gs messini_logoΤο… γαϊτανάκι των ανακοινώσεων με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο ματς Μεσσήνη – Σπόρτιγκ δεν έχει τελειωμό. Οι ιθύνοντες τον σύλλογο της Μεσσήνης πραγματοποίησαν έκτακτο ΔΣ με αφορμή τα όσα συνέβησαν και με το τέλος του εξέδωσαν νέα – μακροσκελή – ανακοίνωση με την οποία ζητούν την τιμωρία του Σπόρτιγκ, των διαιτητών και τη δικαίωση της αθλητικής οικογένειας της Μεσσήνης
Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:
«Κύριοι,
Σε συνέχεια απόφασης του Δ.Σ του Γυμναστικού Συλλόγου Μεσσήνης, το οποίο συνήλθε εκτάκτως τη Δευτέρα 16-12-2013, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα :
Την 15-12-2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 17.00 μ.μ, στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της Γ” Εθνικής κατηγορίας, ενόψει του εντός έδρας αγώνα με τον Α.Ο. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ και δέκα λεπτά περίπου πριν την έναρξη του παιχνιδιού, κατέφθασε πούλμαν με ομάδα περίπου 25 «φιλάθλων» του Α.Ο. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, η οποία εισέβαλε στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου, επιδεικνύοντας προς τους παριστάμενους, μεταξύ των οποίων και του προέδρου μας κ. Κ. Κρεμμυδά, βίαιη συμπεριφορά, ήτοι προπηλακίζοντας, υβρίζοντας και ανατρέποντας τραπέζια και καρέκλες, με προφανή σκοπό τη διατάραξη της ήρεμης διεξαγωγής του αγώνα.
Η προσέλευση τους έλαβε χώρα εν αγνοία μας και χωρίς η ομάδα του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, ως όφειλε, βάσει των νομοθετικών διατάξεων περί οργανωμένων μετακινήσεων «φιλάθλων», να ενημερώσει την γηπεδούχο ομάδα και το οικείο Α.Τ για την προσέλευση οργανωμένων φιλάθλων.
Με παρέμβαση των ψυχραιμότερων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου και του ήδη προπηλακισμένου προέδρου μας, οδηγήθηκαν στο δυτικό άκρο της εξέδρας, από όπου απωθήθηκαν φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας. Εν συνεχεία αυτοί κάλυψαν επιδεικτικά το ήδη τοποθετημένο πανό μας, άναψαν τσιγάρα παραβαίνοντας τον κανονισμό, προκαλούσαν λεκτικά και χειρονομούσαν.
Με αφορμή τα ανωτέρω, ο πρόεδρος της ομάδας δήλωσε στους διαιτητές ότι υπό συνθήκες βίας , δεν μπορεί να διεξαχθεί το παιχνίδι. Έως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήταν σαφές για το ποιος ήταν υπεύθυνος της έντασης που είχε δημιουργηθεί.
Μετά από δέκα λεπτά ο διαιτητής του αγώνα κρίνοντας ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να διεξαχθεί ομαλά, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας, σφύριξε την έναρξη.
Με το ξεκίνημα του αγώνα οι εν λόγω «φίλαθλοι» συνέχισαν την προκλητική συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά των Ακαδημιών μας, που κάθονταν παραπλεύρως, με αποτέλεσμα την αντίδραση των γονέων τους, οι οποίοι θέλησαν να τα προστατεύσουν.
Δυόμιση λεπτά περίπου μετά την έναρξη, ο διαιτητής διέκοψε το παιχνίδι με αιτιολογία την συνυπαιτιότητα και των δύο ομάδων, και απαίτησε την εκκένωση του γηπέδου, τιμωρώντας ουσιαστικά έτσι την γηπεδούχο ομάδα και ικανοποιώντας προφανώς τον σκοπό των ταραχοποιών της αντίπαλης ομάδας.
Η ομάδας μας συνέβαλε καθοριστικά στην εκκένωση του γηπέδου από τους δικούς μας φιλάθλους χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση της Αστυνομίας, καθώς άλλωστε επρόκειτο κατεξοχήν για τα παιδιά των Ακαδημιών μας και τους γονείς τους.
Σε άδειο πλέον γήπεδο παρουσία ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ και περίπου 10 αστυνομικών, οι «άρχοντες» του αγώνα απαίτησαν από την Αστυνομία την απομάκρυνση τριών αναπηρικών αμαξιδίων με παραπληγικούς νέους ανθρώπους, που παρακολουθούν κάθε παιχνίδι της ομάδας μας, προφανώς διότι συνιστούσαν «απειλή» για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών της φιλοξενούμενης ομάδας .
Κατόπιν των ανωτέρω,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
-Την παράνομη και αντικανονική προσέλευση οργανωμένων φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, ως αναφέρθηκε.
– Τη βίαιη συμπεριφορά που επέδειξαν οι «φίλαθλοι» της φιλοξενούμενης ομάδας προς τους παριστάμενους, με προφανή σκοπό τη διατάραξη της ήρεμης διεξαγωγής του αγώνα.
-Τη λανθασμένη απόφαση των διαιτητών περί έναρξης του αγώνα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας.
-Τη βεβιασμένη απόφαση των διαιτητών για εκκένωση του γηπέδου χωρίς προειδοποίηση, παρότι η αστυνομική δύναμη είχε ενισχυθεί.
-Τη ρατσιστική, απάνθρωπη και προσβλητική συμπεριφορά των διαιτητών προς τα ΑΜΕΑ, όταν απαίτησαν την άμεση απομάκρυνσή τους από το γήπεδο.
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
-Την… της ομάδας Α.Ο. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, με σκοπό την προστασία του αθλήματος
-Την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών για τις παραπάνω αποφάσεις τους.
-Την δικαίωση της αθλητικής «οικογένειας» (ακαδημίες, αθλητές, κηδεμόνες, φιλάθλους και διοίκηση) του Γ.Σ.Μεσσήνης.
Βέβαιοι για τη δίκαιη διευθέτηση του προβλήματος, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Το Δ.Σ»