ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ: Το “εισιτήριο” στη ΧΑΝΘ

xanth2Σε ένα παιχνίδι θρίλερ από την αρχή μέχρι το τέλος η ΧΑΝΘ επικράτησε του δυνατού και πολύ μαχητικού Αίαντα στον αγώνα μπαράζ για ενδεχόμενη άνοδο στην Β΄ Εθνική. Οι δύο ομάδες κατέλαβαν την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στους δύο ομίλους του Βορρά και η νικήτρια της αναμέτρησης περιμένει τις εξελίξεις στην Β΄ Εθνική.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αμφίρροπο με τον Αίαντα να ξεκινάει καλύτερα (8-6)αλλά την ΧΑΝΘ να κλείνει το πρώτο κομμάτι με 14-16 ενώ η δεύτερη περίοδο ανήκει αποκλειστικά στην ομάδα του Ευόσμου που έδειξε ψυχραιμία και ευστοχία και προηγήθηκε με διψήφια διαφορά 33-22 στο ημίχρονο. Τα πράγματα όμως άλλαξαν πολύ στο τρίτο δεκάλεπτο με τους τυπικά φιλοξενούμενους παίκτες του Ανδρέα Καραπιπερίδη να «ροκανίζουν» την διαφορά για να πλησιάσουν αρχικώς με 38-35 5:45 πριν τη λήξη, με συνεχόμενους πόντους του Ελευθεριάδη και στη συνέχεια να περνάνε και μπροστά με 38-40 4:37 με καλάθι του Σαράντου Παυλέα.

Όμως οι καλαθοσφαιριστές του Γιάννη Χατζούλη όπως πάντα, δεν το έβαλαν κάτω και γυρίσανε εκ νέου το παιχνίδι με 45-42 σκορ με το οποίο έληξε η τρίτη περίοδο. Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν γεμάτο ανατροπές, ένταση και εναλλαγές στο σκορ με την αγωνία να κορυφώνεται στο φινάλε, με τον Σικαλίδη του Αίαντα να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ κάνοντας έτσι το 54-59 σε 57-59 18,9’’ πριν το τέλος αλλά να μην μπορεί να ανατρέψει εκ νέου το σκηνικό παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συμπαικτών του και έτσι η ΧΑΝΘ με εύστοχες ελεύθερες βολές πήρε την νίκη με 57-63.

Ο Αλέξης Μαυρίδης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Αίαντα Ευόσμου και προσπάθησε πολύ για την ομάδα όπως και ο Σικαλίδης με ιδιαίτερα μαχητικό πνεύμα ενώ ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ΧΑΝΘ ήταν ο Ελευθεριάδης η παρουσία του οποίου στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταλυτική για την επικράτηση της ομάδας του.

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ – ΧΑΝΘ  57-63
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-16, 33-22, 45-42, 57-63
Διαιτητές: Λόρτος, Τσιομπάνος
ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Χατζούλης): Αμούτζιας 14 (2), Καδής 4 (1), Μαυρίδης 18  (1), Σπύρας, Λύτας 5 (1), Βελίδης 3 (1), Σικαλίδης 14.
ΧΑΝΘ (Καραπιπερίδης): Βλάχος 6, Παυλέας 11, Σταματέλλος, Ελευθεριάδης 25, Ζιάκας 12, Ερμείδης Π., Παπαχρήστου, Δαβάνης 5 (1), Μελίδης, Αγγελίδης 4.

xanth

 

 

 

 

 

 

 

 
xanth_aias