Μίσσας: «Δουλειά σε ριμπάουντ και άμυνα»

missas-kwstasΤα αποτελέσματα δεν μετρούν στα φιλικά παιχνίδια, οπότε η χθεσινή ήττα της Εθνικής Νέων από τη Γερμανία ήταν το τελευταίο που απασχόλησε τον Κώστα Μίσσα. «Τα δύο αυτά παιχνίδια στην πρώτη φάση της προετοιμασίας μας έδωσαν την δυνατότητα να δούμε που βρισκόμαστε και τι να διορθώσουμε σε σχέση με τα προβλήματα που έχουμε, είτε αυτό λέγεται ομαδική επιθετική τακτική, είτε λέγεται ομαδική αμυντική τακτική» τόνισε ο έμπειρος ομοσπονδιακός προπονητής.

«Στο δεύτερο παιχνίδι αφήσαμε έξω τον Λευτέρη Μποχωρίδη, για να δώσουμε περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε κάποια παιδιά και να δούμε ποιος μπορεί να μας βοηθήσει. Σίγουρα χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά σε συγκεκριμένα πράγματα όπως είναι το κομμάτι της άμυνας και το κομμάτι των ριμπάουντ. Επίσης, πρέπει να μπορέσουμε στην συνέχεια να εκμεταλλευτούμε κάποια πλεονεκτήματα που μπορεί να βγάλει αυτή η ομάδα όπως είναι η ταχύτητα».

Από εδώ και στο εξής η Εθνική U20 θα μπει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, οπότε «βήμα βήμα θεωρώ ότι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι και στην επίθεση και στην άμυνα» σχολίασε ο Κώστας Μίσσας, προσθέτοντας: «Ευχαριστημένος δεν είσαι ποτέ μέχρι να ολοκληρωθεί ένα κομμάτι για να το δεις πως θα εξελιχθεί. Σίγουρα όπως έχουμε τα δεδομένα αυτή την στιγμή, η ομάδα έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, με τα πλεονεκτήματα να υπερισχύουν των μειονεκτημάτων, αλλά στον δεύτερο κύκλο της προετοιμασίας θα πρέπει να τα βελτιώσουμε».