Ντισλής: «Χθες ίσως να ήταν η τελευταία για εμένα άνοδος»

Μία μακρά πορεία γεμάτη σκορ και ανόδους έφτασε στο τέλος της. Ο Δημήτρης Ντισλής στα 45 του αποφάσισε να βάλει τελεία στη μπασκετική του διαδρομή, κρεμώντας τα παπούτσια του. 

Η έφεση του στο σκοράρισμα ήταν πάντα εκείνο που τον διέκρινε. Χαρακτηριστικά, στη Γ΄εθνική τη σεζόν 2015-16 με τον Μακεδονικό ήταν πρώτος σκόρερ του ομίλου που αγωνιζόταν, ενώ στη δεύτερη θέση της λίστας των σκορερ βρέθηκε τις σεζόν 2016-17 (Μακεδονικός), 2017-18 (Μακεδονικός) και 2018-19 (ΜΕΝΤ).

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και την άνοδο της ομάδας του, ΓΑΣ Βασιλικών στη Γ΄εθνική, ο πρώην -πλέον- αθλητής ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. 

Αναλυτικά:

«Σχεδόν 40 χρόνια στα γήπεδα με πολλές νίκες, ήττες, ανόδους και πολλές συγκινήσεις…

Χθες ίσως να ήταν η τελευταία για εμένα άνοδος της μπασκετικής μου πορείας, μιας και είμαι πλέον “μεγάλος” για αθλητής, παρόλο που η αγάπη και η δίψα μου για το μπάσκετ με κάνουν να αισθάνομαι ότι τώρα ξεκινάω. Για αυτό είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος και συγκινημένος με αυτή την επιτυχία (βέβαια για να είμαι ειλικρινής τα τελευταία χρόνια όλο λέω ότι σταματάω και στο τέλος συνεχίζω …).

Τα συναισθήματα γίνονται ακόμη εντονότερα διότι πρόκειται για γειτονικό χωριό και όχι μόνο….. Η αποδοχή που είχα από όλη αυτήν την μεγάλη οικογένεια που λέγεται ΓΑΣ Βασιλικών ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου.

Επιπλέον είναι ένα σημαντικό γεγονός και για όλο το Δήμο Θέρμης, διότι ένα χωριό μέσα σε μια μόνο χρονιά κατάφερε αυτό που άλλοι προσπαθούν χρόνια, την άνοδο σε εθνική κατηγορία! Εδώ και πολλά χρόνια καμία ανδρική ομάδα του δήμου δεν αγωνίζεται σε εθνικό επίπεδο.

Ήταν μία δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις, τόσο λόγω του covid όσο και κάποιων τραυματισμών αλλά και διαφόρων άλλων προβλημάτων. Παρόλα αυτά η μπασκετική χρόνια έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το μεγαλύτερο κέρδος για εμένα είναι ότι φέτος είχα τον Θανάση μου μαζί. Ήταν η χρονιά που αγάπησε και ο ίδιος το άθλημα που με κέρδισε….και ο αθλητισμός κέρδισε τον γιο μου….. και όπως είναι γνωστό ο αθλητισμός μόνο καλό κάνει.

Ευχαριστώ πρώτα από όλα την οικογένειά μου διότι ακόμη και τώρα τρέχει μαζί μου στα γήπεδα και με στηρίζει σε κάθε επιλογή, την διοίκηση και τον προπονητή του ΓΑΣ Βασιλικών για την άψογη συνεργασία, αλλά και όλο το team, τους συμπαίκτες και όλο τον φίλαθλο κόσμο.

Αξίζει να σταθώ λίγο στους συμπαίκτες μου διότι οι περισσότεροι θα μπορούσαν ηλικιακά να είναι παιδιά μου. Εισέπραξα μεγάλο σεβασμό και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για αυτό. Ελπίζω και αυτοί να κέρδισαν έστω κάτι από εμένα, που θα τους συντροφεύει στην από δω και πέρα μπασκετική τους πορεία που τώρα ξεκινάει..».