Μάγειρας: «Αν χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε θα έρθουν και τα αποτελέσματα»

mageiras_bΑπό αντίπαλος πέρσι, ως προπονητής του Αμαρουσίου στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, ο Βαγγέλης Μάγειρας είναι εδώ και λίγες ημέρες μέλος της οικογένειας του Αετού καθώς ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας. Ο Έλληνας κόουτς μίλησε στην επίσημη σελίδα του ΓΑΣ ΑΕΤΟΣ στο facebook, για τους λόγους που τον έκαναν να πει το “ναι” στη πρόταση της ομάδας, για τη φιλοσοφία του αλλά και τη συνέχεια της προσπάθειας για παραμονή στην Α2. 

Για την αποδοχή της πρότασης του Αετού: “Το γεγονός ότι οι άνθρωποι του Αετού και ο πρόεδρος κ. Παπαχριστόπουλος με πλησίασε δίνοντας μου την εντύπωση ότι πιστεύει σε εμένα και την ομάδα, με έκανε να μην σκεφτώ καθόλου για το αν έπρεπε να αναλάβω τη τεχνική ηγεσία. Σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης το ότι είχα συνεργαστεί με τα περισσότερα παιδιά σε άλλες ομάδες και γνωρίζω ότι ο Αετός διαθέτει καλό υλικό και ένα ρόστερ ποιοτικό με βάθος… Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή, προκειμένου να μην βασίζεται σε έναν – δύο παίκτες, αλλά να έχει δέκα ισάξιους αθλητές στη διάθεση του ώστε κάθε φορά να είναι διαφορετικός ο πρωταγωνιστής”.

Για την φιλοσοφία του: “Αυτό που είπα και στους παίκτες στη πρώτη μου ομιλία είναι ότι μέσα από την ομαδική δουλειά θα κερδίσουμε όλοι. Μας ενδιαφέρει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι επάνω στον κάθε παίκτη, ώστε όλοι να έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε χαρά για αυτό που κάνουμε και εν προκειμένω για το μπάσκετ. Να ευχαριστηθούμε την δουλειά που κάνουμε καθώς όταν κάνεις κάτι μέσα από τη καρδιά σου τότε έρχονται και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πιστεύω ότι καθρέφτης κάθε παίκτη είναι η προπόνηση και από εκεί ξεκινούν όλα… “.

Για τον αγώνα που ακολουθεί (28/2) με τον Ηρακλή: “Πολλοί λένε ότι το ματς αυτό είναι “τελικός”. Για εμάς δεν ισχύει κάτι τέτοιο… Αντιμετωπίζουμε τα επόμενα δέκα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα και το καθ’ ένα ξεχωριστά. Ούτε κερδίζοντας τον Ηρακλή πρόκειται να εξασφαλίσουμε την παραμονή του Αετού στην Α2, ούτε εάν χάσουμε θα έχουμε υποβιβαστεί. Είναι ένα σημαντικό ματς σαν όλα τα υπόλοιπα και με αυτή τη λογική θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα”.