kafritsas_proedros-livadias«Ενέδρα θανάτου» στο Αιγάλεω χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Λιβαδειάς Νίκος Καφρίτσας την επίθεση που δέχθηκε η αποστολή της ομάδας το απόγευμα της Κυριακής πριν το παιχνίδι με το Αιγάλεω, ενώ όπως τόνισε μιλώντας στο infobasket.gr «… από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Εάν μπαίναμε μέσα στο γυμναστήριο, τότε σίγουρα κάποιος απ’ την αποστολή θα έπεφτε νεκρός με τα όσα συνέβησαν»!!! Παρουσιάστηκε μάλιστα αρκετά «καυστικός» αναφερόμενος στο Αιγάλεω λέγοντας ότι «… πρόκειται για εγκληματική οργάνωση κι όχι για ομάδα», ενώ επεσήμανε ότι πλέον η όλη υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Κι αυτό διότι πέραν των όσων έχουν πράξει απ’ το βράδυ της Κυριακής στο Αστυνομικό Τμήμα με τις καταθέσεις του ίδιου, του γενικού αρχηγού, του οδηγού του λεωφορείου, αλλά και του φροντιστή της ομάδας – μετά την επιστροφή του απ’ το νοσοκομείο που είχε διακομιστεί όντας τραυματίας – θα υπάρξουν και νέες μηνυτήριες αναφορές.

«Σωθήκαμε χάρη στα λόγια ενός περαστικού που μας είπε βλέποντάς μας να ετοιμαζόμαστε να μπούμε στο γήπεδο, ότι μας έχουν στήσει ενέδρα, αλλά και στην άμεση αντίδραση του προπονητή και του γενικού αρχηγού», λέει ο πρόεδρος του συλλόγου της Βοιωτίας, εξιστορώντας τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής. «Ο προπονητής κάνοντας το πρώτο βήμα προς το γήπεδο, είδε τις ύποπτες κινήσεις και μας φώναξε να γυρίσουμε πίσω. Τα μέλη της αποστολής μπήκαν άρον-άρον στο λεωφορείο, το οποίο έγινε άμεσα στόχος με διάφορα αντικείμενα, όπως γυάλινα μπουκάλια, σπασμένους λαιμούς μπουκαλιών και άλλα αντικείμενα, ενώ συνεχώς μαζεύονταν κι άλλα άτομα γύρω απ’ το λεωφορείο και το χτυπούσαν ενώ προσπαθούσαν παράλληλα να το τουμπάρουν! Στο γήπεδο υπήρχαν δύο αστυνομικοί, που κι αυτοί έφυγαν για να γλιτώσουν τη ζωή τους με τη ζούγκλα που επικρατούσε».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Λιβαδειάς «… ευτυχώς σήμερα εκείνο που σκεφτόμαστε και για το οποίο συζητάμε είναι οι υλικές ζημιές και η απώλεια αθλητικού υλικού κι όχι για κάποια ανθρώπινη ζωή, διότι έτσι όπως ήταν η κατάσταση, φάνηκε σα να μην έχει αξία για κάποιους η ανθρώπινη ζωή».

Πλέον η Λιβαδειά ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, που είναι η στήριξη των μηνύσεων που έχει καταθέσει, αλλά και τις νέες μηνύσεις που θα υποβάλλει, αλλά και η ένσταση στην ομοσπονδία. «Θα ζητήσουμε να κατακυρωθεί το παιχνίδι υπέρ μας, διότι εμείς πήγαμε στο γήπεδο, αλλά δεν μπορέσαμε ν’ αγωνιστούμε διότι έπρεπε να σώσουμε τη ζωή μας», λέει ο κ. Καφρίτσας και συμπληρώνει: «Θέλουμε να κατακυρωθεί το ματς υπέρ μας και η μικρότερη τιμωρία που θα ζητήσουμε για το Αιγάλεω είναι να πέσει κατηγορία. Δεν μπαίνουμε σε αντιδικία με το Αιγάλεω και τις ανακοινώσεις του, αλλά δεν μπορεί μία τέτοια ομάδα να κοσμεί το πρωτάθλημα. Εγώ είμαι περήφανος που πήρα την ομάδα και έφυγα, διότι έτσι σώθηκαν ζωές από εκείνη τη ζούγκλα στην οποία βρεθήκαμε».

 

Χ. Κατσικάς: «Μας βοήθησε ο Θεός να μην μπούμε στο γήπεδο»…
Για τη βοήθεια του Θεού να μην περάσουν το κατώφλι του γηπέδου, έκανε λόγο κι ο γενικός αρχηγός της ομάδας της Λιβαδειάς Χρήστος Κατσίκας, μιλώντας στο infobasket.gr. «Ευτυχώς τα αντανακλαστικά μας ήταν καλά, διότι ένα δύο βήματα να ‘χαμε κάνει μέσα στο χώρο του γυμναστηρίου, τότε τα πράγματα θα είχαν τραγική κατάληξη. Φύγαμε απ’ το σημείο που ήμασταν μ’ ένα λεωφορείο σπασμένο και με μηχανές να μας ακολουθούν! Ψάχναμε να βρούμε σημείο να σταθούμε όπου θα υπήρχε αστυνομική προστασία, ενώ όταν με πήρε ο κομισάριος και μου είπε να πάμε να κλείσουμε το φύλλο αγώνα, του ξεκαθαρίσαμε ότι δεν αισθανόμασταν ασφαλείς να γυρίσουμε πλέον στο γήπεδο, αφού δεν υπήρχε κανείς να εγγυηθεί για τη σωματική μας ασφάλεια. Δεν θα βάλουμε ποτέ την υγεία μας πάνω από ένα παιχνίδι»…