Νιπεργιάλης: «Η ομάδα ανήκει σε όλους τους Ηλείους»

nipergialisΣτην  Αμαλιάδα ζουν το δικό τους όνειρο!  Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σάκη Καρύδα, ο Κόροιβος πήρε τη νίκη και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α1. 2.500 άτομα δημιούργησαν απίστευτα εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, μέσα σε πολιτισμένα πλαίσια, συμμετέχοντας στο πάρτι που δημιούργησαν οι παίκτες μετά το τέλος του αγώνα. Ο Βασίλης Νιπεργιάλης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του και έστειλε μήνυμα σε όλη την Ηλεία…

“Η Ηλεία ζει ιστορικές στιγμές. Πραγματικά είναι κάτι φανταστικό, κάτι τρομερό. Ναι μεν είμαστε από μια μικρή επαρχιακή πόλη όπως είναι η Αμαλιάδα, αλλά έχουμε δίπλα μας έναν ολόκληρο νομό. Αυτή η ομάδα έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της Αμαλιάδας. Είμαι περήφανος για τα παλικάρια μου, που πραγματικά δώσανε ό,τι καλύτερο είχαν στον αγωνιστικό χώρο. Ευχαριστούμε πολύ και τον κόσμο μας που μας βοήθησε να φτάσουμε σε αυτό που θέλαμε από την αρχή της χρονιάς.

Περάσαμε πολύ δύσκολα σε κάποια φάση, ειδικά μετά την ήττα του πρώτου γύρου στην Καβάλα κάποιοι νόμιζαν ότι είχαμε τελειώσει, όχι βέβαια ο κόουτς (σ.σ. Τζήμας) γιατί ξέρω πώς σκέφτεται, αλλά κάποιοι άλλοι στην πιάτσα μας είχαν ξεγραμμένους. Ωστόσο, αυτά τα παιδιά έχουν τέτοια καρδιά πρωταθλητή, είναι τόσο καλά μπολιασμένα σε αυτό που κάνουν και ο κόσμος είναι τόσο δυνατός, που χωρίς αυτόν δεν θα χαμε φτάσει εδώ που είμαστε σήμερα. Από τη στιγμή που φτάσαμε εδώ, δεν ήταν δυνατόν να χάσουμε αυτό το παιχνίδι. Κερδίσαμε πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι περιμέναμε. Στο πλάνο μας, βάσει της στρατηγικής μας, είχαμε να δεχτούμε το πολύ μέχρι 60 πόντους, κάτι το οποίο κάναμε, αλλά δεν περιμέναμε τόση αστοχία σε ένα ατού που έχουμε όλη τη χρονιά, τα σουτ. Δεν έχει σημασία πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι. Σημασία έχει ότι αυτός ο νομός θα έχει μία ομάδα, δίπλα στις μεγάλες δυνάμεις της Ελλάδας. Τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Άρη, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ.

Θέλω να ευχαριστήσω τα παλικάρια μου. Θέλω να ευχαριστήσω αυτό τον κόσμο, που χωρίς αυτόν δεν θα φτάναμε μέχρι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω το staff. Τον αδερφό μου, Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο, που με βοήθησε πάρα πολύ όλη αυτή τη χρονιά. Όλα τα παιδιά της διοίκησης. Το ιατρικό staff. Τα παιδιά που μας βοήθησε με τις φυσικοθεραπείες. Όλον αυτόν τον κόσμο που μας έδινε κουράγιο και μας έφτασε μέχρι εδώ. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Τους χορηγούς μας. Αυτούς που με βοήθησαν. Ο Κόροιβος είναι όλων των Ηλείων. Δεν είναι ούτε δικός μου ούτε του Καρύδα ούτε της διοίκησης. Ανήκει σε όλους τους Ηλείους και γι’ αυτό σήμερα πρέπει να χαίρεται όλη η Ηλεία.

Για μένα όταν ξεκίνησα το ’85 και το ’86 να αλλάζω τα καρτελάκια του σκορ στο ανοιχτό γήπεδο, ήταν ένα όνειρο ζωής. Κάποτε αυτή η ομάδα να φτάσει να παίζει με τους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ. Παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερε, χάρη στην τεράστια προσπάθεια κάποιων ανθρώπων. Φίλε Γιάννη (σ.σ. Τζήμα) σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ήσουν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Σας είχαμε υποσχεθεί ότι μπορούμε να σας φιλοξενήσουμε καλά και νομίζω τα καταφέραμε. Στείλαμε και ένα μήνυμα για του χρόνου ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες ομάδες. Το ίδιο έγινε και στον πρώτο γύρο στην Καβάλα και ήταν υποχρέωσή μας να σας το ανταποδώσουμε. Όταν σε αυτό τον νομό είμαστε αγαπημένοι και μονοιασμένοι, μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους”.