Μιχ. Σιδηρόπουλος: “Η “συνταγή” της επιτυχίας είναι να “ρίξεις” έναν έφηβο στη Γ’ Εθνική”

Τη “συνταγή” της επιτυχίας, προκειμένου οι έφηβοι να μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να γίνουν καλύτεροι παίκτες, αποκάλυψε ο προπονητής των εφήβων και assistant coach της ανδρικής ομάδας του Αρίωνα Ξάνθης, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» στο webradio της ΕΟΚ με τον Αργύρη Παγαρτάνη.

Αναλυτικά είπε:

Για την εφηβική ομάδα του Αρίωνα Ξάνθης: «Ο Αρίων είναι ένα ιστορικό σωματείο όσον αφορά τα αναπτυξιακά τμήματα, με πολλές συμμετοχές σε Πανελλήνια Εφήβων και Παίδων. Φέτος είμαστε τυχεροί γιατί είναι μια καλή «φουρνιά», όπου πέρυσι, την τελευταία χρονιά τους σαν παίδες, έφτασε στον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Φέτος είναι μια χρονιά που πιστεύουμε πολύ σ’ αυτά τα παιδιά. Έχουμε δύο παιδιά, τον Κουρτίδη και τον Μελαδιανό, που τα καλούν και στο Rising Stars και είναι γνωστά, οπότε βασιζόμαστε πάνω σ’ αυτά, τα οποία είναι και στο ανδρικό».

Για τη «συνταγή» της επιτυχίας της εφηβικής ομάδας: «Η “συνταγή” της επιτυχίας είναι το να “ρίξεις” έναν έφηβο να πρωταγωνιστήσει στο ανδρικό στη Γ’ Εθνική και όταν μετά έρθει να παίξει στο εφηβικό θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αυτό βλέπουμε κι εμείς και γι’ αυτόν το λόγο δίνουμε αυτές τις ευκαιρίες. Το ανδρικό τμήμα του Αρίωνα έχει μέσο όρο ηλικίας 19-20 χρονών, είναι κυρίως φοιτητές στην Ξάνθη και έφηβοι. Βοηθάμε αυτά τα παιδιά να είναι έτοιμα αύριο-μεθαύριο που θα φύγουν πάλι στις πόλεις τους ή που οι έφηβοι θα πάνε να σπουδάσουν, ώστε να μπορέσουν να μπουν σε μια ανδρική ομάδα εκεί που θα πάνε, να ‘χουν δηλαδή τις εμπειρίες».

Για το Final-4 Εφήβων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στο οποίο προκρίθηκαν: «Θα δώσουμε 6 δυνατά παιχνίδια, με την Καβάλα, την Αγία Βαρβάρα Καβάλας και την Α.Ε. Σερρών. Πιστεύω ότι πραγματικά θα γίνει «μάχη» για την 1η θέση. Απ’ ό,τι μαθαίνω και θα δω και παιχνίδια τους κιόλας, είναι πάρα πολύ δυνατές ομάδες, με ολοκληρωμένα ρόστερ 12 παικτών. Εμείς θα ετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για να τις αντιμετωπίσουμε και μακάρι να βγούμε 1οι».

Για το επίπεδο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στις μικρές ηλικίες: «Πιστεύω ότι το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό. Ακόμα και στην 1η φάση στον όμιλο που παίξαμε δεν υπήρχε φαβορί. Αν σε ένα ματς δεν ήσουν έτοιμος ή το υποτιμούσες ή ήσουν εκτός ρυθμού, πραγματικά η αντίπαλη ομάδα ήταν έτοιμη να σε κερδίσει. Ο όμιλός μας ήταν «φωτιά» πραγματικά. Στη 2η φάση αντιμετωπίσαμε τη Φιλία Ορεστιάδας, όπου τα παιδιά πραγματικά έδωσαν μια «μάχη» και ήταν τρομεροί και οι δύο αγώνες. Έδωσα και συγχαρητήρια στον προπονητή της Φιλίας, Γιώργο Ουζουνίδη, γιατί το μπάσκετ κρατιέται «ζωντανό» ακόμα κι εκεί πάνω. Είναι πολύ σημαντικό».