Λ. Τσαουσίδης: “Μπορούσαμε και το χρυσό υπό προϋποθέσεις”…

Η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα αφήνει μία… γλυκόπικρη γεύση στον Ίκαρο Καλλιθέας. Κι όπως υποστηρίζει ο προπονητής της ομάδας Λευτέρης Τσαουσίδης – κάνοντας τον απολογισμό του μέσω του site των Ελλήνων προπονητών – η ομάδα του θα μπορούσε να είχε πάρει και το χρυσό, εάν ήταν υγιείς!
“Θεωρώ ότι για τη φετινή χρονιά είναι μεγάλη επιτυχία που φτάσαμε μέχρι εκεί, από τη στιγμή που είχαμε προβλήματα. Σχεδιάζοντας την ομάδα μας είχαμε άλλα δύο πεντάρια στα πλάνα μας. Όμως δεν εκδόθηκαν έγκαιρα τα δελτία του Λάζλο Ντόμπος και του Ντιαλό Φανσέκας κι έτσι αναγκαστήκαμε να περάσουμε στη θέση “5” κάποια 3-4άρια που είχαμε. Αυτό ήταν δύσκολο για τους ίδιους να το διαχειριστούν. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην πίεση. Το στυλ μου είναι πολύ πιεστικό, όμως μέσα από αυτό κέρδισαν και αυτοί, αλλά και η ομάδα. Οι ρυθμοί ήταν εντατικοί, καθώς καλούμασταν να περάσουμε στα παιδιά κάποια πράγματα από την αρχή, από τη στιγμή που είχαν μείνει μόνο δύο παίκτες από την περσινή ομάδα. Παρά τα  προβλήματα που μας προέκυψαν, τα παιδιά έδειξαν τεράστια ψυχή, ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό και κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όταν μία ομάδα δε διαθέτει το απίστευτο ταλέντο, αν είναι πιστή στη δουλειά και στη συγκέντρωση στη φιλοσοφία του παιχνιδιού, μπορεί να καταφέρει πολύ μεγάλα πράγματα. Όσα από τα παιδιά φύγουν φέτος για να παίξουν ως άντρες, έχουν να προσφέρουν πολλά σε όποια ομάδα επιλέξουν. Είναι ένα σκαλί παραπάνω και δικαίωσαν τις προσδοκίες του προέδρου και της διοίκησης που είναι κοντά στα τμήματα υποδομής, κάτι που είναι σημαντικό στις μέρες μας. Αν και μας αφήνει μία μικρή πικρία ότι αν ήμασταν υγιείς θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το χρυσό“.
Ο Τσαουδίσης, βέβαια αναφέρθηκε και στην πορεία του αντρικού τμήματος, όπου εκτελεί χρέη βοηθού του Άρη Λυκογιάννη: “Ήταν μία τρομερή εμπειρία για όλο το τεχνικό τιμ, που βρέθηκε για πρώτη χρονιά στην κατηγορία. Πρώτη φορά ομάδα που δεν έχει την εμπειρία να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις, τα καταφέρνει τόσο καλά. Νομίζω ο τραυματισμός του Κάρολ μας έκανε να αλλάξουμε κάπως τα πράγματα, αφού στο ξεκίνημα βρισκόμασταν στις πιο υψηλές θέσεις. Το επίτευγμα της παραμονής με τόσους Έλληνες από Α2 είναι σίγουρα σημαντικό. Κρατήσαμε κάποια παιδιά που βοήθησαν την ομάδα να ανέβει. Θα κάνουμε συζητήσεις με τον πρόεδρο για να δούμε τι θα γίνει του χρόνου. Η περσινή χρονιά θα αποτελέσει το καλύτερο εχέγγυο για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα μέσα στο γήπεδο με τη νέα αγωνιστική περίοδο”.