Μπρατσιάκος: «Ενωμένοι και ταπεινοί γιατί έχουμε ακόμα 14 αγωνιστικές»

mpratsiakosΗ Κύμη δεν τα κατάφερε απέναντι στον Προμηθέα Πατρών καθώς της στοίχισε το black out του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, στο eviabasket.gr, ο Βασίλης Μπρατσιάκος ο οποίος παράλληλα τόνισε πως με σκληρή δουλειά και συσπείρωση όλα μπορούν να γίνουν.

«Ήταν ένα μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο πληγωμένους εγωϊσμούς. Τον δικό μας, μετά την ήττα στο Φάρο και του Προμηθέα μετά την ήττα του από τον Ηρακλή.

Ξέραμε ότι ο αντίπαλός μας έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και τον περιμέναμε ψυχωμένο και ανταγωνιστικό. Εμείς είχαμε το “πρέπει” της νίκης μέσα στην έδρα μας και την απόδειξη μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, ότι εξακολουθούμε να είμαστε ομάδα υψηλού επιπέδου και ότι απλά είχαμε μια κακή παρένθεση. Άλλωστε, όπως και στη ζωή έτσι και στο μπάσκετ πρέπει κάθε μέρα να αποδεικνύεις το ποιος είσαι και για ποιο λόγο έχεις επιλεχθεί να κάνεις τη συγκεκριμένη δουλειά. 

Αν και δεν ξεκινήσαμε καλά, χάνοντας πολλά αμυντικά ριμπάουντ με συνέπεια να δίνουμε δεύτερες επιθέσεις στον Προμηθέα, είχαμε και πολύ κακό αμυντικό τρανζίσιον. Αλλάζοντας συνεχώς σχήματα καταφέραμε και βρήκαμε τον τρόπο να κλείσουμε τις τρύπες στην άμυνα, ελέγξαμε το ρυθμό, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και χτυπώντας σε αυτό που μας έδινε ο Προμηθέας κλείσαμε το ημίχρονο στο +7.

Στο δεύτερο μέρος και μέχρι το 25′, είχαμε τον έλεγχο του ματς, προηγηθήκαμε με 50-43 και τίποτα δεν έδειχνε το black out της ομάδας μου και το 16-0 σερί που έτρεξε ο Προμηθέας. 

Στο -9 πλέον και στο κυνήγι της ανατροπής, χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ και όταν εκεί δεν τα βάζεις, έχεις πρόβλημα. Πρόβλημα το οποίο γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν πας το παιχνίδι στη ρουλέτα των ελεύθερων βολών και εκεί οι εμπειρότατοι παίκτες του Προμηθέα έχουν 100% ευστοχία.

Συγχαρητήρια στην ομάδα της Πάτρας τόσο για τη νίκη τους, όσο και για την υψηλού επιπέδου μπασκετική κουλτούρα διοίκησης και προπονητικού team. 

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά, να παραμείνουμε στις οποίες όλα μπορεί να γίνουν».