Μπαρόνι: Η σημασία του αιφνιδιασμού

Στις 10, 11 και 12 Μαΐου θα αρχίσει το 4ο Διεθνές Σεμινάριο του ACS, το οποίο θα υποδεχθεί καταξιωμένους προπονητές παγκόσμιου επιπέδου. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο Τόνι Μπαρόνι, ο οποίος εργάστηκε για πέντε χρόνια ως ασίσταντ κόουτς στους Μέμφις Γκρίζλις και θα μιλήσει για τη σημασία του fast-break.

«Στο σύγχρονο μπάσκετ μια ομάδα πρέπει να βρει εύκολα καλάθια και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχει είναι με το να δημιουργήσει τις δυνατότητες μέσω του αιφνιδιασμού. Πρέπει να υποχρεώσεις τον αντίπαλο να σε μαρκάρει αποτελεσματικά στο ανοιχτό γήπεδο. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για να σκοράρεις στο fast break είναι η προθυμία να εκτελέσεις το αμαρκάριστο σουτ, ειδικά το τρίποντο» δήλωσε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΠΚ ο Αμερικανός προπονητής.

«Όταν κάνεις σκάουτινγκ για το ΝΒΑ πρέπει να βρίσκεις παίκτες που έχουν τουλάχιστον μια ικανότητα σε επίπεδο ΝΒΑ. Να είναι πάρα πολύ καλός σε ένα πράγμα. Παράλληλα κάνεις την έρευνα σου να εντοπίσεις παίκτες που τους αρέσει η σκληρή δουλειά και έχουν πάθος για το παιχνίδι» συνέχισε ο Μπαρόνι, που είπε επίσης για το ευρωπαϊκό μπάσκετ:

«Έχουμε διαπιστώσει ότι οι περισσότερο Ευρωπαίοι παίκτες βρίσκουν εσωτερικό κίνητρο και σπρώχνουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Παράλληλα έχουν τις περισσότερες φορές υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης».