Είμαστε στην καρδιά των πιο γιορτινών ημερών της χρονιάς, η ατμόσφαιρα μοσχομυρίζει… μελομακάρονα και άλλες λιχουδιές αλλά κάποιοι έχουν… αρχίσει να γιορτάζουν πολύ νωρίτερα.

Τρείς ομάδες στον δεύτερο όμιλο του Βορρά στη Γ΄ Εθνική βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και έχουν πανηγυρίσει μέχρι τώρα αρκετές νίκες και ελπίζουν να πανηγυρίσουν στη συνέχεια και πολλές ακόμη… Εκείνοι βλέπετε είχαν ακολουθήσει μια άλλη «μυρωδιά»…  αυτή της επιτυχίας και δεν θέλουν να τηχάσουνε με τίποτα.

Χαλκηδόνα, Ανατόλια και Κένταυρος Καλλικράτειας είναι η τριάδα της κορυφής (με τους δύο τελευταίους να ισοβαθμούν μεταξύ τους) για το 2010 και είναι διατεθειμένοι να αποδείξουν ότι έχουν τα… κότσια και γενικώς ότι χρειάζεται για να παραμείνουν εκεί… μέχρι το τέλος. Άλλωστε μόνο όταν είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα (χωρίς βέβαια να αφήσουμε μακριά τη λογική φυσικά…) μπορείς να διεκδικήσεις αυτό που θες και να έχεις ελπίδες να το κατακτήσεις.

Επειδή μετράμε ήδη… ανάποδα μέχρι ο χρόνος ο παλιός να μας αποχαιρετίσει και ο καινούργιος να μας χαρίσει το πρώτο του χαμόγελο (αφού όλοι οι υπόλοιποι μας… χαρίζουν περικοπές, εντολές και απειλές για πολύ χειρότερες στιγμές, ας μας χαμογελάσει τουλάχιστον ο χρόνος!) είπαμε να αρχίσουμε και εμείς ανάποδα… Τρείς κορυφαίες ομάδες, τρείς κορυφαίοι προπονητές μιλούν αποκλειστικά στο infobasket και δίνουν το στίγμα τους για τι άλλο… τη κατάκτηση της κορυφής με πρώτο τον τεχνικό του Κένταυρου Καλλικράτειας Γιώργο Καραμουσαλίδη.

Χωρισμένοι στα δύο…

«Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο γκρουπ με στόχο τη κορυφή. Το πρώτο είναι η Χαλκηδόνα, το Ανατόλια, η Ελευθερούπολη, εμείς, ο Ιωνικός Ιωνίας και η Κομοτηνή ενώ Μακεδονικός και Ασβεστοχώρι προσπαθούν και ελπίζουν και αυτοί για τον ίδιο στόχο. Βάζω στη δεύτερη κατηγορία και τον Μαντουλίδη γιατί δεν τον έχω δει να αγωνίζεται και έχω μια επιφύλαξη για το σε ποιο γκρουπ ανήκει».

«Πιο δυνατός φέτος ο ανταγωνισμός»

«Είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα το φετινό της Γ΄ εθνικής με επτά ομάδες να πέφτουν. Όλοι παλεύουν σε κάθε παιχνίδι, δεν σκέφτονται πλέον ότι κάποιο είναι πιο βατό από κάποιο άλλο, κανένας δεν χαλαρώνει, γιαυτό και βλέπουμε πάρα πολλά παιχνίδια να κρίνονται στον πόντο. Άλλωστε υπάρχουν και οι τραυματισμοί και άλλα που μπορεί να συμβούν μέσα στη χρονιά και να σε βγάλουν από τα πλάνα σου και πρέπει να προσέχεις, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες».

«Ο Φεβρουάριος θα κρίνει πολλά»

«Είμαστε στη δεύτερη θέση και είμαστε ευχαριστημένοι από αυτά που πετύχαμε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε όμως με τον ίδιο ρυθμό γιατί είναι ακόμη πολύ νωρίς… Πιστεύω όχι τόσο στο τέλος του πρώτου γύρου αλλά στο τέλος του Φεβρουαρίου θα μπορούμε να δούμε κάπως πιο ξεκάθαρα τι γίνεται στη κορυφή».

Στο επόμενο…  “επεισόδιο” ο προπονητής του Ανατόλια, Δημήτρης Τσούρμας