Ξεκίνησε το ταξίδι του το παιδικό βιβλίο του Νίκου Ντούγια!

Ήταν ο πρώτος Έλληνας που άνοιξε την… πόρτα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ της Τουρκίας, ενώ έχει πανηγυρίσει τον τίτλο στο Αμερικανικό Κολεγιακό πρωτάθλημα! Ο λόγος για το Νίκου Ντούγια, τον “αγαθό γίγαντα”, όπως τον χαρακτηρίζουν στα Ιωάννινα, την πόλη της καταγωγής του. Εκεί όπου έχει επιλέξει για έδρα του τη δική του ακαδημία μπάσκετ, δίνοντας στους μικρούς τα φώτα του και προετοιμάζοντάς τους για το δύσκολο ταξίδι στο χώρο της “πορτοκαλί θεάς”.

Ο ίδιος πέρα από το μπάσκετ, μας δείχνει και ένα ακόμη ταλέντο που διαθέτει, καθώς ολοκλήρωσε το πρώτου συγγραφικό έργο και το παιδικό του βιβλίο με τίτλο “Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα” ξεκίνησε το ταξίδι του! Οι εκδόσεις “Υδροπλάνο” είναι εκείνες που αποτελούν συνοδοιπόρο του Ντούγια σε αυτό το ταξίδι, που ευελπιστεί να είναι ευοίωνο και το βιβλίο του ν’ αγαπηθεί από τα παιδιά, όπως το αγάπησε κι ο ίδιος.

Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα

Aς σκεφτούμε, λοιπόν… Ο ήρωάς μας, ο Γίγαντας του παραμυθιού, μπορεί να είναι ο διπλανός μας, ο φίλος, ο συμμαθητής, ο γείτονας, ο ξαδερφούλης, που ένα του χαρακτηριστικό μπορεί να τον κάνει να μοιάζει “διαφορετικός”! Και εμείς… τι κρίμα, χωρίς να το θέλουμε, τον βάζουμε στο περιθώριο και δεν του δίνουμε ποτέ τη δυνατότητα να μας πλησιάσει, να μας μιλήσει και να παίξει μαζί μας. Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι μοναδικά! Παχουλά, κοντά, ψηλά, ξανθά, μελαχρινά. Τα χαρακτηριστικά μας δεν είναι αυτά που προσδιορίζουν το ποιοι είμαστε αλλά η ευγένεια της ψυχής μας. Το φωτεινό μας χαμόγελο! Τα χαρακτηριστικά μας χάνονται στο διάβα του χρόνου, δες τον παππού και τη γιαγιά. Οι ρυτίδες θα γίνουν συντροφιά για όλους μας στο αύριο, μα αντίθετα η καλοσύνη και η αγάπη θα είναι η ταυτότητα που θα μας συντροφεύει για πάντα στη ζωή μας. Το μυστικό τελικά είναι ένα… Να αγαπάς και να το δείχνεις! Και έζησαν όλοι μαζί και ΚΑΛΑ και ΚΑΛΥΤΕΡΑ!”.