Με Μάτζαρη η πίτα της Ενωσης Ιλίου

Ενώπιον πλήθους κόσμου έγινε την περασμένη Κυριακή στο κλειστό του Ιλίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ενωσης. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που ήταν φυσικά και το πρόσωπο που κέντρισε το ενδιαφέρον των πολυάριθμων μικρών φίλων του μπάσκετ, υπογράφοντας ασταμάτητα αυτόγραφα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στο Β’ κλειστό Ιλίου “Γ.Κακούρης” ο Α.Ο. ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ σε μία ομολογουμένως ζεστή και απέριττη συγκέντρωση, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Η εντυπωσιακή παρουσία του κόσμου αλλά και ο ενθουσιασμός που υπήρξε στις κατάμεστες κερκίδες “έντυσαν” την κοπή με ένα απαράμιλλο κλίμα, που κατόρθωσε σε αυτούς τους ζοφερούς καιρούς να προσδώσει ένα άπλετο χαμόγελο σε γονείς, αθλητές/τριες, μέλη και παράγοντες του συλλόγου, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και προλόγισε ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Ζενέτος Νικόλαος που πλαισιωνόταν από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Ειδική μνεία στους χορηγούς μας και ειδικά στα ΙΚΤΕΟ ΠΗΓΑΣΟΣ καθώς και στον αντιπρόσωπο της HΥUNDAI-KIA κ. Μητρόπουλο που παρευρέθησαν καθ όλη τη διάρκεια της τελετής.

Η όλη τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό της πίτας και με ευχές από τον πάτερ Γεώργιο που δεν παρέλειψε στην μετέπειτα ολιγόλεπτη ομιλία του- εκτός από τις ευχές του- να “παραπονεθεί” γιατί δεν μνημονεύτηκε σαν ένας από τους κύριους υπαίτιους της ανόδου στη Β εθνική ! Η χιουμοριστική τοποθέτησή του απέσπασε πηγαίο χειροκρότημα, που πιθανότατα να σημαίνει και ταύτιση απόψεων θεατών και πατέρα Γεωργίου !

Τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ κ. Μπασούρης Δημήτρης που έθεσε με μία απλή και ταυτόχρονα διδακτική ιστορία τη σχέση αθλητισμού και ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ο εξαιρετικός αθλητής του Ολυμπιακού και της εθνικής Ελλάδος Βαγγέλης Μαντζαρης που έγινε αντικείμενο λατρείας από τους μικρούς ειδικά αθλητές μας υπογράφοντας πληθώρα αυτογράφων, ο κ. Σταύρος Δουβής παλιός διεθνής διαιτητής και πρώην Γ.Γ.Α. (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού) , ο παλιός αθλητής βόλεϋ και τωρινός προπονητής της ομάδας των κορασίδων Β κ. Κυριάκος Καρδουλάκης , η ομάδα Νεανίδων του Volley που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ και η ομάδα 3 on 3 του συλλόγου που κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά που διοργάνωσε γειτονικός σύλλογος.

Ειδική αναφορά θα κάνουμε όμως σε αυτό που υπήρξε τόσο το κεντρικό γεγονός της εκδήλωσης όσο και η καρδιά της φιλοσοφίας του συλλόγου μας. Κι αυτό ήταν η βράβευση των αθλητών/τριών μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους φέτος στην ανώτατη εκπαίδευση. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την πλαισίωση της αθλητικής μας δραστηριότητας με την εξίσου ανοδική πορεία των αθλητών/τριών μας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι αξιομνημόνευτο το γεγονός ότι τιμήθηκαν 9 αγόρια και 5 κορίτσια από το εφηβικό και τις νεάνιδες του συλλόγου.

Η τελική όμως βράβευση ήταν αυτή που απέσπασε όχι μόνο θερμό χειροκρότημα αλλά έκανε το κλειστό να λάμψει. . . Βραβεύτηκαν από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Λιόση Γιώργο οι 2 μικρότεροι σε ηλικία “αθλητές” μας. Ένα αγόρι των τμημάτων μπάσκετ κι ένα κορίτσι των τμημάτων βόλεϋ και τα δύο γεννηθέντα το 2007 ! ! !

Η όλη εκδήλωση τερματίστηκε με την προσφορά πίτας σε όλους, με τη δωρεάν διανομή του ετήσιου ημερολόγιου του συλλόγου και την λαχειοφόρο κλήρωση όπου το Νο 502 κέρδισε ένα ποδήλατο, το Νο 1685 κέρδισε ένα ποδήλατο, το Νο 1649 κέρδισε ένα φούρνο μικροκυμάτων, το Νο 1564 κέρδισε μια ηλεκτρική σκούπα, το Νο 1573 κέρδισε ένα κινητό τηλέφωνο, το Νο 1697 κέρδισε ένα κινητό τηλέφωνο».