galatista-gefyraΟι προσπάθειες ήταν πολλές αλλά η δικαίωση έρχεται όταν δεν τα παρατάς ποτέ. Όσο αντίξοες κι αν φαίνονται οι συνθήκες, όσο απίθανο το όνειρο φαίνεται πραγματικότητα να γίνει, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί, αν περιμένει και επιμένει κάποιος στο τέλος, έχει πολλές ελπίδες στο τέλος να πετύχει το κάτι παραπάνω. Οι λίγες αυτές λέξεις κρύβουν πολλά ή μάλλον θέλουν να πούνε πολλά για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση του ΑΟ Γαλάτιστας με τον πρόεδρο κο Αργύρη Καλογερά και όλους τους συνεργάτες του κοντά να διεκδικούν το όνειρο όχι μόνο για αυτούς αλλά για όλη την ομάδα, για όλη την πόλη. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το δικό τους «σπίτι», το γήπεδο που θα στεγάσει τις φιλοδοξίες τους και όλων των νεαρών αθλητών της ευρύτερης περιοχής, τις ελπίδες και τους κόπους τους. 
Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα σε 24 μήνες όπως ανακοινώθηκε σήμερα από πλευράς του αθλητικού ομίλου μετά και την υπογραφή της σύμβασης του Δημάρχου Πολυγύρου και της αναδόχου εταιρείας. Το νέο κλειστό γυμναστήριο όμως δεν αναμένεται να είναι μόνο ένα απλό γήπεδο μπάσκετ αλλά ένας πολυχώρος αθλητισμού με κτίριο υποδοχής, κυρίως κτίριο με αίθουσα αθλοπαιδιών, κερκίδες, κτίριο αποδυτηρίων και βοηθητικών εγκαταστάσεων χωρισμένα μεταξύ τους με κατασκευαστικό-αντισεισμικό αρμό. 
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος μιλώντας στο halkidikifocus.gr αναφορικά με το έργο είπε «O Δήμος Πολυγύρου εκμεταλλευόμενος το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατόρθωσε να ικανοποιήσει ένα χρόνιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής της Γαλάτιστας και βάζει μπρος για την υλοποίηση ενός έργου, που θα στεγάσει τα αθλητικά όνειρα και πιστεύω των νέων ανθρώπων, που ασχολούνται με τον αθλητισμό, αλλά και ποικίλες εκδηλώσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος». 
Όλα αυτά όπως είναι κατανοητό μόνο χαμόγελα δικαίωσης και χαράς έχουν γεμίσει πλέον τους διοικούντες του συλλόγου. Όπως και αισιοδοξία βέβαια για ένα πολύ καλύτερο μέλλον, “μια τέτοια κίνηση θα μας πάει ένα επίπεδο πιο πάνω” τονίζουν χαρακτηριστικά εδώ στο infobasket.gr από την διοίκηση της Γαλάτιστας μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας. Το κλειστό των Μουδανιών ήταν αυτό που τους φιλοξένησε φέτος για τα παιχνίδια της Γ΄ Εθνικής και λίγο νωρίτερα ο φιλόξενος χώρος που τους δέχτηκε ήταν το γήπεδο του Πολυγύρου, όμως όλα αυτά πλέον με την αναζήτηση αθλητικής στέγης θα είναι παρελθόν. Μετά το πέρας της αποπεράτωσης των 24 μηνών όλα θα είναι διαφορετικά, πολύ καλύτερα τουλάχιστον για όλους στην ομάδα και αυτό σίγουρα είναι κάτι που δεν μπορείς να το πεις για πολλά άλλα πράγματα στην καθημερινότητα πλέον…