Ο επιμένων νικά…

Κάθε χρόνο για τη τελευταία τετραετία οι φιλοδοξίες της Χαλκηδόνας είναι το… ταβάνι του ομίλου αλλά παρά τη πολύ καλή πορεία της στα τρία τέταρτα του πρωταθλήματος όταν φτάνει κοντά στη βρύση… νερό δεν πίνει!

Έτσι… διψασμένοι που είναι ο Δημήτρης Γεροφώτης και οι παίκτες φέτος προσπαθούν ακόμη περισσότερο και μέχρι στιγμής η πορεία τους μοιράζει ελπίδες και αισιοδοξία και ελπίζουν αυτή τη φορά η επιμονή τους στο τέλος να δικαιωθεί. Άλλωστε δεν θέλουν και πολλά… μόνο ένα εισιτήριο. Φυσικά αυτό της ανόδου.

«Θα κερδίσει η φερεγγυότητα»

Ο προπονητής Δημήτρης Γεροφώτης πιστεύει πως σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το φετινό θα κερδίσει η διάρκεια και όσοι θα μπορέσουν να αντέξουν… κυρίως οικονομικά άλλωστε μη ξεχνιόμαστε είμαστε σε περίοδο κρίσης οικονομικής (και όχι μόνο!)

«Φέτος υποβιβάζονται 5-7 ομάδες κάτι που σημαίνει ότι όλες θα παλεύουν μέχρι τέλος για το αποτέλεσμα αν και λόγω οικονομικών προβλημάτων ίσως κάποιες ομάδες να παρουσιαστούνε πολύ διαφορετικές απ’ ότι μέχρι τώρα, να μην μπορέσουν να παλέψουν το ίδιο. Πιστεύω ότι οι ομάδες που είναι φερέγγυες το δεύτερο γύρο θα έχουν καλύτερη εικόνα όπως για παράδειγμα οι Τιτάνες μετά μάλιστα και την αλλαγή του προπονητή τους.

«Ακόμη πολύ νωρίς για συμπεράσματα»

«Δεν κοιτάμε αν ισοβαθμούμε με τη Κομοτηνή, την Ελευθερούπολη το Ανατόλια ή τον Κένταυρο που είναι και οι ομάδες που πάμε για μια θέση προς τα πάνω. Εμείς θέλουμε να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι και να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα και να χάσεις ένα παιχνίδι τώρα δεν ξέρουμε αν θα παίξει ρόλο στη συνέχεια.

Πιστεύω ότι έχει πολύ δρόμο ακόμη το πρωτάθλημα, δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος, όταν περάσει και ένα κομμάτι του δευτέρου τότε ίσως να μπορέσουμε να πούμε και κάτι παραπάνω. Οι ομάδες που είπα μαζί με τον Ιωνικό και τον Μαντουλίδη πιστεύω θα είμαστε οι ομάδες που θα παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις».

«Εκπλήξεις υπάρχουν ήδη»

«Αν υπάρχει κάποια έκπληξη όσον αφορά τη κορυφή δεν ξέρω. Στην αρχή της χρονιάς θεωρούσαν φαβορί εμάς, το Ανατόλια, την Ελευθερούπολη και τη Καλλικράτεια και βλέπουμε ότι η έκπληξη είναι ο Ιωνικός που πάει πολύ καλά ενώ μαζί μας είναι και ο Μαντουλίδης. Στο δεύτερο γύρο κατά τη γνώμη μου θα πάει πολύ καλά και η Δράμα».

«Έχουν μείνει πίσω»

Όσον αφορά για τη παραμονή ο Γαλαξίας Αδένδρου, ο Πολύγυρος και η Δόξα είναι αυτοί που έχουν μείνει περισσότερο πίσω. Οι Τιτάνες πιστεύω θα ανακάμψουν. Όσοι δεν πάνε για το κάτι παραπάνω θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού». Με την ομάδα που απολαμβάνει τη θέα από ψηλά… τη πρώτη θέση δηλαδή του 2ου ομίλου του Βορρά, ολοκληρώνουμε και το μίνι αφιέρωμα στα όνειρα κορυφής…

Σε μια γκρίζα πραγματικότητα που πλέον ακόμη και η…  επιβίωση χρειάζεται… πορεία πρωταθλητισμού, τα όνειρα είναι αυτά που μας κάνουν έστω και για λίγο να ξεχνιόμαστε και να πιστεύουμε ότι αν έχουμε μεγάλους στόχους και μεγάλη θέληση μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα… να ζήσουμε τα όνειρα μας και άλλα παρόμοια εκτός πραγματικότητας πράγματα…