Μέτος: «Τιμητική ευκαιρία»

Κάποιες ανέλπιστες ήττες έφεραν προβληματισμό στον Μανδραϊκό, καθώς απομακρύνθηκε από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ ανδρών. Η διοίκηση της ομάδας έψαχνε έναν τρόπο να αλλάξει η ψυχολογία στους παίκτες κι έτσι ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Γρίβας άφησε την άκρη του πάγκου. Η λύση για την άκρη του πάγκου δόθηκε εκ των έσω, καθώς ο επί τέσσερα χρόνια συνεργάτης του Γρίβα, Μιχάλης Μέτος, ανέλαβε να επιστρέψει την ομάδα στις επιτυχίες. Ο νέος τεχνικός του Μανδραϊκού μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για τους στόχους που βάζει αλλά και για το νέο του πόστο.

Αναλυτικά:

Για το νέο πόστο που ανέλαβε στην ομάδα:

«Για εμένα είναι μεγάλη αλλαγή. Είναι πολύ θετικό ότι γνωρίζω το ρόστερ από μέσα, ενώ γνωρίζω την ομάδα και τους ανθρώπους της πολύ καλά. Με τα μισά παιδιά είναι η δεύτερη χρονιά που συνεργαζόμαστε οπότε με ξέρουν και τους ξέρω. Τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Από εκεί και πέρα το θέμα του πρώτου προπονητή ήταν θέμα της διοίκησης και ευχαριστώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την τιμητική ευκαιρία να μείνω ως πρώτος προπονητή. Θα κάνω ότι μπορώ να εκπληρώσω τους στόχους. Πρέπει να τονίσω ότι είμαι πολύ τυχερός γιατί στην ομάδα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και ευελπιστούμε να αλλάξουμε την ψυχολογία των παιδιών για να έχουμε καλύτερη συνέχεια».

Για τους στόχους που θέτει βαθμολογικά αλλά και αγωνιστικά:

«Αγωνιστικά η αλλαγή που θέλω να γίνει και φάνηκε κόντρα στο Παλαιό Φάληρο είναι να γίνουμε πιο γρήγοροι στην επίθεση και να παίξουμε πιο ελεύθερα. Η αμυντική μας λειτουργία είναι ήδη πολύ καλή οπότε αν τη διατηρήσουμε και βάλουμε αυτά τα στοιχεία επιθετικά τότε νομίζω θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Βαθμολογικά έχουμε μείνει πίσω για την άνοδο στη Γ’΄εθνική. Ο Εθνικός απέχει 2 νίκες, ενώ μας έχει στην ισοβαθμία και το ίδιο ισχύει με το Φάρο. Εμείς πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Από εκεί και πέρα άμεσος στόχος είναι και το Κύπελλο της ΕΣΚΑΝΑ. Είναι τιμή μας να διεκδικήσουμε το θεσμό αυτό. Την επόμενη εβδομάδα είναι το Φάιναλ Φορ και στον ημιτελικό αντιμετωπίζουμε τον Μίλωνα».

Για το ρόστερ της ομάδας το οποίο γνωρίζει καλά:

«Πιστεύω πάρα πολύ στα παιδιά. Είμαστε πλήρης σε όλες τις θέσεις. Έχουμε ένα κράμα παιδιών με μεγάλη εμπειρία που γνωρίζουν τις απαιτήσεις τις κατηγορίας και αυτοί πλαισιώνονται από τρεις πολύ καλούς μικρούς που για εμένα είναι από τους καλύτερους στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Ο συνδυασμός αυτός μας δίνει τη δυνατότητα να κοιτάμε πάντα ψηλά άσχετα από κάποια άτυχα αποτελέσματα».