Νέο… μπαμ με Πέττα από τον Ερμή Αργυρούπολης!

Αποφασισμένοι να δείξουν τα… δόντια τους στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής είναι στον Ερμή Αργυρούπολης κι έτσι μετά τη “βόμβα που πυροδότησαν” με τον Ντούσαν Σάκοτα, πρόσθεσαν έναν ακόμη έμπειρο παίκτη στο δυναμικό τους. Ο λόγος για το Νίκο Πέττα, ο οποίος τη νέα περίοδο θα φορά τη φανέλα του Ερμή…

Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Ο Νίκος Πέττας, ένας από τους σημαντικότερους παίχτες στην ιστορία των Εθνικών Κατηγοριών, ανήκει στην οικογένεια του Ερμή και θα αγωνίζεται με τη φανέλα του για τη χρονιά 2023-2024.

Ο Πέττας, είναι 42 ετών, με ύψος 1,95, με πλούσια καριέρα στην Α1 και στις μικρότερες τη τάξει κατηγορίες, με πολλές διακρίσεις και ακόμα περισσότερες ανόδους!

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, με το άκουσμα του ονόματός του, είναι η συμμετοχή του στο McDonald’s Open του 1997, όπου με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όντας ακόμα μαθητής, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τους Chicago Bulls του Michael Jordan. Στην Basket League (Α1), έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια, εκτός των άλλων, με τις φανέλες του Ολυμπιακού, του Απόλλωνα Πάτρας, του Ηρακλείου, του Αιγάλεω, της Ολυμπιάδας Πατρών (με την οποία αγωνίστηκε και στο Eurocup) και των Τρικάλων με πολύ αξιόλογες και γεμάτες χρονιές.

Από το 2010 και μετά, όταν άρχισε να αγωνίζεται σε ομάδες από την Α2 και κάτω, οι χρονιές του ήταν μαγικές και σχεδόν κάθε χρονιά οι ομάδες που αγωνιζόταν, μ’ εκείνον πρωταγωνιστή, είτε έκαναν πολύ καλή πορεία, είτε στο τέλος κατακτούσαν την άνοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι με τον Απόλλωνα Πατρών πήρε το πρωτάθλημα της Α2 και την άνοδο στη Basket League, με το Ψυχικό ανέβηκε στην Α2, με τον Προμηθέα Πατρών έκανε δύο ανόδους φτάνοντας μέχρι τη Basket League, με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων ανέβηκε στην Α2, με τον Ιωνικό Νέα Φιλαδέλφειας ανέβηκε στη Β’ Εθνική, με τον Φοίνικα Πειραιά (αγωνιζόμενος ενάντια στον Ερμή, μάλιστα), πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική και φέτος με τον Κένταυρο Λιβαδειάς, ανέβηκε στη Β’ Εθνική.

Όντας χαρισματικός σκόρερ, έχει καταφέρει να κατακτήσει ουκ ολίγες διακρίσεις αφού ήταν μία φορά πρώτος σκόρερ της Α2, τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής και μία φορά πρώτος σκόρερ της Γ’ Εθνικής.

Ο Πέττας, όμως, έχει αγωνιστεί και σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, αφού ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του. Στην Εθνική Παίδων, με την οποία πήρε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωωτάθλημα του 1997, κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών (51) και είναι πρώτος σκόρερ της όλων των εποχών με 862 πόντους. Με την Εθνική Εφήβων, είχε 11,28 πόντους μέσο όρο, χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαίκό Πρωτάθλημα του 1998 και μία έβδομη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς. με την Εθνική Νέων Ανδρών, κατέκτησε την 7η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000.

Ο Νίκος Πέττας, είναι χρόνια φίλος της Ερμή κι επιτέλους μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούμε, όπως και επιθυμούσαμε εδώ και αρκετά χρόνια. Με την ισχυρή του προσωπικότητα, την ηγετική του φυσιογνωμία και το χάρισμα που έχει στο σκοράρισμα, αναμένεται να συνεισφέρει τα μέγιστα στην πρώτη χρονιά του Ερμή σε Εθνική Κατηγορία.

Νίκο Πέττα, σε καλωσορίζουμε στην ομάδα μας!”.