Μπασκετική “κυψέλη” ετοιμάζει ο Προμηθέας στην Πάτρα

Η γρήγορη αγωνιστική εκτόξευση, θα μπορούσε να του δώσει τον τίτλο του διάττοντα αστέρα, όμως οι πράξεις που γίνονται δείχνουν ακριβώς τα αντίθετα.
Των Αναστάση Καραμουσαδάκη – Αθηνά Πατρινού

Για την ακρίβεια δείχνουν έναν σύλλογο που ήρθε να βρει μία σταθερή θέση στον αστερισμό της «πορτοκαλί» στρατόσφαιρας και να διεκδικήσει στα… ίσια τον τίτλο της πιο πετυχημένης επαρχιακής ομάδας στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ! Κι αυτός ο τίτλος δεν αφορά μόνο την εξαιρετική του πορεία στην Basket League, αλλά κυρίως όσα κάνει γύρω από αυτή.

Όλο αυτό το οικοδόμημα δεν χτίστηκε μέσα σε μια μέρα. Ο Προμηθέας έφτασε εδώ που είναι και ονειρεύεται να φτάσει εκεί που δεν έφτασε κανείς ως τώρα, στηριζόμενος στο μεράκι, την υπομονή, τον σχεδιασμό, την μεθοδικότητα και την τεχνογνωσία όσων βρίσκονται μέσα σε αυτή την μπασκετική… κυψέλη.

Προεξάρχοντος του πρόεδρου του Ερασιτέχνη, Ευάγγελου Λιόλιου μαζί με μία ομάδα καλών φίλων που αποτελείται από τους Χρήστο Μήλα (πρόεδρος ΚΑΕ), Τάσο Χρυσανθόπουλο (αντιπρόεδρος Κ.Α.Ε.) αρχικά ονειρεύτηκαν κάτι μεγάλο, όμως πλέον μεταβάλλεται σε όραμα που παίρνει σάρκα και οστά.

Και επειδή μιλάμε για λάτρεις του αθλήματος οι φιλοδοξίες τους δεν εξαντλούνται στην πρώτη ομάδα. Και τι εννοούμε με αυτό; Τα πάντα άλλαξαν πριν τέσσερα χρόνια όταν στον Προμηθέα αποφάσισαν να εμπιστευτούν τον «στρατηγό» του ελληνικού μπάσκετ, τον Κώστα Μίσσα. Ο έμπειρος τεχνικός για πολλά χρόνια βρίσκεται μέσα στην παραγωγική διαδικασία και είχε μοιραστεί πολλές φορές το όραμά του σχετικά με τη δημιουργία πρωτοποριακών ακαδημιών.  Τις περισσότερες φορές τα λόγια πέρναγαν και χάνονταν χωρίς αντίκρισμα, όμως ο ίδιος συνέχιζε να μοιράζεται το όραμα του, μέχρι που… βρέθηκε ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Εδώ και τέσσερα χρόνια στον Προμηθέα χτίζεται κάτι… μεγάλο ή για την ακρίβεια κάτι πολύ μεγάλο, κάτι που θα ζήλευαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και πολλές ομάδες της Ευρώπης. Δημιουργείται μία μπασκετική κυψέλη πάνω στις πρωτοποριακές ιδέες του Κώστα Μίσσα και σε εγκαταστάσεις που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα καλύτερα προγράμματα της Ευρώπης.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «ΝΟΥΣ» ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια, όμως τώρα ήρθε η ώρα για την… απογείωση του. Στην περιοχή Καστελόκαμπος της Πάτρας, χτίζονται δύο νέα υπερσύγχρονα ιδιόκτητα γήπεδα, τα οποία θα διαθέτουν μεταξύ άλλων πισίνα, γυμναστήριο και ειδικούς χώρους χαλάρωσης. Κι αν πιστεύεται ότι όλα αυτά είναι για την αντρική ομάδα τότε… πλανάστε.

Όλα αυτά θα φιλοξενούν τις ακαδημίες της ομάδας, ενώ στην πίσω πλευρά του οικοπέδου, ήδη υπάρχουν οι εστίες, οι οποίες φιλοξενούν αθλητές που προέρχονται από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι εστίες διαθέτουν εστιατόριο με το μενού να επιμελείται καθημερινά από ειδική διατροφολόγο, ενώ κάνοντας κανείς μία βόλτα στους διαδρόμους μπορεί να δει αίθουσες συνεδρίων με υλικοτεχνική υποδομή που θα ζήλευαν αρκετές ομάδες της Α1 αλλά και ειδικό χώρο για να μπορούν οι μαθητές να διαβάζουν για το σχολείο τους.

Το έργο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από ένα χρόνο και ο Προμηθέας δείχνει ότι είναι έτοιμος να λειτουργήσει υπό ευρωπαϊκά πρότυπα σε όλα του τα επίπεδα. Άλλωστε, όπως προαναφέρθηκε και στην αρχή οι πράξεις είναι αυτές που ξεχωρίζουν έναν διάττοντα αστέρα από τα «μόνιμα» αστέρια των αστερισμών.

Το infobasket.gr ταξίδεψε έως την Πάτρα και σας παρουσιάζει τον χώρο, ο οποίος τώρα ναι μεν είναι εργοτάξιο, αλλά σε λίγες εβδομάδες θα είναι ένα πραγματικό «διαμάντι» για την Ελλάδα.