Μίσσας και Μοτσενίγος στη fibaeurope.tv (+vd)

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα τη Λιθουανία στον πρώτο προημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων (στο ημίχρονο βρίσκεται πίσω στο σκορ 38-23) και ο Κώστας Μίσσας, μαζί με τον Σπύρο Μοτσενίγο, κατέθεσαν λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα την άποψή τους, τόσο για τον αγώνα, όσο και για την πορεία της ελληνικής ομάδας…

«Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι που φτάσαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ξεκίνησαμε πολύ καλά στα πρώτα παιχνίδια, αλλά τα επόμενα ήταν πολύ δύσκολα επειδή το επίπεδο είναι πολύ, πολύ ψηλό. Νομίζω όμως ότι τα καταφέραμε, με πολλή προσπάθεια, πολλή καρδιά, μυαλό και νομίζω ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο» δήλωσε ο Κώστας Μίσσας.

«Το μεγάλο μας όπλο είναι η περιφέρεια και η αδυναμία μας είναι ότι δεν έχουμε πολλά παιδιά να αλλάζουμε μέσα στη ρακέτα. Συνεπώς, αναγκαζόμαστε να παίζουμε πολύ με την περιφέρεια, να χρησιμοποιούμε διαφορετικές τακτικές σε επίθεση και άμυνα. Αν πάρουμε το αμυντικό ριμπάουντ θέλουμε να τρέξουμε. Το στυλ που θέλουμε είναι να παίζουμε γρήγορα. Αυτό εξαρτάται από το αμυντικό ριμπάουντ. Η Λιθουανία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Είναι πολύ γρήγορη ομάδα, παίζει ολοκληρωτικά επιθετικό μπάσκετ, σουτάρει, θα είναι πολύ σκληρό παιχνίδι. Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να παίξουμε πολύ καλή άμυνα στο τρανζίσιον».

O Κώστας Μίσσας μίλησε επίσης για τον Κώστα Μοτσενίγο («την περασμένη χρονιά έπαιξε επαγγελματικό μπάσκετ, έχει εμπειρία και μπορούμε να βασιστούμε σε αυτόν») και υπογράμμισε ότι επιλέχθηκαν πολλοί 93άρηδες στη φετινή ομάδα «για να προετοιμαστούμε καλύτερα για την επόμενη χρονιά».

Ο Σπύρος Μοτσενίγος, τρίτος σκόρερ της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, είπε από την πλευρά του: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την ομάδα. Κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσουμε μέχρι εδώ αλλά τους διαψεύσαμε. Το κλειδί (σ.σ. στον προημιτελικό) θα είναι η περιφερειακή άμυνα. Εχουν πολύ καλούς γκαρντ, με καλό σουτ, ντράιβ… Αν τους περιορίσουμε θα γίνει κλειστό παιχνίδι».