Μπαλός: «Με πολύ κόπο η παραμονή»

Η νίκη επί του Φίλιππου Βέροιας, έκανε το 3-2 στη σειρά, εξασφαλίζοντας στο Αγρίνιο την παραμονή στην κατηγορία. Ο Ρένος Μπαλός, μίλησε στο ΕΟΚWeb Radio για το παιχνίδι με τον Φίλιππο, το στόχο που επιτεύχθη αλλά και τη νέα χρονιά. 

Για την παραμονή του Αγρινίου στην Α2: «Η αλήθεια είναι ότι φέτος ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, διότι με το ξεκίνημα της σεζόν είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς, ακόμη και στο παιχνίδι του κυπέλλου είχαμε παιδιά με κορωνοϊό. Λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είχαμε χάσει 1-2 παιδιά με τραυματισμούς που μας κόστισαν πολύ, οπότε είναι μια παραμονή που ήρθε με πολύ κόπο. Ήταν πολύ δύσκολο και είμαι πραγματικά χαρούμενος που καταφέραμε να πετύχουμε το βασικό στόχο της χρονιάς».

Για το τι τους είπε ο προπονητής στ’ αποδυτήρια μετά το 1ο ημίχρονο που έχαναν: «Μας είπε ότι το παιχνίδι είναι σαν να ξεκινάμε απ’ την αφετηρία. Είχαμε κάνει ένα σχετικά κακό ημίχρονο, είχαμε μπει αγχωμένοι. Εν μέρει ήταν και λογικό, γιατί μην ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία της ομάδας είναι πολύ νεανική, οπότε δεν υπήρχε η εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια. Μπήκαμε στ’ αποδυτήρια, μας είπε αυτό ο κόουτς και στο 2ο ημίχρονο δείξαμε μέσω της άμυνας κυρίως ότι το θέλαμε περισσότερο κι έτσι φτάσαμε στη νίκη και την παραμονή».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Το Αγρίνιο αγαπάει πολύ το μπάσκετ και τις στιγμές που χρειαστήκαμε τον κόσμο φέτος ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε όσο περισσότερο γινόταν, ειδικά στα play-outs που τον είχαμε ανάγκη. Αυτό που είδαμε ήταν ικανοποίηση, χαρά και υπερηφάνεια. Αυτό ήταν η μεγαλύτερη χαρά για ‘μας, το να βλέπουμε όχι μόνο εμάς, αλλά και τον κόσμο μας να είναι χαρούμενος με την επιτυχία της ομάδας. Στα play-outs ήταν νομίζω ο 6ος παίκτης που μας παρότρυνε και μας βοήθησε να φτάσουμε στην παραμονή και το μεγάλο στόχο της χρονιάς».

Για το λόγο που μπήκαν αγχωμένοι στο παιχνίδι: «Σίγουρα είχαμε μια πίεση στο πίσω μέρος του μυαλού μας απ’ τη στιγμή που όλοι έβλεπαν ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, οπότε θα ‘ταν άδικο αν το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Σίγουρα υπήρχε μια πίεση όσον αφορά αυτό το κομμάτι. Μετά θέλαμε και στην έδρα μας να τελειώσει πολύ ευχάριστα η σεζόν, αλλά ακόμα περισσότερο παίζαμε μπροστά στον κόσμο μας και θέλαμε να του δώσουμε τη χαρά της νίκης και της παραμονής. Νομίζω ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων, που μαζί και με το γεγονός ότι ξεκινήσαμε νευρικοί και αγχωμένοι στο παιχνίδι, στο 2ο ημίχρονο αλλάξαμε το «τσιπάκι» στο μυαλό μας και μπήκαμε μ’ ένα συγκεκριμένο στόχο, τον οποίο καταφέραμε».

Για το αν έχει αποφασίσει κάτι για την επόμενή του χρονιά: «Ακόμα δεν ξέρω. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήμουν μέρος αυτού του συλλόγου και της ομάδας, πέρασα πάρα πολύ ωραία. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Από ‘δω και πέρα, δεν ξέρω ακόμα, είναι νωρίς για να πω κάτι. Θα κοιτάξω τώρα να ξεκουραστώ, γιατί ήταν μια πολύ επίπονη σεζόν και από ‘κει και πέρα ν’ αρχίσω τη μεταβατική περίοδο και προπόνηση για να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».