Μακράκης: «Η διοίκηση είχε πει πως ήθελε κάτι παραπάνω και το καταφέραμε»

ergotelis-makrakis-omadikiΤον απολογισμό του έκανε ο προπονητής του Εργοτέλη Γιώργος Μακράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον στον Athletic Radio 104,2. Ο κόουτς των κρητικών στάθηκε στα τρία βασικές παραμέτρους, σχολίασε τον όμιλο που συμμετείχε η ομάδα του, ενώ αναφέρθηκε στον αγώνα μπαράζ, αλλά και στο αν θα παραμείνει την επόμενη σεζόν στον Εργοτέλη.

Για το απολογισμό του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα:

«Πάντα το στόχο το θέτει η διοίκηση. Η διοίκηση είχε πει πως ήθελε κάτι παραπάνω από την περσινή χρονιά και το καταφέραμε. Υπήρχαν πολλές διακοπές στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα μια ομάδα να μην μπορεί να κρατηθεί συνέχεια σε ρυθμό και φυσικά οι 3 ήττες που κάναμε ήταν μετά από μεγάλο κενό. Σίγουρα το θέμα είναι ότι η ομάδα είχε μια ήττα στο δεύτερο γύρο και αυτό από τον Κρόνο. Κάναμε πορεία πρωταθλητισμού και νικήσαμε στο Λίντο και τις ομάδες που ανέβηκαν. Θα έμενα σε 3 πράγματα. Παρόλο που δεν βρήκε τη χημεία της στην αρχή και έχασε κάποια παιχνίδια στην πορεία έδειξε πως η δουλειά που έγινε βγήκε και τα παιδιά μέσα από την δουλειά έφτιαξαν την ποιότητα τους και βελτιώθηκαν. Η φιλοσοφία του Εργοτέλη είναι να παίζει με δικά του παιδιά. 19 παιδιά αγωνίστηκαν στην ομάδα και τα 11 ήταν νέοι, έφηβοι και παίδες. Το ένα που κρατάμε είναι αυτό. Στο άλλο που θα έμενα είναι πως ο Εργοτέλης δημιουργεί δικούς του φιλάθλους στο μπάσκετ και υπήρχαν στο Λίντο γεμάτες εξέδρες και είχαμε περισσότερο κόσμο και από τον ΟΦΗ μερικές φορές. Είναι μια ανταπόκριση από τον κόσμο στη δουλειά που γίνεται. Βλέπουμε οικογένειες στα γήπεδα και όλοι μας στήριξαν. Έχουμε μια συσπείρωση γύρω από το κόσμο και αυτό μας δίνει χαρά. Το τρίτο στοιχείο είναι πως σε δύσκολους καιρούς η εικόνα που σας περιέγραψα με το γήπεδο και τον κόσμο έχει να κάνει με τη λειτουργία στην ομάδα που γίνεται δουλειά από πίσω. Γίνεται μια προσπάθεια και χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια για να πάει και πιο πάνω ο Εργοτέλης. Υπάρχει καλή παρουσία σε αυτό το κομμάτι από την διοίκηση και τους ευχαριστούμε όλους».

Για το φετινό όμιλο που συμμετείχε ο Εργοτέλης:

«Καταρχήν το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό. Οι όμιλοι είναι συγκεκριμένοι κάθε χρόνο και αυτός ο όμιλος είναι από τις πιο δύσκολες. Από αυτό τον όμιλο έχει ανέβει η Ελευσίνα, η Κηφισιά, ο Ίκαρος, ομάδες που είναι Α2. Το Ψυχικό, ο Φιλαθλητικός που είναι στην Α2. Όπως καταλαβαίνεις είναι ένα δύσκολος όμιλος. Ηταν βέβαια και η πρώτη φορά που ξεχώρισε μια ομάδα τόσο  πολύ, την Κύμη. Είχε και μεγάλο μπάτζετ και είχε παίκτες από Α2 και Β΄Εθνική και θεωρώ πως από την αρχή ήταν το φαβορί και δίκαια το κατάκτησε. Για μας είναι θετικό πρόσημο πως την μοναδική της ήττα την έκανε από εμάς».

Για το αν έχει βρει το λιμάνι του στον Εργοτέλη…

«Δεν φεύγω εύκολα από ομάδες. Εξάλλου η συμφωνία είναι ότι θέλω κάποια χρόνια για να παρουσιάσω έργο. Όποιος προπονητής δεν το κάνει αυτό δεν σέβεται τον εαυτό του. Δεν υπάρχουν εποχές με μαγικά ραβδάκια και έτσι δημιουργούνται παίκτες και ομάδες και δεν πατάς ένα κουμπάκι και γίνονται όλα. Μ’αρέσει να δουλεύω με νέα παιδιά και θέλω να προσφέρω σε αυτό».

Για το αν θα μείνει στον Εργοτέλη και την επόμενη σεζόν:

«Είπαμε να τελειώσει και το μπαράζ και να τελειώνουμε με τις υποχρεώσεις της ομάδας και θα κάνουμε μια συζήτηση την επόμενη εβδομάδα. Η κατάσταση στον Εργοτέλη με τραβάει και θα ήθελα να υπάρχει συνέχεια σε αυτή την ιστορία αλλά είναι νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι χειροπιαστό Θα δω τι σκέφτεται ο πρόεδρος και τις φιλοδοξίες για τα επόμενα χρόνια και μετά θα αποφασίσω».

Για το παιχνίδι κατάταξης και αν έχει γίνει ανάλυση του αντιπάλου:

«Είναι ένα ματς κατάτασης και η ΕΟΚ αποφάσισε να γίνει αυτό ουσιαστικά σε περίπτωση που δημιουργηθούν καινές θέσεις στις από πάνω κατηγορίες. Είναι ένας αγώνας μπαράζ κατάστασης. Αν θυμάστε το Ηράκλειο έχει κερδίσει ανόδους έτσι. ’Ηδη λειτουργήσαμε γι’ αυτό και έχω κάνει κάποιες ενέργειες ψάχνοντας από τον άλλο όμιλο το γίνεται. Είναι μια αξιόμαχη ομάδα και θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να είμαστε οι νικητές».

Για το αν υπάρχει η φλόγα να δουλέψει σε παραπάνω κατηγορία:

«Πάντα είμαι ανοιχτός, γίνανε και πέρσι προτάσεις. Δουλεύω συνειδητά σε αυτό επίπεδο. Μου έχουν πει πολύ συνάδελφοι για το παραπάνω αλλά δουλεύω συνειδητά και δεν αποκλείω τίποτα. Κάνω την επιλογή μου ανάλογα τις συνθήκες που υπάρχουν».

Για την πορεία των Κρητικών ομάδων στις Εθνικές κατηγορίες…

«Ο Ηρόδοτος είχε αξιόλογη πορεία και νομίζω είναι η πρώτη φορά που μένει στην κατηγορία. Στο παρελθόν δεν τα είχε καταφέρει. Είχαν πολλούς νεαρούς παίκτες το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι να κοιτάξει σε αυτή την κατεύθυνση. Να δημιουργήσει τους δικούς τους αθλητές γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν μπορεί να έχει βιωσιμότητα διαφορετικά μια ομάδα. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους και να συνεχίσουν έτσι. Του χρόνου θα έχουμε και τρεις ομάδες στην Γ΄ Εθνική και γενικά από βιτρίνα πάμε καλά. Ο ΑΓΟΡ έχει σταθεροποιηθεί σε ένα επίπεδο. Το Ηράκλειο έκανε μια προσπάθεια αλλά τους άφησαν πίσω οι τραυματισμοί. Έκαναν την προσπάθεια τους και έχουν παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν στο μέλλον. Ο ΟΦΗ θεωρώ πως δεν θα έχει πρόβλημα να μείνει στην κατηγορία και το πετυχαίνει με πολλά νεαρά παιδιά. Είχε 12 νέους αθλητές και τα κατάφερε. Θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό και αυτό είναι μονόδρομος».