Μονομαχίες τρίτης θέσης και παραμονής

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής περιλαμβάνει πολλές μάχες για την τρίτη θέση, μεταξύ αυτών στο Λαύριο και στην Ελευσίνα, αλλά και παραμονής, όπως αυτή στη Λευκάδα και στη Δάφνη και μία που συνδυάζει και τα δύο, αυτή στη Νέα Κηφισιά ανάμεσα στην τοπική ομάδα και το Παγκράτι.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ  (ΔΑΚ Λευκάδας, 17:00)

Η μάχη της αγωνιστικής με τις δύο ομάδες να παλεύουν για την παραμονή τους. Το κίνητρο υψηλό και για τους δύο είναι υψηλό κάτι που καθιστά το παιχνίδι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Η Δόξα θέλει να… τελειώνει με την υπόθεση-σωτηρία και γι΄αυτό αναμένεται να διεκδικήσει το μαρς μέχρι τέλους. Ο Πιερικός Αρχέλαος πριν τη διακοπή έδειξε ότι είναι ανεβασμένος . Πλέον, καλείται να επαναλάβει τις πολύ καλές του εμφανίσεις και παραμείνει «ζωντανός» στην παραμονή.

ΛΑΥΡΙΟ – ΑΕΚ (Λαυρίου, 17:00)

Οι ελλείπεις προπονήσεις δείχνουν να μην επηρεάζουν το Λαύριο όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Η ομάδα της ανατολικής Αττικής καλείται να παραταχθεί στο σπίτι της όπως μόνο αυτή γνωρίζει απέναντι σε μια ομάδα που κυνηγά την τρίτη θέση. Η ΑΕΚ θέλει πάση θυσία τη νίκη, αφού αυτοσκοπός της είναι να βρεθεί στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό και μόνο το γεγονός καθιστά το παιχνίδι αρκετά αμφίρροπο.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Λαγκαδά, 15:30)

Το εύκολο έργο της αγωνιστικής έχει ο Ερμής. Η ομάδα του Λαγκαδά με τους δύο βαθμούς θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΟΦΗ (Δάφνης, 17:00)

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Αμύντα. Η ομάδα του Αλέξη Ζαβού καλείται να πάρει τους δύο βαθμούς και να μην βρεθεί με τη… θηλιά στο λαιμό, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα μείνει πίσω όσον αναφορά την παραμονή. Ο ΟΦΗ έρχεται στην Αθήνα χωρίς άγχος καθώς έχει εξασφαλίσει την παραμονή του, όμως σκοπός του πλέον είναι να ολοκληρώσει τη σεζόν με όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες.

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Ν. Κηφισιάς, 17:00)

Εχει ξεχάσει πως είναι να χάνει στην έδρα της και δεν έχει σκοπό να το θυμηθεί. Η Νέα Κηφισιά θέλει να επιστρέψει όπως τέλειωσε πριν από το Πάσχα, δηλαδή δυναμικά και να διατηρήσει έτσι την τρίτη θέση.  Από την άλλη, φαίνεται ότι το Παγκράτι δεν το αγγίζουν τα προβλήματα αφού δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει και όσο έχει μαθηματικές ελπίδες τίποτα δεν είναι πιθανό.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Τρίπολης, 17:00)

Τρεις συνεχόμενες ήττες είναι πολλές για τον Αρκαδικό., Γι΄αυτό και ο στόχος είναι μία νίκη που θα συνδυαστεί και με καλή εμφάνιση,  ενώ  οι δύο βαθμοί θα του επιτρέψει να διεκδικήσει μια υψηλότερη θέση. Ο Πανερυθραϊκός από την άλλη «καίγεται» για βαθμούς καθώς παίζει το τελευταίο του… χαρτί για τη σωτηρία.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΕΡΑΜΑ (Περιβόλα, 17:00)

Επειτα από δύο σερί ήττες ο Απόλλων θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να πάρει τους δύο βαθμούς που θα τον φέρουν μία… ανάσα από το στόχο. Η νίκη είναι επιβεβλημένη αφού οι πατρινοί θέλουν να ξεμπερδέψουν με  την άνοδο όσο το δυνατόν νωρίτερα. Το Πέραμα θα παλέψει για να κατακτήσει ότι καλύτερο μπορεί καθώς  δύο βασικοί παίκτες της ομάδας, Μίχαλος και Τραφαλής, δύσκολα θα ενισχύσουν.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (2ο Ελευσίνας, 17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Πανελευσινιακός, ως πρωταθλητής, θέλει να έχει και μια ανάλογη εμφάνιση και να αποδείξει ότι δεν έχει επηρεαστεί από τη χαλάρωση των διακοπών. Οι Σερραίοι όμως, μετά και από τις δύο σερί νίκες, καταβαίνουν αποφασισμένοι για το «διπλό» που θα τους διατηρήσει στην τρίτη θέση.