Μάντζαρης: «Υπερτερούμε σε προσωπικότητα»

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει αύριο (5/7, 21:00) τη Νιγηρία σε ένα παιχνίδι από το οποίο ο νικητής συνεχίζει στη διοργάνωση και ο χαμένος πάει σπίτι του. Οι Αφρικανοί είχαν τεθεί πολύ πρόσφατα και πάλι αντιμέτωποι της Εθνικής, στο τουρνουά του Σάο Κάρλος στην Βραζιλία. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε σαφή εικόνα, όπως και οι συμπαίκτες του και έκανε τις πρώτες του εκτιμήσεις για το ματς πριν ακόμα το προπονητικό επιτελείο αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολος αντίπαλος η Νιγηρία, αφού είναι πολύ αθλητική ομάδα, έχει μεγάλα κορμιά και τρέχουν όλοι μαζί στο ριμπάουντ. Αυτός είναι ένας τομέας που αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο και μπορεί εκείνα μην μας στοίχισε, αλλά πρέπει να το διορθώσουμε για να μην πάθουμε ζημιά. Πρέπει να βοηθάμε περισσότερο οι περιφερειακοί αφού οι ψηλοί παλεύουν, αλλά το ριμπάουντ είναι ομαδική δουλειά. Από κει και πέρα, πρέπει να τους τρέξουμε με κάθε ευκαιρία, αφού έχουν πρόβλημα στο τρανζίσιον παιχνίδι. Βασικό συστατικό βέβαια για να νικήσουμε θα είναι η καλή μας άμυνα. Με το Πουέρτο Ρίκο χρειάστηκε να σκοράρουμε σχεδόν 100 πόντους για να νικήσουμε. Με την καλή άμυνα και τον καλό μας ρυθμό, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Μπαίνουμε πλέον στα νοκ – άουτ παιχνίδια και αυτά είναι για τους παίκτες με τις μεγάλες προσωπικότητες. Εκεί εμείς υπερτερούμε, αφού η ομάδα έχει μεγάλο βάθος, είμαστε 12 παίκτες με ρόλο, ενώ οι άλλοι έχουν 5-6 που στηρίζουν το παιχνίδι τους. Αν κάνουμε το παιχνίδι μας, εμείς θα είμαστε που θα ορίσουμε την εξέλιξη του αγώνα και θα φτάσουμε στη νίκη»