“Μπαμ” με τον Θανάση Παπαχατζή ο Ιπποκράτης Κω!

Πλώρη για μεγάλα πράγματα έχει βάλει ο Ιπποκράτης Κω, κάτι που φανερώνει και η επιλογή του προπονητή, που θα κρατά το “τιμόνι” της ομάδας. Ο Θανάσης Παπαχατζής πείστηκε από τους διοικούντες τον Κωακό σύλλογο, απάντησε θετικά και ο Ιπποκράτης έκανε το μεγάλο “μπαμ” που “κυνηγούσε”.

Η ανακοίνωση του Ιπποκράτη αναφέρει:

“Ο Α.Σ. Κώων Ιπποκράτης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Θανάση Παπαχατζή. Ο Κωακός σύλλογος γυρίζει σελίδα και ετοιμάζεται για τα… πρώτα βήματα της ιστορίας του στην Α2 Εθνική κατηγορία έχοντας στο… τιμόνι του έναν εξαιρετικό προπονητή, του οποίου το βιογραφικό δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης αλλά παράλληλα γεννά και πολλές προσδοκίες για την υλοποίηση των στόχων της ομάδας στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Η καριέρα του Παπαχατζή
Ο Θανάσης Παπαχατζής ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στα τμήματα υποδομής του Αμαρουσίου και το 1994 βρέθηκε στην Δάφνη Δαφνίου. Ακολούθως εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού με τον οποίο κατέκτησε δυο πρωταθλήματα (1998, 1999), ένα κύπελλο (1996) κι ένα ευρωπαϊκό (1996).
Το 2000 εργάστηκε στον Πανιώνιο ως βοηθός προπονητή και την αμέσως επόμενη χρονιά επέστρεψε στο Μαρούσι εκεί όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Επόμενο σταθμός ήταν ο Ολυμπιακός (2002-03), εν συνεχεία ο Αρης και τη σεζόν 2005-06 η ΑΕΚ. Την επόμενη διετία επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Αρη. Η σεζόν 2011-12 τον βρήκε στον πάγκο της Λοκομοτίβ Κουμπάν και η επόμενη στον Πανιώνιο.
Εχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής στο Περιστέρι, τον Πανιώνιο, το ΑΠΟΕΛ Κύπρου, τον Απόλλωνα Πάτρας και το Hoops Λιβάνου.
Επίσης έχει διατελέσει ομοσπονδιακός προπονητής, καθώς ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1994 (4η θέση) και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1995 (4η θέση)”.

.
Διαβάστε ακόμη…