Νούσης: «Ο Πανερυθραϊκός αποτελεί… κίνητρο για όλους τους αντιπάλους μας»

Έπειτα από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις, ο Πανερυθραϊκός επιστρέφει στο… σπίτι του, όπου αύριο (Κυριακή 11/2, 17:00) θα φιλοξενήσει την Δάφνη Δαφνίου.

Ο Δημήτρης Χουχουλής θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μάριου Δερμιτζάκη, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή των Παναγιώτη Μακρόπουλου και Γιώργου Σταθόπουλου, που αμφότεροι είχαν αποκομίσει τραυματισμούς από το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας, στην Νίκαια.

Μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ομάδας μας, ο συνεργάτης του κόουτς Χουχουλή, Θάνος Νούσης, αφού πρώτα ανέλυσε τα κέρδη των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων και εξήγησε γιατί η αντίδραση του Ιωνικού δείχνει τη δυναμική του Πανερυθραϊκού, αναφέρθηκε στον αυριανό αγώνα με την Δάφνη Δαφνίου και το έξτρα κίνητρο των παικτών μας, αλλά και στο γεγονός ότι η Ερυθραία αποτελεί… κίνητρο για όλους τους αντιπάλους μας!

“Ερχόμαστε από δύο… περίεργα παιχνίδια, με Ίκαρο και Ιωνικό. Στη Νέα Σμύρνη, πανηγυρίσαμε μία… επαγγελματική νίκη, αφού χωρίς να πιάσουμε τρομερή απόδοση, καταφέραμε να κάνουμε καλά τα βασικά και να φτάσουμε σε ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο διπλό, δείχνοντας ότι μπορούμε και στην κακή μας μέρα. Στη Νίκαια, την προηγούμενη εβδομάδα, γνωρίσαμε μεν την ήττα από μία ομάδα που βάσει ρόστερ και ποιότητας είναι πασιφανές ότι ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά κατορθώσαμε μέχρι και πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να τους βάλουμε δύσκολα και να τους προβληματίσουμε, παρότι γνωρίζαμε ότι η διαφορά δυναμικότητας είναι πολύ μεγάλη. Και όλα αυτά, έχοντας στην πεντάδα διαρκώς έναν ή δύο Εφήβους! Βέβαια, στην τελευταία περίοδο ο Ιωνικός… σκύλιασε και η διαφορά άνοιξε πολύ, έστω κι αν εμείς αγωνιζόμασταν με τρεις Εφήβους κι έναν παίκτη από την ομάδα Νέων στην πεντάδα, στο τελευταίο οκτάλεπτο.

Όμως, η αντίδραση αυτή μίας τόσο ισχυρής ομάδας, όπως ο Ιωνικός, δείχνει και τη δυναμική του Πανερυθραϊκού, φανερώνει ότι η Ερυθραία αποτελεί κίνητρο για όλους, ακόμη και για τις πιο πλούσιες και ισχυρές ομάδες, και η “δίψα” αυτή των αντιπάλων μας να καταφέρουν να μας νικήσουν θα έλεγα ότι έχει… ευεργετικά αποτελέσματα για εμάς, αφού δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο και στους δικούς μας παίκτες, τους… πωρώνει και τους πεισμώνει αυτή η έξτρα πίεση! Και μέχρι στιγμής μπορούμε να πούμε ότι έχουν καταφέρει να αντεπεξέλθουν και με το παραπάνω στο βάρος της φανέλας μας και να έχουν δικαιώσει τόσο εμάς, όσο και τους εαυτούς τους, με τα όσα έχουν πετύχει ως τώρα! Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια μας, λοιπόν, είναι αντιπροσωπευτικά για το ότι τόσο οι νίκες, όσο και οι ήττες είναι διδακτικές και παίρνεις σημαντικά μαθήματα εν όψει της συνέχειας, αφού στην πρώτη περίπτωση είδαμε πώς φτάσαμε στη νίκη χωρίς να είμαστε σε καλή μέρα, ενώ στη δεύτερη παρά την ήττα είδαμε πόση πίεση μπορούμε να βάλουμε σε μία τόσο ακριβή ομάδα, συν το μεγάλο κέρδος των πιτσιρικάδων μας…

Πλέον, αναφορικά με το αυριανό ματς, έχουμε αφήσει πίσω μας την ήττα στη Νίκαια, έχοντας πάρει βέβαια δύναμη από όλη αυτή τη διαδικασία, και είναι δεδομένο ότι το μυαλό μας βρίσκεται μόνο στην Δάφνη Δαφνίου. Η Δάφνη διανύει, αν μη τι άλλο, κακή περίοδο, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να μας αποπροσανατολίσει και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για αρκετά ποιοτική ομάδα με έναν πολύπειρο προπονητή και ιδιαίτερα έμπειρους παίκτες, όπως οι Τσιάκος, Μιχόπουλος, Γεωργούτσος, Γκίνης, Σοφρωνάς, κ.α., η οποία επεδίωκε το κάτι παραπάνω στην αρχή της σεζόν και είχε θέσει πρωταγωνιστικούς στόχους.

Απ’ την πλευρά μας, έχουμε κάποιες απώλειες από τον προηγούμενο αγώνα, κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε. Δεν γνωρίζουμε αν οι τραυματίες μας θα είναι ΟΚ για την αυριανή αναμέτρηση -ο Δερμιτζάκης είναι σίγουρα εκτός και περιμένουμε να μάθουμε πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει- παρ’ όλα αυτά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας δουλέψαμε σκληρά και μεθοδικά, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τα σημεία-“κλειδιά” της Δάφνης, ακόμη και αν παραταχθούμε με απουσίες. Πιστεύω ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια του ματς και ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο που έχουμε έχουμε δουλέψει, ώστε να σταματήσουμε τα “ατού” του αντιπάλου, θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες… Και ειδικά από τη στιγμή που θα έχουμε στο πλευρό μας τον πιστό κόσμο του Πανερυθραϊκού, ο οποίος συμβάλλει τα μέγιστα στην εξίσωση… Οι φίλοι της ομάδας είναι διαρκώς δίπλα μας, από την αρχή της σεζόν και ευχόμαστε να συνεχίσουν να αποτελούν τον έκτο μας παίκτη…!”.