Μίσσας: «Θα συνεχίσουμε με ομαδική προσπάθεια και δουλειά»

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών, Κώστας Μίσσας αναφέρθηκε στον αγώνα με την Τουρκία που έφερε και την πρώτη ήττα για την ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δίνοντας και το πρώτο στίγμα για τον επόμενο αντίπαλο, την Ισπανία.
Θεωρώ ότι ίσως λίγο ψηλώσαμε. Στο πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε χωρίς καμία συγκέντρωση τόσο στην αμυντική τακτική μας, όσο και σε κάποια κομμάτια της επίθεσης. Είχαμε σχεδιάσει κάποια πράγματα τα οποία δεν κάναμε ποτέ. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούμε πίσω στο σκορ, να κυνηγάμε… Ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι με διάφορες μορφές άμυνα συνδυασμένες και βρήκαμε λίγο καλύτερη κίνηση στην επίθεση. Δυστυχώς στο σημείο που δείχναμε να έχουμε ανακτήσει τον έλεγχο, φτάνοντας ως το +7, κάναμε κάποια παιδαριώδη λάθη, τα οποία δεν θα έπρεπε να γίνουν. Έπρεπε να συνεχίσουμε να παίζουμε με την τακτική μας, έπρεπε να συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση στην άμυνα, κάτι που όμως δεν έγινε. Χάθηκε ένα παιχνίδι, αλλά για το πω απλά, όλα τα λεφτά είναι ο αγώνας της Παρασκευής. Αυτός ήταν και παραμένει ο αγώνας κλειδί.
Ο αγώνας της Παρασκευής στον οποίο αναφέρεται ο Μίσσας είναι ο προημιτελικός απέναντι στην Ισπανία. Η νίκη δίνει μια θέση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης: Την έχουμε δει την Ισπανία και θα τη δούμε και θα τη μελετήσουμε ακόμη καλύτερα τις επόμενες ώρες. Είναι μια ομάδα αρκετά γεμάτη, υπάρχουν δυσκολίες στην αντιμετώπισή της. Όταν όμως φτάνεις ως εδώ, οι δυσκολίες μεγαλώνουν έτσι κι αλλιώς. Είναι κάτι δεδομένο και σίγουρο. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ομάδες.

Υπάρχουν ομάδες με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θέμα είναι να εντοπίσουμε τα μειονεκτήματα της Ισπανίας και να χτυπήσουμε πάνω σε αυτά. Χρειάζεται όμως απόλυτη συγκέντρωση για να γίνει αυτό. Δεν γίνεται να ξαναμπούμε στο γήπεδο όπως μπήκαμε σήμερα, νομίζοντας ότι θα νικήσουμε απλά μπαίνοντας στο γήπεδο. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ ψηλό. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εδώ φτάσαμε με πολύ δουλειά ομαδική με μεγάλη προσπάθεια ομαδική. Και έτσι θα συνεχίσουμε.