ΝΕ Μεγαρίδας: Ψηλώνει με Τουτζιαράκη!

Κίνηση από το… πάνω ράφι έκανε σήμερα (7/7) η Μεγαρίδα, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Σταύρου Τουτζιαράκη.

Ο 36χρονος σέντερ (1987, 2.10μ.) είναι τα τελευταία χρόνια ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Elite League. Τη σεζόν 2022-23 ήταν 4ος σκόρερ (με 16,0 πόντους μ.ό.), 1ος ριμπάουντερ (9,9 μ.ό.) και 2ος στο σύστημα αξιολόγησης (19,8 μ.ό.), ενώ είχε ακόμα 2,5 ασίστ ανά αγώνα.

Η ανακοίνωση της ΝΕΜ:

«Βρε καλώς τον Τούτζια!

Είναι μέρες τώρα που ο Gatzinho, ως ευσυνείδητος αρχηγός, γκρίνιαζε στον άλλον λέγοντας του «ψηλό θα πάρουμε»;

Και ο άλλος γέλαγε…

Και ξαφνικά νατος ο «Τούτζια» με τη 🔥 στο στήθος!

Με την σημαντική παρέμβαση του μέλους του Δ.Σ. Αλέξανδρου Δέσκου η ομάδα μας κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό της έναν εμβληματικό αθλητή με αξιομνημόνευτη καριέρα και παρουσία στα παρκέ και με σημαντικές επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια, τον Σταύρο Τουτζιαράκη!

Ο Σταύρος γεννημένος το 1987, με ύψος 2,10μ, ήρθε για να «γεμίσει» τη ρακέτα μας και να τρομοκρατήσει τις αντίπαλες. Μέλος όλων των μικρών Εθνικών Ομάδων, με παρουσίες σε πολλά Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009.

Ξεκίνησε από τον Αριστοτέλη Φλώρινας και τον Μαντουλίδη και το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο το έκανε στον Μακεδονικό.
Ακολούθησε μεγάλη καριέρα τόσο στα σαλόνια της Basket League, όσο και στο εξωτερικό φορώντας κατά σειρά τις φανέλες της ΑΕΚ, του Αμαρουσίου, του Ίκαρου Καλλιθέας, του ΟΦΗ, της Σουηδικής Σόλνα Βίκινγκς (2012-14) και της ουγγρικής ΜΑΦΚ.

Το 2015 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Κύμης και μέχρι το 2021 ακολούθησε μια δεύτερη πορεία σε ομάδες της Basket League, όπως ο Προμηθέας Πατρών, ο Κολοσσός Ρόδου και ο Ιωνικός Νικαίας με μια διακοπή για την Καταριανή Αλ Σαντ του Μάνου Μανουσέλη.

Την τελευταία διετία αγωνίστηκε στην Elite League για λογαριασμό της Ελευθερούπολης και την σεζόν που πέρασε μέτρησε 16 πόντους, 9,9 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ κατά μέσο όρο, όντας ο πρώτος ριμπάουντερ της κατηγορίας.

Καλωσορίζουμε τον Σταύρο στην οικογένεια της ΝΕΜ και ελπίζουμε μαζί του να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα!

Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής της ΝΕΜ ο Σταύρος Τουτζιαράκης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τον coach Μάνταλο, τον coach Τσαουσίδη και όλο το staff αλλά και τη διοίκηση που με πίστεψε και μου έδωσε την ευκαιρία να αποτελέσω μέλος της οικογένειας της ΝΕΜ. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατό και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Elite dreams are made of 🔥 powered by Toutzia!».