Μαζεμένες οι κινήσεις στο ρόστερ της Νίκης Βόλου…

Το “διαζύγιο” με τον Καραγιώργο ήταν δεδομένο εδώ και ημέρες, όπως και η έλευση του Ανδρέα Μαύρου στο προπονητικό επιτελείο της Νίκης Βόλου και το μόνο που απέμενε ήταν η επισημοποίησή τους. Κάτι που έκανε η διοικούσα επιτροπή του βολιώτικου συλλόγου, αποχαιρετώντας τον Δημήτρη Καραγιώργο και καλωσορίζοντας τον Ανδρέα Μαύρο. Όμως δεν ήταν η μοναδική κίνηση για τη Νίκη Βόλου στον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας περιόδου, καθώς προχώρησε στην αποδέσμευση τεσσάρων παικτών (Θωμά Καραγέωργο, Γιώργο Παρασκευά, Χρήστο Σιμάκη και Ηλία Σταυροθεόδωρο) και στην ανανέωση της συνεργασίας με μία 6άδα παικτών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της ανόδου της ομάδας στη Β’ εθνική.
Η αρχή του… χορού των ανακοινώσεων της Νίκης Βόλου έγινε με το καλωσόρισμα στον Ανδρέα Μαύρο και λίγο αργότερα με το “αντίο” στον Δημήτρη Καραγιώργο. “Η Δ.Ε. του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ανακοινώνει κι επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με τον coach Ανδρέα Μαύρο.
Ο πολύπειρος τεχνικός, που έχει διατελέσει και ομοσπονδιακός προπονητής, θα συνθέσει μαζί με τον coach Γιώργο Κοσμάτο το προπονητικό staff στην ανδρική ομάδα, ενώ ταυτόχρονα θα έχει τον ρόλο του υπευθύνου των υποδομών της ομάδας μας σε άμεση συνεργασία με τον coach Ανδρέα Τσιριγωτάκη.
Ο Ανδρέας Μαύρος είναι γεννημένος στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας στις 11 Ιανουαρίου 1972, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών και ασχολείται με την προπονητική από το 1991.
Ως αθλητής έχει αγωνιστεί στη Νίκη Βόλου (1983-1990), στον Άγιο Θωμά Ζωγράφου (1990 – 1996, Γ’ Εθνική), στον Σαρωνικό Αίγινας (1996-1999, Α’ Εσκανα) και στον Ίωνα Βόλου (1999 – 2001, άνοδος στη Γ’ Εθνική).
Επίσης, έχει υπάρξει Πρωταθλητής Ελλάδος στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων το 1988 με συμπαίκτες μεταξύ άλλων τον έταιρο προπονητή της ομάδας μας Γιώργο Κοσμάτο, καθώς και το Νίκο Μπουντούρη.
Ως προπονητής επιστρέφει στη Νίκη Βόλου, καθώς έχει προπονήσει την ανδρική μας ομάδα τη σεζόν 2001-2002 (Γ’ Εθνική), ενώ μέσα από την πιο επιτυχημένη παραγωγική διαδικασία στις υποδομές της Νίκης Βόλου μαζί (μεταξύ άλλων) και με τους Γιώργο Κοσμάτο και Χρήστο Αθανασιάδη ανέδειξε 5 αθλητές που έπαιξαν σε εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων και νέων (Φρουσκλιάς, Καραβασάνης, Μαυρογιάννης, Παππούλιας, Στούκας).
Ως ομοσπονδιακός προπονητής έχει προσθέσει πάρα πολλές επιτυχίες στο παλμαρέ του, ενώ έχει συνεργαστεί στις εθνικές ομάδες με προπονητές όπως οι Κώστας Μίσσας, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, Γιάννης Κτιστάκης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Αλέκος Δάγλας, Βαγγέλης Μάγειρας, Θάνος Σόφτσης, Σάκης Παραλίκας.
Κάποιες από τις επιτυχίες του ως ομοσπονδιακός προπονητής είναι οι παρακάτω:
– 2007 Σλοβενία Camp FIBA κ16 από όλη την Ευρώπη
– 2008 Εθνική Γυναικών προκριση στο πανευρωπαϊκό
– 2009 Εθνική Γυναικών 5η θέση στο πανευρωπαϊκό, πρόκριση στο παγκόσμιο (μεγαλύτερη επιτυχία εθνικής γυναικών)
– 2009 Εθνική Νέων Ανδρών Χρυσό Πανευρωπαϊκό στην Ρόδο με παίκτες όπως Σλούκας, Παππάς, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Μπόγρης κτλ
– 2010 Εθνική Νέων Ανδρών Αργυρό Πανευρωπαϊκό στο Ζαντάρ της Κροατίας
– 2010 Εθνική Γυναικών Παγκόσμιο στη Τσεχία 10η θέση με παίκτριες όπως Μάλτση, Καλτσίδου, Καλέντζου κτλ
– 2011 Εθνική Γυναικών Πανευρωπαϊκό στη Πολωνία
– 2011 Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών
– 2012 Εθνική Γυναικών Προκριματικά Πανευρωπαϊκού
– 2012 Εθνική Νέων Γυναικών, Άνοδος στην Α’ κατηγορία
– 2013 Εθνική Νέων Ανδρών Πανευρωπαϊκό στο Ταλίν της Εσθονίας, 5η θέση, με παίκτες όπως Μποχωρίδης, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Αντετοκούνμπο (πρώτη συμμετοχή Αντετοκουνμπο στην εθνική Ελλάδος)
– 2014 Εθνική Νέων Ανδρών Πανευρωπαϊκό στο Ηράκλειο 6η θέση
– 2014 Πανευρωπαϊκό Εθνική Κορασίδων στην Ουγγαρία
– 2015 Εθνική Γυναικών Πανευρωπαϊκό Ρουμανία – Ουγγαρία
Ακόμη, βρέθηκε το 2012 με υποτροφία του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών στην Αμερική και παρακολούθησε επί ένα μήνα προπονήσεις των Detroit Pistons, Chicago Bulls, Milwaukee Bucks, καθώς και κολεγιακών ομάδων (South Western, De Paul, Marquette‎).
Έχει επίσης παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια με Έλληνες, αλλά και ξένους προπονητές (Ομπράντοβιτς, Ιωαννίδης κ.α).
Τέλος, κατά την παραμονή του στην Σύρο έχει κατακτήσει περισσότερα από 25 πρωταθλήματα Κυκλάδων σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (ανδρών, εφήβων, παίδων), ενώ έχει αναδείξει αθλητές που μετέπειτα έπαιξαν σε εθνικές κατηγορίες.
Καλωσορίζουμε τον coach Ανδρέα Μαύρο στο σπίτι του, τον καλωσορίζουμε πίσω στην αγαπημένη του ομάδα, και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες”.

“ΛΗΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟ”, είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης και αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ανακοινώνει την λήξη της συνεργασίας με τον προπονητή Δημήτρη Καραγιώργο.
Ο coach Καραγιώργος έβαλε το δικό του λιθαράκι στην άνοδο της ομάδας μας, τον ευχαριστούμε για την συνεισφορά του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσωπική και προπονητική του πορεία”.

Για τη συνέχεια το… μενού είχε το “αντίο” στους τέσσερις που δεν θα φοράνε τη φανέλα της ομάδας τη νέα σεζόν: “Η Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας με τους καλαθοσφαιριστές Θωμά Καραγέωργο, Γιώργο Παρασκευά, Χρήστο Σιμάκη και Ηλία Σταυροθεόδωρο.
Ευχαριστούμε τους παραπάνω αθλητές για το ήθος τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους στην άνοδο της ομάδας μας και τους ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία σε αθλητικό και προσωπικό επίπεδο”.
Και το… κερασάκι στην τούρτα της ημέρας οι έξι ανανεώσεις. Με τους Παναγιώτη Τσώλη, Σάκη Κουτίνα, Φώτη Τάσσο, Κώστα Σαριμπαλίδη, Άρη Βερτζάγια και Γεράσιμο Δελεντζέ να είναι οι παίκτες που αποτελούν τον “κορμό” στον οποίο θα στηριχθεί η στελέχωση του ρόστερ της νέας σεζόν.
Οι ανακοινώσεις αναφέρουν:
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΕΛΕΝΤΖΕ!
Η Δ.Ε. του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας για την ερχόμενη σεζόν με τον αθλητή Γεράσιμο Δελεντζέ (16, 2.01, SF-PF).
O Γεράσιμος ξεκίνησε το μπάσκετ πριν 5 χρόνια στις ακαδημίες της Νίκης Βόλου και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της φιλοσοφίας που έχει το προπονητικό staff για την σχέση των υποδομών με την ανδρική ομάδα.
Την περασμένη χρονιά πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, έχοντας μάλιστα διψήφιο αριθμό πόντων σε τρεις αγώνες, ενώ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα projects της Νίκης Βόλου και γι αυτό θα αποτελέσει μέλος της ανδρικής μας ομάδας για 2η συνεχή χρονιά.
Του ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά!
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΒΕΡΤΖΑΓΙΑ!
Η Δ.Ε. του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας για την ερχόμενη σεζόν με τον αθλητή Άρη Βερτζάγια (20, 1.84, PG-SG).
Ο Άρης είναι ένα παιδί με μπασκετικό μέλλον που πήρε πολλές ευκαιρίες την προηγούμενη σεζόν, έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει κι έτσι συνεχίζει για 3η χρονιά μαζί μας.
Του ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά!
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΑΡΙΜΠΑΛΙΔΗ!
Η Δ.Ε. του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας για την ερχόμενη σεζόν με τον αθλητή Κώστα Σαριμπαλίδη (34, 1.84, PG).
Ο Κώστας με την τεράστια εμπειρία του καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους πασέρ της κατηγορίας.
Του ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά!
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑΣΣΟ!
Η Δ.Ε. του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας και για την ερχόμενη σεζόν με τον αθλητή Φώτη Τάσσο (32, 1.98, C).
Ο Φώτης ήταν ο βασικός μας Center και την περασμένη χρονιά, κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια και δικαίως αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της κατηγορίας.
Του ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά!
ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΣΩΛΗ!
Η Δ.Ε. του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας και για την ερχόμενη σεζόν με τον αθλητή Παναγιώτη Τσώλη (40, 1.92, SF-PF).
Η “Σημαία” της Νίκης Βόλου συνεχίζει για ακόμη μια σεζόν μαζί μας, μετά από μια χρονιά με εκπληκτικές εμφανίσεις.
Του ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά!