Ξανά στον Λαγκαδά ο Ηλιάδης!

Ενα χρόνο άντεξε μακριά από τον Ερμή ο Σάββας Ηλιάδης καθώς ο έμπειρος γκαρντ επέστρεψε στην ομάδα του Λαγκαδά.

Αναλυτικά:

«Ο ΜΑΣ Ερμής Λαγκαδά καλωσορίζει και πάλι στην οικογένειά του τον Σάββα Ηλιάδη. Ο Σάββας αγωνίστηκε στον Ερμή Λαγκαδά και τη σεζόν 2011 – 2012 και αγαπήθηκε όσοι λίγοι από όλους τους φίλους της ομάδας. Μάλιστα είχε αναδειχθεί 1ος σκόρερ της ομάδας με 18π. μ.ό. όντας ο ηγέτης στην επιτυχημένη προσπάθεια για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ο Ηλιάδης ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 6/11/1979, πέραν της παρουσίας του στον Ερμή έχει πλούσια καριέρα έχοντας αγωνιστεί με τον Αία Ευόσμου τόσο πέρσι στην Β’ Εθνική όσο και στην Α2 (2000 – 2002), Ηρακλή (2003 – 2005), Πανιώνιο (2006), Άρη (2007 – 2009), Καβάλα (2010) και πάλι Ηρακλή (2011) στην Α1. Με τα χρώματα του Άρη έχει αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα όπου μάλιστα ως ένας από τους κορυφαίους της ομάδας έφτασε στο Top 16. Έχει αγωνιστεί και στις Εθνικές Εφήβων, Νέων & Ανδρών.

H είδηση της επιστροφής του Ηλιάδη ικανοποίησε όλους τους φίλους της ομάδας οι οποίοι βλέπουν ένα μεγάλο ηγέτη να επιστρέφει στον Ερμή ελπίζοντας ότι θα καλυφθεί στο έπακρο το κενό που άφησε η αποχώρηση του Γιώργου Αναγνωστόπουλου.

Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι ο Ηλιάδης θα συναντήσει και πάλι μετά από περίπου 12 χρόνια τον κόουτς Τάκη Ξουρίδα με τον οποίο είχαν συνεργαστεί όταν ο Ηλιάδης είχε εντυπωσιάσει στην αρχή της καριέρας του με τον Αία Ευόσμου.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του, ο Σάββας Ηλιάδης τόνισε: “Επιστρέφω σε μια ομάδα που αγάπησα και αγαπήθηκα. Οι δρόμοι μας χώρισαν πέρσι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά ξανασμίγουν φέτος. Ο Ερμής αποτελεί πρότυπο λειτουργίας στη Βόρεια Ελλάδα και μια ομάδα που σου παρέχει τα πάντα για να αγωνιστείς μέσα σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Χαίρομαι που θα συνεργαστώ και πάλι με τον κο Ξουρίδα. Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά σε αυτό το τόσο ενθουσιώδες κοινό του Λαγκαδά. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια αξιοπρεπή παρουσία και δεν θα έχουμε προβλήματα με το θέμα της παραμονής. Ωστόσο βλέπω ότι αρκετές ομάδες έχουν κάνει εντυπωσιακές μεταγραφές κι αυτό δείχνει ότι φέτος η Α2 θα είναι από τις πιο δύσκολες των τελευταίων χρόνων”.

Ο πρόεδρος του Ερμής κος Δημήτρης Χρηστίδης εμφανώς ικανοποιημένος από την επιστροφή του Ηλιάδη δήλωσε: “Χαιρόμαστε που θα ξαναδούμε τον Σάββα να αγωνίζεται με τα πράσινα του Ερμή. Μας χάρισε μαγικές στιγμές κι ελπίζουμε ότι θα τις ξαναζήσουμε και φέτος. Είχα πει πέρσι κάτα την αποχώρησή του λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ότι ίσως οι δρόμοι μας μελλοντικά ξανασμίξουν. Χαίρομαι που αυτό γίνεται τόσο σύντομα. Είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση σε όλες τις θέσεις. Όλοι μας έχουμε μείνει έκπληκτοι με τη δυναμική που παρουσιάζουν πολλές ομάδες στην Α2. Κάποια μπάτζετ είναι αντίστοιχα ομάδων της Α1. Εμείς ωστόσο πρέπει να ακολουθήσουμε τον αρχικό μας σχεδιασμό. Το θετικό είναι ότι έχουν έρθει κοντά μας μεγάλοι χορηγοί ΄τους οποίους και θα ανακοινώσουμε σύντομα”».