Μπ. Καραμανλής: Θα κυνηγήσουμε τη δικαίωσή μας…

Αποφασισμένοι να φτάσουν ως… την άκρη του κόσμου για ν’ ανατρέψουν την απόφαση του υποβιβασμού τους στην Α2 δηλώνουν οι διοικούντες την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μπάμπης Καραμανλής μιλώντας στον Sentra 103,3 τόνισε ότι στόχος τους είναι να κυνηγήσουν την υπόθεση, προκειμένου να δικαιωθεί η Ένωση.

Τα κυριότερα όσων δήλωσε:
Για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που στέλνει την ΑΕΚ στην Α2 κατηγορία:
“Δεν μας αιφνιδίασε η απόφαση καθόλου. Απ’ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε λάβει τα μηνύματα, όπως και το αιτιολογικό αυτής της απόφασης. Το οποίο μας δόθηκε σήμερα κι αναφέρει πως απ’ τη στιγμή που ο κύριος Δελημπαλταδάκης δεν είναι στο μετοχολόγιο, καταρρίπτονται όλ’ αυτά που εμείς προσκομίσαμε. Το ΑΣΕΑΔ δηλαδή εξέτασε την υπόθεση με το τυπικό μέρος ότι δεν έχει τις μετοχές ο κύριος Δελημπαλταδάκης. Κι αυτό έγινε μετά από 47 ημέρες”.

Για τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει η ΑΕΚ για την ανατροπή της απόφασης:
“Δεν θέλουμε να μιλήσουμε για το τι έχουμε δει και τα κενά που έχουμε εντοπίσει. Θα πω μόνο ότι έχουμε δικαίωμα να προχωρήσουμε σε αίτηση ανάκλησης της απόφασης του ΑΣΕΑΔ και θα ζητήσουμε να συζητηθεί με νέα στοιχεία που θα φέρουμε σε άλλο τμήμα του ΑΣΕΑΔ. Ήδη το νομικό μας επιτελείο με τον κύριο Λαμπρόπουλο το ετοιμάζει και θα κυνηγήσουμε αυτή την υπόθεση – όπως έχω πει και πάλι – μέχρι την άκρη του κόσμου ή, ακόμη και μέχρι τον ουρανό! Αυτή η υπόθεση δεν έχει τελειώσει για εμάς. Αντίθετα μετά τη σημερινή απόφαση τώρα ξεκινά. Θεωρούσαμε ότι είχαμε τελειώσει μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή, μας την ανατρέπει τώρα το ΑΣΕΑΔ, αλλά επειδή ο νόμος μας δίνει το δικαιώμα να κάνουμε την αίτηση ανάκλησης, μας δίνει το δικαίωμα με νέα στοιχεία που θα φέρουμε να κυνηγήσουμε αυτή την υπόθεση, όπου μπορούμε, όσο μπορούμε κι όπως μπορούμε. Περιθώρια ένδικων μέσων υπάρχουν, όπως και τα νέα στοιχεία που θα προσκομίσουμε.
Αυτό που έχω πει όλο το διάστημα είναι το εξής. Η ΑΕΚ έκανε μία καταγγελία πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, διότι υπήρξαν κάποια πράγματα προς το τέλος του πρωταθλήματος, τα οποία κατά την άποψή μας δεν ήταν σύννομα. Άλλωστε γι’ αυτό υπάρχει ο νόμος που λέει ότι απαγορεύεται σε μάνατζερ να είναι μέτοχοι ομάδων με τον α ή β τρόπο. Και γι’ αυτό κάναμε όλον αυτό τον αγώνα στην ΑΕΚ και δικαιωθήκαμε σε πρώτο βαθμό, όχι στον δεύτερο, αλλά θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο και γι’ αυτό θα την κυνηγήσουμε την απόφαση. ΤηνΑΕΚ θα πρέπει να την αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερο σεβασμό και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει αντιμετωπιστεί με το δέοντα σεβασμό.

Για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ υπό τις παρούσες συνθήκες:
“Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο θα πρέπει ν’ απασχολεί μόνο εμάς τους ΑΕΚτζήδες και κανέναν άλλον. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι πως η ΑΕΚ θα γίνει ξανά βασίλισσα. Εγώ εδώ και τρία χρόνια, προσπαθώ αυτή η βασίλισσα να μην πεθάνει. Και δεν πεθαίνει, ούτε και θα πεθάνει, διότι αυτή η απόφαση θα πέσει και να είστε σίγουροι γι’ αυτό.
Όσον αφορά την επόμενη μέρα και τι θα κάνουμε; Είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για εμένα αυτό. Καλό είναι το ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να δουν και το μπάσκετ και ν’ ασχοληθούν πως θα μπορέσει να γίνει και πάλι αυτό που ήταν κάποτε. Έχουν γίνει τεράστια λάθη στο μπασκετικό κομμάτι όλ’ αυτά τα χρόνια, αλλά δεν είναι η ώρα τώρα να τα πούμε αυτά. Θα τα πούμε όταν είναι η στιγμή.
Αν η ΑΕΚ είναι δικαιωμένη και στην Α1, σαφώς θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Εάν είναι στην Α2 και κουβαλάει όλο αυτό το άνοιγμα που έχει, πιστεύω ότι τότε θα μιλούσαμε για “τρελούς” που θ’ ασχολούνταν με την ΑΕΚ, με τη μορφή που έχει σαν ΚΑΕ! Η ΑΕΚ θα σωθεί, διότι πρέπει να σωθεί γιατί είναι τεράστιο μέγεθος, τεράστια ομάδα κι έχει παιχτεί ένα μεγάλο παιχνίδι σε βάρος της. Τις επόμενες μέρες θεωρώ ότι θ’ αποκατασταθεί η δικαιοσύνη”.

Για την κόντρα με τον Τάσο Δελημπαλταδάκη:
“Σ’ αυτό το παιχνίδι δεν ήταν η ΑΕΚ ο ισχυρός παίκτης. Η ΑΕΚ καλώς ή κακώς και αυτή η διοίκηση που την αντιπροσωπεύω εγώ, δεν είχε τη δύναμη που έχει ο κύριος Δελημπαλταδάκης στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Είναι πολύ πιο δυνατός κι αυτό το ξέρουμε όλοι. Εγώ δεν έχω αυτή τη δύναμη, αλλά η δύναμή μου είναι να κουβαλάω το τεράστιο όνομα της ΑΕΚ στις πλάτες μου”.

Για το ενδιαφδέρον που έχουν δείξει ή, όχι πρώην παράγοντες της ΑΕΚ:
“Οι μόνοι που ενδιαφέρονται για την ομάδα είναι ο Τάσος απ’ τον Πειραιά, ο Γιωργάκης απ’ τον Πειραιά, ο Λευτέρης απ’ τη Χαλκίδα και κάποια άλλα παιδιά. Έχει ενδιαφερθεί πολύ σοβαρά, διότι είναι ένας πάρα πολύ καλός μου φίλος ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο οποίος και ρωτούσε τι γίνεται και τι μπορούμε να κάνουμε. Και φυσικά ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, με τον οποίο τον τελευταίο καιρό έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας ώστε να μπορέσει η ΑΕΚ να παραμείνει στην Α1. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν απ’ την πρώτη στιγμή ενδιαφερθεί, καθίσει δίπλα μου και παλεύουν για να μείνει η ΑΕΚ στην Α1”.

Για τις εκλογές στην ερασιτεχνική και τη φημολογία περί τεσσάρων υποψηφιοτήτων:
“Απ’ όλους τους υποψήφιους που έμαθα σήμερα ποιοί θα είναι, ο μόνος με τον οποίο καθόμαστε όλον αυτόν τον καιρό και προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε είναι ο Δημήτρης ο Χατζηχρήστος. Και πάρα πολλά παιδιά, όπως είπα, που θα μπορούσαν τα ονόματά τους να ξεπερνούν και τα χίλια, που καθημερινά με παίρνουν τηλέφωνο και ρωτούν με αγωνία για το μέλλον της ομάδας και κάθε μέρα έψαχναν να βρουν τι έγινε με την απόφαση.

Και σ’ αυτά τα παιδιά δίνω λογαριασμό για την υπόθεση αυτή και σ’ αυτά τα παιδιά μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κυνηγήσω την υπόθεση ώς το τέλος. Την κυνήγησα την Μεγάλη Τετάρτη, όταν κανείς δεν το πίστευε. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι χάνουμε, αλλά επειδή η ΑΕΚ έχει τεράστια δυναμική, θεωρώ ότι με τη βοήθεια του Θεού, αυτή την ιστορία θα την κερδίσουμε. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό και εγώ λέω ότι ο γαμπρός δεν έχει ξυριστεί ακόμα. Εγώ είμαι για τα δύσκολα. Συνεχίζω εδώ γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, όταν θα γίνουν εύκολα δεν θα με ακούτε”.

Για τις περιπέτειες που περνάει η μπασκετική ΑΕΚ, παρότι είναι το κορυφαίο τμήμα στην ιστορία του συλλόγου:
“Πραγματικά, είναι το το κορυφαίο. Αν εξαιρέσεις την φετινή σεζόν που η ΑΕΚ πήρε ένα πρωτάθλημα στο χάντμπολ, ήταν το τμήμα που είχε πάρει το τελευταίο πρωτάθλημα για τον σύλλογο. Είναι η μόνη ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πρωτάθλημα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Στους 80.000 ανθρώπους που βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο και λατρέψαμε αυτή την ομάδα το 1968, δεν υπήρχαν μόνο εργάτες, αλλά και δικηγόροι, βουλευτές και δικαστές. Η ΑΕΚ είναι τεράστιο μέγεθος και απαιτεί και θα έχει τον σεβασμό έστω και στο τελευταίο στάδιο”.

Για τα προβλήματα του συλλόγου:
“Η ΑΕΚ έχει τεράστιο πρόβλημα σαν ομάδα. Δεν έχουμε γήπεδο και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που ζει ο τόπος μας βλέπουμε ότι προβλήματα αντιμετωπίζει ακόμα και το ποδόσφαιρο. Εκεί ακόμα ευτυχώς υπάρχει ο κύριος Παππάς και ο κύριος Νοτιάς. Εδώ, έναν Φιλίππου που ήταν η μεγάλη δύναμη της ΑΕΚ δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να τον κάνουμε να ασχοληθεί με την ομάδα. Πρέπει να βρούμε λύσεις. Αυτή η κουβέντα, όμως πρέπει να γίνει όταν τελειώσει αυτή η ιστορία. Δεν έχει τελειώσει και να ξέρετε ένα πράγμα: Όσο μας χτυπάνε, γινόμαστε πιο δυνατοί. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσω”.

Για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ ανεξαρτήτως τελικής έκβασης της προσπάθειάς της:
“Να είστε σίγουροι ότι η ΑΕΚ θα κρατήσει την αξιοπρέπειά της. Για αυτό τον λόγο και προχθές πέρασα από το ΑΣΕΑΔ που είχαν μαζευτεί κάποιοι οπαδοί. Τους είπα ότι δεν θέλω να γίνει το οτιδήποτε, δεν θέλω να δημιουργήσουμε πρόβλημα πουθενά. Η ΑΕΚ έχει πάντα αξιοπρέπεια. Εγώ είμαι σίγουρος μέσα μου ότι θα δικαιωθούμε. Το νιώθω, το πιστεύω. Έχουμε μια τεράστια ιστορία και έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτούς που δημιούργησαν αυτή την ιστορία, να μην την λερώσουμε και να είστε σίγουροι ότι δεν θα την λερώσουμε. Η ιστορία γράφεται κάθε μέσα και δεν θα σβήσει με την σημερινή απόφαση. Η ιστορία της ΑΕΚ θα σβήσει μόνο όταν υπάρχει μια τελεσίδικη απόφαση που δεν θα μπορεί να προσβληθεί πουθενά. Όσοι δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει ΑΕΚ, θα το καταλάβουν πάρα πολύ καλά το επόμενο διάστημα”.