Μάης Κωνσταντινίδης: “Βασική επιδίωξη να “επιβιώσει” ο Έσπερος Καλλιθέας στην κατηγορία, μετά το κακό ξεκίνημα”

“Βασική επιδίωξη είναι να “επιβιώσει” στην κατηγορία” ο Έσπερος Καλλιθέας μετά το κακό ξεκίνημα που είχε, ανέφερε ο προπονητής του συλλόγου Μάης Κωνσταντινίδης, προσδιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τις παρεμβάσεις που έγιναν στη διάρκεια των μεταγραφών της χειμερινής περιόδου. Ο Έλληνας προπονητής μιλώντας στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» στο webradio της ΕΟΚ με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά, εξήγησε και τους λόγους που τον οδήγησαν και πάλι στο “τιμόνι” του Εσπέρου.

Για τις κινήσεις του Εσπέρου στη μεταγραφική περίοδο: «Η βασική επιδίωξη είναι να “επιβιώσει” στην κατηγορία η ομάδα, η οποία είχε ένα κακό ξεκίνημα. Στο χρονικό σημείο που εντάχθηκα εγώ η ομάδα είχε καλό ρυθμό, ερχόταν από ένα καλό σερί εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, οπότε οι παρεμβάσεις έπρεπε να ‘ναι πολύ «χειρουργικές». Κάναμε δύο προσθήκες στην ομάδα είχαμε και δύο αποχωρήσεις, οι οποίες προσθήκες έχουν ενταχθεί σε μεγάλο βαθμό στην ομάδα και έχουν ξεκινήσει να βοηθούν».

Για το λόγο που επέστρεψε στον Έσπερο: «Έχω προϋπάρξει ξανά στο σύλλογο πριν από περίπου 10 χρόνια για τέσσερις σεζόν και ήταν απ’ τις δουλειές που είχα ευχαριστηθεί περισσότερο. Στο πλαίσιο εκείνο είχε δημιουργηθεί μια ομάδα με πολύ νέα παιδιά, όπου κάποια από αυτά εξακολουθούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες που παίζουν τώρα, συν το Γιώργο Αγγελόπουλο που τον ξαναβρίσκω μετά από τόσα χρόνια εδώ. Πέρα απ’ το κομμάτι των πρωταθλημάτων, των νικών και τα λοιπά, το πιο σημαντικό για έναν προπονητή είναι τι παρακαταθήκη αφήνει σ’ ένα σύλλογο και αυτή είναι οι παίκτες. Η ανάδειξη νέων παικτών σ’ αυτήν την ομάδα είναι το ζητούμενο και οι συνθήκες το ευνοούν, διότι ο σύλλογος αυτήν τη στιγμή έχει στο ρόστερ πάρα πολλά μικρά σε ηλικία παιδιά. Αν τούς αναπτύξουμε και τούς βελτιώσουμε και η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να στηριχτεί τα επόμενα χρόνια σ’ αυτά και τα παιδιά θα έχουν τα εφόδια για μια μακροχρόνια καριέρα».

Για το παιχνίδι κόντρα στον Πρωτέα Βούλας ανέφερε: «Ο χρόνος προετοιμασίας για το παιχνίδι ουσιαστικά είναι τρεις μέρες. Μέσα σε τρεις μέρες και χωρίς ρεπό μετά το παιχνίδι με την Πεύκη (08/02), η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πρωτέα είναι ελλιπής, αλλά αναγκαστικά ταχύρρυθμη. Είναι ένα τεστ γι’ αυτά τα παιδιά να μπορέσουν ν’ αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους ενόψει του αγώνα με την Πεύκη, που είναι άλλα τα δεδομένα και να πάνε σε ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Βούλα, η οποία είναι απ’ τις τοπ ομάδες της κατηγορίας. Αν αυτό έχει αποτέλεσμα θα δείξει την Κυριακή (12/02)».

Για το σημείο-«κλειδί» για τον Έσπερο στον αγώνα: «Στο 100% είναι το αμυντικό κομμάτι. Από εκεί πρέπει να ξεκινάει μια ομάδα που θέλει να λέγεται σοβαρή και σωστά δομημένη. Ο Έσπερος έχει τη δυνατότητα μιας ομάδας που μπορεί να διαχειριστεί υψηλά σκορ, αλλά πρέπει να δώσουμε τη βάση μας στο αμυντικό κομμάτι. Αν είμαστε καλοί εκεί μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε».