Μαϊστρέλης: «Πιστεύαμε ότι θα πάρουμε τη νίκη»

Τα παιδιά του στις ακαδημίες του Ηροδότου απλά τον λατρεύουν και εκείνος κάνει ότι περνά από το χέρι του εκτός από την προπόνηση να τους δημιουργήσει ένα υγιείς μπασκετικό πρότυπο στο οποίο να επιθυμούν να μυηθούν. Μια τέτοια εικόνα παρουσίασε και χτες, ο Βασίλης Μαϊστρέλης, ο οποίος τη πιο κρίσιμη στιγμή έβαλε του… χεράκι του στο ματς με τον Εσπερο Λαμίας πετυχαίνοντας στη δεύτερη παράταση το νικητήριο καλάθι χαρίζοντας την παρθενική νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής στην ομάδα της Αλικαρνασσού. Ο Ηρακλειώτης άσος μετά τα εύσημα από όσους βρέθηκαν στο κλειστό του Μελίνα Μερκούρη, μίλησε στο infobasket.gr για το παιχνίδι αλλά και την συνέχεια των κρητικών σε άγνωστα μονοπάτια, όπως είναι αυτά του 2ου ομίλου νότου.

Για την πρώτη νίκη των κρητικών απέναντι στην ομάδα της Λαμίας, ο 26χρονος γκαρντ ανέφερε: «Ο Έσπερος Λαμίας είναι μια ομάδα στα μέτρα μας. Αυτό σκεπτόμασταν πριν το παιχνίδι και πραγματικά πιστέψαμε ότι θα πάρουμε τους δυο βαθμούς. Έτσι ξεκινήσαμε αρκετά δυναμικά παίρνοντας μάλιστα ένα αξιότιμο προβάδισμα, όμως στο τρίτο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε και με δικά μας λάθη δώσαμε την ευκαιρία στο αντίπαλο να πάει το παιχνίδι στην παράταση».

Για την παρουσία του και το δικό του καθοριστικό σουτ που την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα στον Ηρόδοτο: «Σημασία δεν έχει ποιος έβαλε το καθοριστικό καλάθι αλλά το ότι μπήκε. Έτυχε αυτή τη φορά να είναι εγώ, αλλά θα μπορούσε να είναι και κάποιος άλλος στη θέση μου. Άλλωστε υπήρξαν παίκτες που έπαιξαν πολύ καλύτερα και σκόραραν περισσότερους πόντους όπως ο Χρήστος Μαυρόπουλος (23) και ο Παναγιώτης Αρβανίτης (21)».

Για το προσεχές ματς με τη Χαλκίδα: «Τώρα ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την αήττητη Χαλκίδα. Θα το παλέψουμε όμως για να είμαι ειλικρινής εμείς στοχεύουμε στα ματς με ομάδες του ομίλου που είναι περισσότερο στα μέτρα μας. Φυσικά αν έρθει ένα απρόσμενο θετικό αποτέλεσμα και σε κάποιο άλλο παιχνίδι δεν θα το αρνηθούμε» είπε σχετικά και πρόσθεσε :

«Όσον αφορά την ψυχολογία μας, πραγματικά είχαμε πέσει μετά τα πέντε πρώτα αρνητικά αποτελέσματα, όμως αφού πήραμε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα τα πράγματα είναι καλύτερα. Φυσικά αν εξαιρέσουμε την αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μέχρι στιγμής. Τώρα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας».