Ξιφουλκεί και πάλι κατά της ΕΟΚ ο Βασίλης Ντάκουρης

Ξιφουλκεί και πάλι ο Βασίλης Ντάκουρης κατά της ΕΟΚ, με αφορμή την “άρνηση” της ομοσπονδίας να αναρτήσει στην “Διαύγεια” τις δαπάνες της, ως οφείλει να κάνει! Το μέλος του Δ.Σ. ΓΑΣ Εύνικος και εκπρόσωπος στην ΕΟΚ μετά από την επιτυχία με την εισαγγελική παραγγελία για τη χορήγηση των αντιγράφων των πρακτικών της εκλογοαπολογιστικής ΓΣ της ομοσπονδίας, επανέρχεται τούτη τη φορά θέτοντας εύλογα ερωτήματα γιατί η ΕΟΚ δεν φροντίζει να δημοσιοποιεί τις δαπάνες, όπως κάνουν όλοι… Επισημαίνει μάλιστα ότι πρόκειται για “… επιτομή της επιμονής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στην πλήρη αδιαφάνεια” και καταλήγει ότι “… Δυστυχώς μια μικρή ηγετική ομάδα και μετά από μια τεράστια οικονομική κρίση, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται τις ηθικές υποχρεώσεις της για πλήρη διαφάνεια, αλλά παραπλανεί και παρασέρνει δεκάδες υγιή στελέχη και εθελοντές της καλαθοσφαίρισης σε «σκοτεινά και αδιαφανή » μονοπάτια.

Και αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει!!!”

Διαβάστε τί έγραψε ο Βασίλης Ντάκουρης στο προσωπικό του site για το θέμα της “Διαύγειας” και της ΕΟΚ.

“Μόνο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο σύνολο των 100 περίπου εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, δεν αναρτεί τις δαπάνες της στο Πρόγραμμα Διαύγεια.

Φθάνει μια ματιά (ή ένα κλικ για ορισμένους) στην ιστοσελίδα του προγράμματος Διαύγεια όπου φαίνονται και οι εκατό περίπου εποπτευόμενοι φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Είναι προφανές πως όλοι οι ενεργοί εποπτευόμενοι αθλητικοί και πολιτιστικοί φορείς αναρτούν αναλυτικά τις δαπάνες τους, όπου φαίνονται ξεκάθαρα ανά δαπάνη, το ποσό , ο σκοπός, το είδος, η έγκριση και άλλα σχετικά με το συγκεκριμένο κάθε φορά έξοδο. ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ. Αυτόν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Και η ιστορία έχει ως εξής:

Από το 2011 ξεκίνησε πρακτικά να εφαρμόζετε ο νόμος 3861/2010 και το γνωστό σε όλους Πρόγραμμα Διαύγεια και έτσι η ΓΓΑ και οι εποπτευόμενοι φορείς της ξεκίνησαν να εντάσσονται σε αυτό και να αναρτούν τις διοικητικές και οικονομικές αποφάσεις τους. Ακόμα και οι ιδιωτικοί φορείς που επιχορηγούνταν από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του προϋπολογισμού τους. ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ.

Στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας στις 4/9/2016, ο οικονομικός απολογισμός δεν εγκρίθηκε ομόφωνα, όχι μόνο για την νομική υποχρέωση της ομοσπονδίας (κατατέθηκαν σχετικά έγγραφα) αλλά και για την ηθική υποχρέωση όλων μας, να δημοσιοποιούνται οι δαπάνες της με σχετικές αναρτήσεις στην Διαύγεια. Ίσως είναι και αυτός ένας από τους λόγους που απροκάλυπτα κρύφτηκαν και δεν δημοσιοποιήθηκαν και ούτε χορηγήθηκαν τα πρακτικά της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης και αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε και να εκδοθεί σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Στην συνέχεια και μετά από σχετικά αναπάντητα έγγραφα μας προς την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναρτούνται στις 29/7/2017 δυο απλά έγγραφα αγνώστου εγκρίσεως ή απόφασης αναφερόμενα σε ομαδοποιημένα έξοδα και προφανώς χωρίς κανένα στοιχείο δαπάνης, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. ( https://et.diavgeia.gov.gr/f/hbf )

Η επιτομή της επιμονής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στην πλήρη αδιαφάνεια. Δυστυχώς μια μικρή ηγετική ομάδα και μετά από μια τεράστια οικονομική κρίση, όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται τις ηθικές υποχρεώσεις της για πλήρη διαφάνεια, αλλά παραπλανεί και παρασέρνει δεκάδες υγιή στελέχη και εθελοντές της καλαθοσφαίρισης σε «σκοτεινά και αδιαφανή » μονοπάτια.

Και αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει!!!”

.
Διαβάστε ακόμη…