Ματσάρα και μάχες παραμονής

Ο δεύτερος γύρος ξεκινά με τον ντέρμπι του Πανελευσινιακού και του ΟΦΗ να δεσπόζει, αλλά και αυτό του Αρκαδικού με την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα η 16η αγωνιστική περιέχει δυνατές μάχες για την παραμονή, εκεί αναμένεται να… πέσουν κορμιά!

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Λαγκαδά, 17:00)

Δυνατό παιχνίδι αναμένεται στο Λαγκαδά. Οι τελευταίες νίκες έχουν ανεβάσει ψυχολογικά και τις δύο ομάδες, όμως ακόμα καμία δεν βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. Ο Ερμής έχει πολύ δυναμική έδρα, διαθέτει εξαιρετικά γκαρντ, ενώ και οι ψηλοί δείχνουν να διανύουν πολύ καλή περίοδο. Από την άλλη, η Δόξα πάντα παρουσιάζεται ανεβασμένη κάτι που φανερώνεται και από τις τρεις συνεχόμενες νίκες που την έφεραν στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΛΑΥΡΙΟ (Δάφνης, 17:00)

Ο Αμύντας βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και για να φύγει από αυτή χρειάζεται νίκες κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί  την έδρα του. Το Λαύριο από την άλλη, θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις αλλά και στις νίκες που θα τον ανεβάσουν ακόμα πιο ψηλά.  Μοναδικό του εμπόδιο, η ιστορία που θέλει την ομάδα της ανατολικής Αττικής να μην έχει νικήσει ποτέ τον Αμύντα.  Με προβλήματα θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι, ενώ το Λαύριο πλήρες.

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Ν.Κηφισιά, 17:00)

Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει χωρίς ιδιαίτερη πίεση για τη Νέα Κηφισιά. Η ομάδα του Ηλιά Παπαθεοδώρου βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική περίοδο και δεν απομένει να το αποδείξει για ακόμα ένα Σάββατο.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΕΚ ( Τριπολης, 17:00)

Το πρώτο ντέρμπι της αγωνιστικής.  Οι γηπεδούχοι, έχουν να γνωρίσουν την ήττα στην έδρα τους στα τελευταία τρία παιχνίδια, όμως ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει ένα ντέρμπι στην έδρα του. Η ΑΕΚ έχοντας στον πάγκο της τον Δημήτρη Παπανικολάου, θέλει να επιστρέψει όχι μόνο στις νίκες αλλά και σε εκείνες τις εμφανίσεις που θα την βάλουν ξανά στην πρώτη δυάδα του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Περιβόλας, 17:00)

Για δεύτερο Σάββατο, ο Απόλλωνας αγωνίζεται στην Περιβόλα.  Η νίκη είναι το ζητούμενο καθώς με αυτή θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Η έδρα είναι το καλό του χαρτί, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα. Από την άλλη, ο Πιερικός έχει αποδείξει τη μαχητικότητά του, ενώ η ανάγκη για βαθμούς είναι μεγάλη…

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΟΦΗ (2ο  Ελευσίνας, 16:00)

Η ματσάρα της αγωνιστικής. Ο Πανελευσινιακός είναι πρώτος και εκεί θέλει να παραμείνει. Η ομάδα του Γιώργου Σκραφίγκα διαθέτει ποιότητα, ενώ ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.  Όμως, ο ΟΦΗ από τότε που επέστρεψαν οι τραυματίες έχει δείξει ένα άλλο πρόσωπο, το καλό! Μάχεται σε κάθε ματς, γίνονται ντέρμπι, αλλά όμως το αποτέλεσμα δεν έχει ευτυχή κατάληξη για εκείνον…

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (ΔΑΚ Σερρών, 17:00)

Οι κακές μέρες φαίνεται να έχουν τελειώσει για τους Ικάρους. Οι δύο σερί νίκες έχουν αλλάξει το κλίμα, τα προβλήματα δεν φαίνονται να τους επηρεάζουν, ενώ ένα όπλο ακόμα είναι  και η έδρα.  Το Παγκράτι με νέο προπονητή, τον Δημήτρη Λιόγα θα προσπαθήσει να αναγεννηθεί και να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δεύτερο γύρο, γεγονός που και βαθμολογικά θα μετρήσει αλλά και ψυχολογικά.

ΠΕΡΑΜΑ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Περάματος, 17:00)

Από δύο και τρεις ήττες αντίστοιχα μετρούν οι δύο ομάδες. Η βαθμολογική ανάγκη είναι μεγάλη και για τους δύο, μόλις ένα βαθμός τους χωρίζει, καθώς το μεν Πέραμα έχασε την άνεση που είχε, ενώ ο δε Πανερυθραϊκός πλέον βρίσκεται στην ανεπιθύμητη ζώνη. Τη νίκη τη χρειάζονται πολύ και οι δύο, με αποτέλεσμα να αναμένεται ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι.