Νεανικός ενθουσιασμός κόντρα σε όλες τις δυσκολίες

mentΗ κλεψύδρα του χρόνου έχει αρχίσει να πλησιάζει στο τέλος αλλά ταυτόχρονα στην αρχή… Στη πρεμιέρα δηλ. ενός νέου πρωταθλήματος, μιας νέας προσπάθειας που φέρνει την ΜΕΝΤ με νέες ελπίδες και ιδιαίτερα νεανικό ρόστερ.

Η προετοιμασία της ομάδας της Τούμπας ενόψει του πρώτου επίσημου φετινού αγώνα και μάλιστα εκτός έδρας, άρχισε ήδη από χθες το απόγευμα και θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο με καθημερινές προπονήσεις και χωρίς κάποιο φιλικό παιχνίδι. Η τελευταία φιλική αναμέτρηση που ήταν και η πρόβα τζενεράλε ενόψει πρεμιέρας, ήταν κόντρα στον Μακεδονικό στο τέλος της εβδομάδας που αφήσαμε πίσω.

Αγωνιστικά προβλήματα, με την έννοια των τραυματισμών δεν υπάρχουν, αν και δεν λείπουν κάποιες…απώλειες παικτών λόγω μαθημάτων ή παρόμοιων υποχρεώσεων τους. Ο νεανικός ενθουσιασμός είναι ένα από τα στοιχεία που κυριαρχούν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και αυτό, σε συνδυασμό με το ταλέντο των νεαρών καλαθοσφαιριστών και τη σκληρή καθημερινή δουλειά που γίνεται υπό την τεχνική καθοδήγηση του προπονητή Νίκου Αμπατζά, θα είναι τα «όπλα» τους στη «μάχη» του νέου πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός της ΜΕΝΤ μίλησε για τη πρεμιέρα κι όχι μόνο…«είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μπορέσουμε να κρίνουμε την ομάδα και το τι μπορεί να πετύχει. Κάτι τέτοιο θα μπορέσουμε να το δούμε περίπου σε δύο μήνες. Αυτό που φέτος θέλουμε να πετύχουμε είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία θα μπορεί να δείξει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στη πορεία του χρόνου θα ανταποκριθεί στο όνομα του συλλόγου και στην ιστορία του.

Δουλεύουμε πολύ καθημερινά αν και είχαμε αρκετές δυσκολίες μέχρι τώρα μπήκαμε στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα της νέας χρονιάς. Κάθε αρχή είναι δύσκολη και ο αντίπαλος μας ο Ζέφυρος έχει έμπειρους παίκτες ενώ εμείς νεαρούς σε ηλικία.

Στην ουσία έχουμε τέσσερις μεγάλους(ηλικιακά και πάντα σε σχέση με τους άλλους μας καλαθοσφαιριστές), όμως αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η δική μας απόδοση η οποία θα προσπαθήσουμε να είναι όσο καλύτερη γίνεται σ’ αυτό το στάδιο. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε νέα ομάδα, άπειρη με νεανικό ενθουσιασμό μεν που χρειάζεται όμως πολύ χρόνο ο οποίος θα μας βοηθήσει να γινόμαστε όλο και καλύτεροι».