Λόλας: «Μπορούμε τη νίκη με τον Εθνικό»

lolas-dhmhtrhsΟ Ιωνικός Νικαίας ετοιμάζεται για το ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στον Εθνικό και ο Δημήτρης Λόλας μίλησε στο ionikosbc.gr μετά το τέλος του παιχνιδιού με το Περιστέρι, για την έκβαση του αγώνα αλλά και το επερχόμενο ντέρμπι.

-Τελικό σκορ, 87-69. Ένα παιχνίδι που στο ημίχρονο ήταν στο +6 για τον Ιωνικό και μέχρι το 34′ έβαλε δύσκολα, το Περιστέρι στον Ιωνικό, όμως στο τέλος, σχετικά εύκολα, επικράτηση και τέλος καλό όλα καλά.
«Σχετικά εύκολα δείχνει το αποτέλεσμα αλλά δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι. Μας δυσκόλεψε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού το Περιστέρι. Ήταν πολύ μαχητική ομάδα παρά τις απουσίες της. Και μην ξεχνάμε ότι είναι μία από τις τρεις ομάδες που χάσαμε. Αυτό σημαίνει πως είναι μαχητική ομάδα και «ματσάρει» καλά μ’ εμάς. Παρ’ όλα αυτά, τέλος καλό όλα καλά. Έχουμε ένα δύσκολο ματς μπροστά με τον Εθνικό. Είναι όλη η χρονιά αυτό το ματς. Το παίρνουμε και κατά ένα μεγάλο ποσοστό εξασφαλίζουμε την άνοδο».

-Που θεωρείς ότι κρίθηκε σήμερα το παιχνίδι;
«Νομίζω στο 2ο ημίχρονου που σφίξαμε την άμυνά μας, δεχόμενοι 28 πόντους και βάλαμε πολλά καλάθια στη ρακέτα, εκεί που είχαμε πλεονέκτημα με τους ψηλούς».

-Τώρα το επόμενο παιχνίδι είναι με τον Εθνικό. Είναι από τα παιχνίδια που λέμε do or die ή ότι και να γίνει (νίκη ή ήττα) η ζωή συνεχίζεται;
«Όπως είναι τώρα η κατάσταση είναι do or die. Πρέπει να κερδίσουμε άμα θέλουμε να πούμε ότι ανεβαίνουμε. Είμαστε όλοι φτιαγμένοι γι αυτό το παιχνίδι. Το περιμένουμε όλον αυτόν τον καιρό και θα πάμε να κερδίσουμε εκεί μέσα.

-Τέλος, ανεξάρτητα του αν θα βρεθούν φίλοι του Ιωνικού στο Κερατσίνι ή όχι, η σημερινή τους παρουσία υπήρξε μεγάλη «ντόπα» για εσάς και για τη συνέχεια.
«Ο κόσμος όπου και να παίζουμε, όπου τον αφήνουν να έρθει μας βοηθάει πολύ, εντός κι εκτός έδρας. Ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα με την προσέλευσή τους στον Εθνικό και να γίνει ένα παιχνίδι με πολύ καλή ατμόσφαιρα όπως μόνον ο κόσμος του Ιωνικού ξέρει να δημιουργεί και να πάνε όλα καλά, φεύγοντας νικητές.