«Μία διοργάνωση γεμάτη συναισθήματα»

Πολλοί φορείς του μπάσκετ και της πόλης Θεσσαλονίκης, θα είναι αρωγοί της προσπάθειας για την καλύτερη δυνατή διοργάνωση του 23ου ΕΚΟ All Star Game. Οι εκπρόσωποι τους μίλησαν με ενθουσιασμό για τη διοργάνωση του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ, στη σημερινή παρουσίαση της γιορτής της Betshop Basket League.

Σούλης Μαρκόπουλος (Αντιπρόεδρος ΣΕΠΚ): “Ο ΣΕΠΚ χαιρετίζει την απόφαση του ΕΣΑΚΕ να διεξαχθεί το ελληνικό All Star Game στη Θεσσαλονίκη μετά από 23 χρόνια. Καιρός ήταν! Η χαρά μας είναι μεγάλη. Εδώ έγιναν οι πρώτοι αγώνες στην Ελλάδα. Το ολ σταρ λειτουργεί ως πρεσβευτής του αθλήματος. Εκπροσωπεί το σλόγκαν “i love this game”. Είναι μια διοργάνωση που δημιουργεί συναισθήματα αλλά είναι και μία ευκαιρία οι αθλητές και οι προπονητές να ξεφύγουν από την καθημερινότητα των αγώνων. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις στην κερκίδα όμορφα πρόσωπα. Εχω βρεθεί τόσο ως προπονητής όσο και ως θεατής, τον θαυμασμό των μικρών παιδιών σε αυτούς που συμμετέχουν. Αυτό είναι το νόημα της διοργάνωσης. Ο ΣΕΠΚ είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.
Λίγες ώρες πριν τον αγώνα, το Σάββατο θα γίνει σεμινάριο προπονητικής. Μετά τον αγώνα ο σύνδεσμος θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Σας καλώ να έρθετε και να απολαύσετε το θέαμα. We love this game”.

Διονύσης Ανανιάδης (εκπρόσωπος ΧΑΝΘ): “Είναι μεγάλη συγκίνηση αυτή ειδικά τη χρονιά που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια μπάσκετ στην Ελλάδα, με τον γνωστό ρόλο της ΧΑΝΘ. Διέδωσε το μπάσκετ σε όλο τον φίλαθλο κόσμο. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, τον ΕΣΑΚΕ και ιδιαίτερα στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο που μας ενέταξαν στο πρόγραμμα τον εορτασμών. Στο πλαίσιο του κοινωνικού προσώπου του ΕΣΑΚΕ με τις επισκέψεις στον ΟΑΚΑ, το σεμινάριο του ΣΕΠΚ στη ΧΑΝΘ θα γίνουν αγώνες “3 on 3” και τρίποντων. Οι ακαδημίες της ΧΑΝΘ θα συμμετέχει στο τριήμερο του “Παλέ ντε Σπορ”.
Είμαι χαρούμενος για το κοινωνικό πρόσωπο του ΕΣΑΚΕ παρότι μιλάμε για επαγγελματικό οργανισμό. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που διοικούν αλλά πρέπει να προσέχουμε και τις άλλες πτυχές του αθλητισμού. Η επιλογή της διεξαγωγής στη Θεσσαλονίκη μας κάνει υπερήφανους. Περιμένουμε μετά από το τριήμερο και η Εθνική ομάδα να δώσει το παρών στη Θεσσαλονίκη. Πέρασαν πολλά χρόνια και η πόλη δικαιούται να χειροκροτήσει την ομάδα. Βασική μας επιδίωξη είναι κάθε αγώνας να είναι μια γιορτή.

Γεώργιος Κόνσουλας (Γενικός γραμματέας ΟΣΕΚΑ): “Το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ θα χτυπάει στο Παλέ. Θα είναι εκεί όλο το ελληνικό μπάσκετ, όχι μόνο με κορυφαίους παίκτες της Α1, αλλά και νέοι, βετεράνοι και παίκτες με αμαξίδιο.
Το Σάββατο θα έχει μεγάλη αξία η παρουσία ου κόσμου στο γήπεδο, Εκεί θα είναι η πιο δυνατή ομάδα, όπως μας είπε ο Νίκος Γκάλης. Προσκαλούμε όλες τις ΚΑΕ να ακολουθήσουν τις πρωτοβουλίες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με τη δημιουργία ομάδας. Δε ζητάμε τίποτα παραπάνω από τη συμμετοχή και τη στήριξη σας. Αυτά τα παιδιά το αξίζουν”. 

Γιώργος Διωνάς (Πρόεδρος Δ.Σ. Αλεξανδρείου): “Τα εθνικά αθλητικά κέντρα Θεσσαλονίκης, που ανήκει και το Αλεξάνδρειο, νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να συνδιοργάνωσουμε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση του μπάσκετ. Δεν το σκεφτήκαμε όταν είχαμε την πρόταση από τον ΕΣΑΚΕ. Τέτοια μεγάλα γεγονότα για την πόλη και τον αθλητισμό, είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνονται σε τέτοιους εμβληματικούς χώρους.Είναι από τις λίγες φορές που δε σκέφτηκα καθόλου, δε διάβασα εκείνα τα κομμάτια που έχουν να κάνουν με τις ζημιές στο γήπεδο. Τέτοιου είδους γιορτές είναι το παράδειγμα, για τη βία που πρέπει να λείπει από τα γήπεδα. Είμαστε εδώ σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ, για να κάνουμε τη διοργάνωση να πετύχει. 

Ευάγγελος Καφετζόπουλος (Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΝΑ): Θέλω να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δίνουν να συμμετάσχουμε. Ο ΟΚΑΝΑ είναι δημόσιος φορέας, συνεργάζεται με 75 κέντρα πρόληψης στη χώρα, ενώ τα τελευταία χρόνια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε κοινωνική επανένταξη και ενσωμάτωση. Ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Δημιουργήσαμε στον ΟΚΑΝΑ ένα αθλητικό γραφείο και με τις δραστηριότητές του, ακολουθεί την τάση με τον αθλητισμό ως θεραπευτικό εργαλείο.Τελικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και τον αποστιγματισμό των θεραπευόμενων, Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ για την ευκαιρία που μας δίνει. 

Αναστάσιος Τζήκας (Πρόεδρος Δ.Σ ΔΕΘ-Helexpo): “Στηρίζουμε τον αθλητισμό γιατί μας έχει μεγαλώσει και μας κοινωνικοποιεί. Έχουμε τη Sportexpo που φέτος θα είναι διεθνής. Στηρίζουμε την προσπάθεια του Βαγγέλη Γαλατσόπουλος και οφείλω προσωπικά στον αθλητισμό τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου, γιατί έπαιξα και μπάσκετ και ποδόσφαιρο”. 

Θόδωρος Βαντόλας (Ιδιοκτήτης Athlos): “Θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ, όλους τους χορηγούς που βοηθούν και όλους τους ανθρώπους του ΕΣΑΚΕ και του ΠΣΑΚ για την προσπάθεια που κάνουν όλο αυτόν τον καιρό”.