Ντέρμπι και “παγίδες” στο Νότιο όμιλο

ball_breaking_wallΓεμάτη ντέρμπι και αναμετρήσεις που κρύβουν κινδύνους για τα (θεωρητικά) φαβορί, είναι η αυριανή 8η αγωνιστική στο νότιο όμιλο της Β΄Εθνικής. Πρώτο και καλύτερο είναι το παιχνίδι που θα αρχίσει στις 16:00 στο κλειστό του Αγίου Θωμά, εκεί όπου το Μαρούσι θα υποδεχτεί τον Παπάγο, σε ένα διαχρονικό ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που έχουν παίξει για πολλά χρόνια τόσο στην Α1, όσο και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις προηγούμενες δύο δεκαετίες.

Επικίνδυνο παιχνίδι έχει μπροστά του ο πρωτοπόρος Πανερυθραϊκός, ο οποίος θα φιλοξενήσει στις 16:30 τη μοναδική ομάδα της κατηγορίας που ακόμα δεν έχει υποστεί ήττα μακριά από το γήπεδο της, τον Μανδραϊκό (3-0 εκτός έδρας). Στο μεταξύ, το Περιστέρι θα σκέφτεται τη νίκη και μόνο αυτή στον αγώνα με τον Φιλαθλητικό, την ώρα που ο Πανελευσινιακός και η Νέα Κηφισιά θα υποδέχονται τον Κρόνο και τον Πρωτέα Βούλας αντίστοιχα.

Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για Αγία Παρασκευή και Απόλλωνα Σμύρνης στο Κοντόπευκο, στο ντέρμπι ουραγών του νοτίου ομίλου, μεταξύ δύο ομάδων που αγνοούν τη νίκη εδώ και 6 και 4 αγωνιστικές αντίστοιχα. Τέλος, στα άλλα δύο παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής, ο Εργοτέλης θα υποδεχτεί τον Τρίτωνα με στόχο να σπάσει το σερί των πέντε ηττών, ενώ στις 18:00 ο Ιωνικός Νίκαιας θα επιχειρήσει να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του με αντίπαλο το διόλου ευκαταφρόνητο Κορωπί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Α.Παπανδρέου 17.00 Περιστέρι-ΕΦΑΟ Ζωγράφου Σκούτας-Σπυρόπουλος Σπ.
2ο Ελευσίνας 17.00 Πανελευσινιακός-Κρόνος Διμπινούδης-Στρέμπας
Δ. Βικέλας 17.00 Ν. Κηφισιά-Πρωτέας Β. Θεοδωρόπουλος-Τσαχάκης
Κοντόπευκου 17.00 ΚΑΠ-Απόλλωνας Σμύρνης Παπαθανασίου-Κάρδαρης
Στ. Καλαϊτζής 16.30 Πανερυθραϊκός-Μανδραϊκός Καραβίτης-Χρηστίδης Π.
Αγ. Θωμά 16.00 Μαρούσι-Παπάγος Ζακεστίδης-Πολυχρόνης
Λίντο 16.00 Εργοτέλης-Τρίτωνας Κυριακόπουλος-Λιότσος
ΔΑΚ Νίκαιας 18.00 Ιωνικός Νίκαιας-Κορωπί Καλογερόπουλος Φ.-Αναστασίου