«Νέα αρχή για την εθνική ομάδα», σχολίασαν οι διεθνείς Κώστας Παπανικολάου, Ντίνος Μήτογλου, Γιώργος Παπαγιάννης και Βασίλης Τολιόπουλος τη νέα σελίδα που ανοίγει στο κεφάλαιο εθνική ανδρών, με τον Βασίλη Σπανούλη στο πάγκο της.

Κώστας Παπανικολάου: «Είναι μια νέα αρχή, μια νέα προσπάθεια. Καλό ξεκίνημα σε όλους μας. Υπάρχει ανυπομονησία να δούμε τι μπορούμε να δώσουμε και θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για το παιχνίδι αρχικά της Παρασκευής. Υπάρχουν στις κλήσεις παιδιά που κάνουν εξαιρετική χρονιά και αξίζουν αυτή την ευκαιρία. Εύχομαι να δει ο καθένας την ευκαιρία αυτή ως πρόκληση και να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Το πιο σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τον κόουτς είναι η νοοτροπία. Για να γίνει αυτό πρέπει κι εμείς να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας, για να γίνουμε μια ομάδα που θα παλεύει για τη χώρα της. Στα κομμάτια του παιχνιδιού και της τακτικής θα τα δούμε στις προπονήσεις. Σίγουρα είναι μια αλλαγή ότι θα παίξουμε στο ΣΕΦ μετά από 26 χρόνια, ας κάνουμε κι ένα κάλεσμα στους πιο… νότιους της Αττικής για να γεμίσουμε το γήπεδο, να κάνουμε μια δυνατή αρχή και να δημιουργήσουμε μια έδρα όπου θα παίρνουμε σημαντικές νίκες και όλοι μαζί θα προχωράμε στους στόχους μας».

Γιώργος Παπαγιάννης: «Όσο είμαι υγιής πάντα θα είμαι στη διάθεση της Εθνικής ομάδας και τώρα με την έλευση του κόουτς Σπανούλη πιστεύω πως γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τι πρέπει να φέρει στην ομάδα και ελπίζω να το δείξουμε. Δεν είναι πολλά τα χρόνια που σταμάτησε την καριέρα του, φαίνεται και από την ομάδα του Περιστερίου ότι γνωρίζει καλά πώς να δέσει μια ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όταν οι παλιοί αφήσουν τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, θα χρειαστεί το νέο αίμα και αρχίζει μια νέα προσπάθεια από σήμερα. Η Τσεχία παρουσιάζει πάντα ένα πολύ καλό σύνολο και η αλήθεια είναι πως δεν μας έχει πάει πολύ καλά στο παρελθόν, αλλά όσοι έχουν κληθεί θέλουμε να δώσουμε τον καλό μας εαυτό για να αρχίσουμε με το δεξί στα προκριματικά».

Ντίνος Μήτογλου: «Είναι μια καινούρια σελίδα, είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που ο Βασίλης Σπανούλης είναι προπονητής στην Εθνική ομάδα. Χαίρομαι που βλέπω ξανά όλα τα παιδιά μαζί και υπάρχει μια νέα αύρα. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρώτα πρέπει να προπονηθούμε καλά, έχω μιλήσει με τον κόουτς, ξέρουμε καλά πως η Εθνική ομάδα έχει καιρό να πάρει μια μεγάλη διάκριση και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό που FIBA και Ευρωλίγκα βρήκαν μια κοινή γραμμή, κάποιοι παίκτες μπορούν να ξεκουραστούν, άλλοι να έρθουν στην Εθνική ομάδα που είναι ύψιστη τιμή. Τώρα έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια και θέλουμε να αρχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Βασίλης Τολιόπουλος: «Είναι τεράστια χαρά και τιμή για μένα να είμαι στην Εθνική ομάδα. Πάντα θέλω να είμαι στις κλήσεις και ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα και τον προπονητή σε ό,τι μου ζητήσει σε αυτά τα δύο πολύ δυνατά παιχνίδια. Όλοι θα δίνουμε το 100%, και την καρδιά μας, για την Εθνική ομάδα. Πρώτα από όλα μετρά η προσπάθεια, να έχεις μια καλή χημεία με τους συμπαίκτες σου και πάμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν πρότυπο ως παίκτης για μένα, είναι πρότυπο σαν άνθρωπος γενικά στη ζωή μου και εννοείται πως θα τον ακούω και θα κάνω ό,τι μου πει».

Φωτογραφίες: basket.gr