Μπρατσιάκος: «Νίκη ακόμα και με… μισό πόντο»

mpratsiakos_kymhΑν και δύσκολα, τελικά η Κύμη κατάφερε να πάρει τη νίκη μέσα στη Βέροια επί του Φιλίππου. Ο Βασίλης Μπρατσιάκος μίλησε στο eviabasket.gr και αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του, τονίζοντας πως αυτό που μετρά είναι η νίκη ακόμα και με… μισό πόντο διαφορά.

«Αυτό που πρέπει να κάνεις, όταν στόχος είναι η άνοδος, είναι να κερδίζεις όλα τα ματς, είτε με 1 πόντο, είτε και με…μισό. Αυτό κάναμε εμείς στο ματς με τη Βέροια. Έχοντας μάθει πλέον να ζούμε με τα προβλήματά μας, μόνιμα και απρόοπτα, έχοντας Μιλόσεβιτς, Κακιούζη και Ψαθά στα πιτς, ξεκινήσαμε με μεγάλη ενέργεια και προσήλωση σε άμυνα και επίθεση και αν και χάσαμε με 2 φάουλ και τεχνική ποινή τον Τουντζιαράκη από το 3′, αν και είχαμε 14 φάουλ εμείς και μόλις 7 η Βέροια στο πρώτο ημίχρονο, αν και σουτάραμε μόλις 4 βολές εμείς και 13 η Βέροια στο ίδιο χρονικό διάστημα που κυνηγούσε στο σκορ αφού έχανε με 0-10 στο 4′, καταφέραμε παίζοντας ομαδικό μπάσκετ να κλείσουμε το ημίχρονο στο +12.

Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε ακριβώς το αντίθετο, πιστέψαμε ότι το ματς είχε τελειώσει, κάναμε βιαστικές επιθέσεις, η Βέροια βρήκε ρυθμό και γύρισε το παιχνίδι. Πήγαμε στην παράταση και οι παίκτες μου εκεί, δείχνοντας πίστη και ψυχραιμία σε άμυνα και επίθεση, πήραν τη νίκη. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, με σκληρή δουλειά και χωρίς πολλά λόγια».