Νικητόπουλος: «Πιστέψαμε ότι μπορούμε»

Μόνο ως ονειρική μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή σεζόν για τον Προμηθέα. Η ομάδα του Χαλανδρίου για πρώτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε κυπελλούχος ΕΣΚΑ, ενώ στην παρθενική της σεζόν στην Α’ ΕΣΚΑ διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο της στα πλέι οφ. Ο τεχνικός της ομάδας, Τάσος Νικητόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΣΚΑ αλλά και για την εξαιρετική φετινή πορεία της ομάδας του.

Αναλυτικά:

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΣΚΑ:
«Όταν ξεκινήσαμε στο Κύπελλο στην πρώτη κλήρωση δεν μπορώ να πω ότι στόχος της ομάδας ήταν η κατάκτηση. Όταν περάσαμε το Μαρκόπουλο, αποκλείσαμε τα Μελίσσια και κληρωθήκαμε με τα Λιόσια, τα οποία είχαν αποκλείσει την Πεντέλη τότε πιστέψαμε ότι μπορούμε να είμαστε στον ημιτελικό. Απέναντι στο ΔΑΣΑΛ γνωρίζαμε ότι είναι μία ομάδα της δικής μας κατηγορίας, την οποία στο πρωτάθλημα είχαμε κερδίσει. Στον ημιτελικό βρήκαμε μπροστά μας το Κορωπί. Σε εκείνο το παιχνίδι πίστευα ότι θα κάναμε καλή εμφάνιση αλλά θεωρούσα δύσκολο να φτάσουμε στο τελικό γιατί αντιμετωπίζαμε μία καλή ομάδα που κάνει αξιοπρόσεκτη πορεία στη Γ’ εθνική. Κόντρα στο Κορωπί η ομάδα υπερέβαλε εαυτόν, κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι και καταφέραμε να τους αποκλείσουμε. Όταν πας σε έναν τελικό πιστεύεις ότι είσαι κοντά να κατακτήσεις το κύπελλο. Πιστέψαμε ότι μπορούμε να το σηκώσουμε».

Για το παιχνίδι με την Πεύκη στο τελικό:
«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ. Οι ομάδες δεν έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται μπροστά σε τόσο κόσμο κι αυτό βοήθησε να γίνει ένα ωραίο ματς, με ωραίες φάσεις και υψηλό σκορ. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσος κόσμος βρέθηκε στο κλειστό του Δούκα. Αξίζουν συγχαρητήρια στη Πεύκη και τον κόουτς Κοντομηνά γιατί και γι αυτούς είναι μεγάλη επιτυχία να βρίσκονται στο τελικό, ενώ στο πρωτάθλημα είμαστε στην ίδια βαθμολογική θέση».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην Α’ ΕΣΚΑ:
«Είναι μία καλή χρονιά η φετινή. Πρώτη χρονιά στην Α’ ΕΣΚΑ και έχουμε καταφέρει να διεκδικούμε με αξιώσεις την είσοδο στα πλέι οφ. Αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί η ομάδα ενισχύθηκε με καλούς και έμπειρους παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται όσο περισσότερο μπορούν στο γήπεδο. Η δουλειά που κάνουμε φαίνεται από τα αποτελέσματα».

Για τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της σεζόν:
«Βασικός στόχος που είχαμε θέσει με τη διοίκηση ήταν η ομάδα να κρατηθεί στην κατηγορία γιατί είναι σημαντικό για εμάς να βρισκόμαστε στην καλύτερη κατηγορία της Αθήνας. Αν και στην αρχή δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό και ουσιαστικά από τον α’ γύρο είχαμε πετύχει τον βασικό μας στόχο μας. Όταν πετυχαίνεις έναν στόχο τότε κοιτάς τον επόμενο που για εμάς είναι να μπούμε στα πλέι οφ της Α’ ΕΣΚΑ. Θα είναι πολύ σημαντικό βήμα για αυτή την ομάδα.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση γιατί όλα ξεκινάνε από αυτούς. Είναι πάντα στο πλευρό των παικτών και δεν είναι συχνό να βλέπεις από τον πρόεδρο μέχρι τον έφορο να είναι παρών στις προπονήσεις. Επίσης μεγάλο μερίδιο στα όσα έχουμε καταφέρει έχει και ο άμεσος συνεργάτης μου, Γιάννης Αβραμίδης, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά σε όσα έχει αναλάβει. Καταλήγοντας φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στους παίκτες μας. Το ρόστερ αποτελείτε από πολύ καλούς παίκτες. Είναι ένα μείγμα ταλαντούχων και έμπειρων αθλητών, οι οποίοι ήρθαν φέτος στην ομάδα και συνδυάστηκαν με τον κορμό που προϋπήρχε στον Προμηθέα».