Με Σιούτη η 2η μέρα Real Madrid Basketball Camp

Η δεύτερη μέρα του Real Madrid Foundation Basketball Clinic στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας,  (Τρίτη 6/7) ήταν ακόμα καλύτερη κι από την πρώτη, όπως κάθε επόμενη θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Οι αθλητές, με τον ενθουσιασμό από την πρώτη μέρα δουλειάς να τους δίνει μεγαλύτερη διάθεση, δούλεψαν πολύ καλά με τους προπονητές τους επάνω σε συγκεκριμένες ασκήσεις δεξιοτήτων. Προκειμένου ν’ αναπτύξουν τόσο τις κινήσεις όσο και τη σκέψη τους επάνω στο μπάσκετ.

Το μεγάλο σχολείο της Real Madrid προσφέρει σημαντικά οφέλη σε αθλητές και προπονητές καθώς δουλεύουν υπό ένα παραγωγικό πρόγραμμα κι ανοίγουν τους ορίζοντές τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις ημέρες οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Μίλωνα μοιάζουν με ένα «μελίσσι» όπου όλοι εργάζονται αδιάκοπα και με ξεκάθαρους ρόλους κι αρχές, για το καλό του συνόλου. Το Real Madrid Foundation Basketball Clinic προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στα παιδιά, που μπήκαν σε μια τελείως διαφορετική διαδικασία ανακαλύπτοντας τον τρόπο δουλειάς του κορυφαίου προγράμματος στην Ευρώπη. Αντίστοιχα, οι προπονητές έχουν να λένε τα καλύτερα για το επίπεδο δουλειάς και κυρίως για τη θέληση των νεαρών αθλητών για μάθηση και κυρίως για συνεργασία.

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν και θα συνεχιστούν. Στο Real Madrid Foundation Basketball βρέθηκαν ο Γιάννης Σιούτης και ο Βασίλης Ξανθόπουλος ώστε να δώσουν τις συμβουλές τους στα παιδιά. Και οι δύο με μακρά θητεία κι εμπειρία σε ομάδες διακρίθηκαν για τον αλτρουισμό τους αφού πάντα έβαζαν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι συμπεριλαμβάνονται στις λίστες με τους κορυφαίους όλων των εποχών στις ασίστ, στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ο σκοπός τους ήταν να κάνουν τους συμπαίκτες τους ευτυχισμένους.

Ο Γιάννης Σιούτης, συνεχίζει πλέον την ίδια φιλοσοφία («η ομάδα πάνω απ’ όλους») κι ως προπονητής. Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας στην ιστορία του Μίλωνα, μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε στα μέρη που μεγάλωσε κι ανδρώθηκε. Και ποτέ δεν ξέχασε, άλλωστε οι πρώτες στιγμές στην καριέρα ενός μπασκετμπολίστα είναι αυτές που μένουν. Ο Σιούτης αφού βρέθηκε με τον Μίλωνα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, ακολούθως πήρε μεταγραφή για τον μεγάλο Άρη με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1998. Η καριέρα του περιλαμβάνει πολλές σπουδαίες ομάδες με αποκορύφωμα την κατάκτηση της Euroleague το 2002 με τον Παναθηναϊκό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή βρίσκομαι στην ομάδα που μεγάλωσα. Εδώ έπαιξα παιδικό, εφηβικό και αντρικό, με κορυφαία στιγμή την άνοδο στην Α1» είπε ο Γιάννης Σιούτης και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να έχετε επιμονή και να δουλεύετε σκληρά, αυτό είναι το μυστικό σε κάθε επιτυχία. Να αγαπάμε αυτό που κάνουμε και να ακολουθούμε τις συμβουλές των προπονητών μας. Γυρίζω το χρόνο πίσω και θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία σας. Είστε τυχεροί που έχετε τέτοιες εγκαταστάσεις αλλά κι ένα πρόγραμμα όπως αυτό για την επιμόρφωση και τη βελτίωσή σας».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες παίκτες, με εκατοντάδες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Basket League όπου και συνεχίζει στάθηκε στην αξία των υποδομών. «Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ηλικία να έχετε οργανωμένη δουλειά και αντίστοιχα προγράμματα τα οποία σας βοηθούν να εξελιχτείτε αγωνιστικά και πνευματικά. Η αξία της οργάνωσης σ’ αυτές τις ηλικίες συνδυαστικά με τη δουλειά είναι ό,τι καλύτερο για το μέλλον σας» είπε ο πολύ έμπειρος γκαρντ.

Πολύ προπόνηση και επιμονή ήταν οι συστάσεις του Γιάννη Σιούτη, γυρνώντας αρκετές δεκαετίες πίσω όταν εκείνος ήταν στην ηλικία τους. Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση των παιδιών, ανέφερε πως αγαπημένος του συμπαίκτης ήταν ο Ζάρκο Πάσπαλιε.

Κοντά μας…
Οι εταιρείες ΒΙΚΟΣ, ΧΥΜΟΙ ΛΑΚΩΝΙΑ, FREEDOM, ŠKODA KOILAKOS και TRACE ‘N CHASE είναι κοντά μας ως χορηγοί στην προσπάθεια που κάνουμε.
Το Real Madrid Foundation Basketball Clinic είναι powered by Active Media Group & MGC Soccer Central.