άνοδο κι έτσι ο Θρασύβουλος Λιάγκας θα παραμείνει και τη νέα σεζόν για να οδηγήσει την ομάδα της Λάρισας στην Β’ εθνική. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γ’ εθνική αλλά και για το μπάσκετ στην πόλη της Λάρισας που κάποτε μετρούσε δύο ομάδες στην Α1.

Αναλυτικά:
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής:
“Ήταν κάτι που περίμενα γιατί από το καλοκαίρι είχαμε κάνει έναν πολύ καλό σχεδιασμό. Ενισχυθήκαμε με παίκτες που είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, ενώ παράλληλα είναι και έμπειροι αθλητές με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Οι Παπαχρήστος, Περρωτής κι ο Λεπενιώτης που ήρθαν μαζί με τα παιδιά που ήδη υπήρχαν είχαν σημαντικό μερίδιο στην άνοδο της ομάδας. Σε όλη την ομάδα και σε εμένα υπάρχει ικανοποίηση γιατί τα παιδιά δούλεψαν σκληρά, ήταν σοβαροί από την πρώτη μέρα και πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει και ήταν η άνοδος”.

Για την πορεία του Φοίνικα Λάρισας μέσα στο σκληρό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής:
“Όταν ανεβαίνεις κατηγορία κι ο δεύτερος απέχει από εσένα 4 νίκες τότε ο απολογισμός της σεζόν δεν μπορεί παρά να είναι θετικός. Εμείς είχαμε μία σταθερά ανοδική πορεία και σε κάθε παιχνίδι παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, ενώ παίζαμε και καλύτερο μπάσκετ. Σημαντικό στην γενικότερη πορεία μας ήταν το ξεκίνημα που κάναμε, καθώς το αρχικό σερί των 10 νικών ουσιαστικά μας έδωσε την άνοδο εξαρχής”.

Για το μπάσκετ στη Λάρισα:
“Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι γίνεται μία προσπάθεια από την ομάδα μου να ξαναπάει το μπάσκετ ψηλά. Για να γίνει αυτό βέβαια χρειαζόμαστε την πολύτιμη βοήθεια από όλους τους φορείς αλλά κι από τον κόσμο της πόλης. Χρειαζόμαστε τους πάντες για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στις απαιτήσεις της Β’ εθνικής”.