Να εξασφαλιστούν και μαθηματικά…

Οσο περνούν οι αγωνιστικές το πρωτάθλημα γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον. Οχτώ… στροφές πριν από το τέλος και ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο δεύτερος που θα αγωνίζεται του χρόνου στα μεγάλα σαλόνια, αλλά και ποια είναι αυτή που θα πάει στη Β’ εθνική.

Για ακόμα μία φορά η 23η αγωνιστική παρουσιάζει ενδιαφέρον κυρίως όσον αφορά από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα και κάτω.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Ερυθραίας, 17:30)

Η ομάδα της Ερυθραίας έχει αποδείξει ότι στην έδρα της είναι επικίνδυνος αντίπαλος και ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά. Οι Σερραίοι  κατηφορίζουν στην Αθήνα με στόχο το «διπλό», που θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν να κυνηγούν την τρίτη θέση. Δύσκολη η παρουσία του Μίλος Παβλίσεβιτς.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Τρίπολη, 17:30)

Οι Αρκάδες μπορεί να μην «καίγονται» για τους δύο βαθμούς, αντίθετα με τους  «ροσονέρι» που τους χρειάζονται, καθώς επιθυμία τους είναι η απομάκρυνση από την ανεπιθύμητη ζώνη.  Η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, από την άλλη το Παγκράτι έχει αμφίβολο τον Νίκο Βούλγαρη.

ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΜΥΝΤΑΣ (ΔΚΓ Ρεθύμνου, 17:30)

Τη νίκη που θα τον διατηρήσει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας αναζητά το Ρέθυμνο, απέναντι σε έναν ιδιαίτερα αναζωογονημένο Αμύντα (μετά από τη νίκη επί του ΚΑΟΔ). Το θετικό και για τις δύο ομάδες είναι πως δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα. 

ΚΑΟΔ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Κραχτίδη, 17:30)

Η επιστροφή τόσο στις νίκες όσο και στις καλές εμφανίσεις είναι το ζητούμενο για τους Δραμινούς. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού είναι η μοναδική ομάδα που έχει διατηρήσει το αλώβητο της έδρας και θέλει να το διατηρήσει. Ο Πιερικός από την άλλη πλευρά θα παραδοθεί αμαχητί καθώς θα παλέψει για ότι καλύτερο. Αμφίβολη η συμμετοχή του Θοδωρή Πανάρα.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (Λαγκαδά, 17:30)

Δυνατό παιχνίδι αναμένεται στον Λαγκαδά με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη. Ο Ερμής παρουσιάζεται σκληρός στην έδρα του, ενώ οι «μελανόλευκοι» θέλουν να… χτυπήσουν το ματς για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους.  Αμφίβολος από τους γηπεδούχους είναι ο Ντάρκο Ράλλης, ενώ από του πατρινούς οι Νίκος Αργυρόπουλος και Γιάννης Ψαθάς.

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Αργους, 17:30)

Αλλη μια ομάδα που θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει και με τη… βούλα την παραμονή της είναι η ΑΕΚ. Οι Αργίτες μπορεί να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά από την άλλη η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον Κόροιβο κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι. Από το συγκρότημα του Κώστα Οικονομάκη, ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης τελικά θα ενισχύσει την ομάδα, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Δημήτρης Αποστολόπουλος και Μάριος Ματαλόν.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΝΗΑΡ ΗΣΤ (Β’ Ελευσίνας, 17:30)

Με… αέρα Λαυρίου, θεωρητικά ο Πανελευσινιακός θα έχει εύκολο απόγευμα απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Νήαρ Ηστ. Από τους γηπεδούχους δύσκολη είναι η συμμετοχή του Χρήστου Δεληγιάννη.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ – ΛΑΥΡΙΟ (Ροϊτικων, 17:30)

Ενδιαφέρον ματς με την Ολυμπιάδα να θέλει πάση θυσία τη νίκη για να μην βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, το Λαύριο μετά την ήττα-σοκ από τον Πανελευσινιακό, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την άνοδο.