Οδεύουν προς “σκούπισμα” Μαϊάμι, Οκλαχόμα (+vd)

Μία νίκη από το sweep βρίσκονται η Θάντερ και η Χιτ, στις σειρές με Ντάλας και Νέα Υόρκη αντίστοιχα. Το Μαϊάμι επιβλήθηκε των αποδεκατισμένων Νικς (έπαιζαν χωρίς Στάνταμαϊρ, Λιν, Σάμπερτ) ύστερα από ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με (το πλασματικό) 87-70, χάρη στο προσωπικό σερί 8-0 που έκανε μέσα σε 1,5 λεπτό ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.

Οι Νικς ήταν μέχρι το 36′ στη διεκδίκηση της νίκης αλλά ευστόχησαν μόνο σε 8 σουτ εντός πεδιάς στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν 31,9% εντός πεδιάς στο ματς (αρνητικό ρεκόρ ομάδας για αγώνα πλέι οφ) και στο τέλος έκαναν και νέο αρνητικό ρεκόρ διαδοχικών ηττών (13) στην ποστ σίζον.

Η Οκλαχόμα νίκησε εύκολα μέσα στο Ντάλας τους πρωταθλητές και έκανε το 3-0 στη σειρά, κι ενώ στα πρώτα δύο παιχνίδια είχε νικήσει με συνολική διαφορά 4 πόντων. «Πρέπει να νικήσουμε ένα παιχνίδι, πρέπει να δείξουμε υπερηφάνεια» δήλωσε ο Ντιρκ Νοβίτσκι…

Τα αποτελέσματα της ημέρας

Νέα Υόρκη – Μαϊάμι 70-87 (Αντονι 22π., 7/23σ. – Τζέιμς 32π., 8ρ., 5ασ., 8λ.)… 0-3 νίκες.
Ντάλας – Οκλαχόμα 79-95 (Νοβίτσκι 17π., 9ρ. – Ντουράντ 31π., 11/15σ., 6ασ.)… 0-3 νίκες.

Οι Χάρντεν, Ντέιβις στην αμερικανική Εθνική

Η αμερικανική ομοσπονδία πρόσθεσε δύο παίκτες, τους Αντονι Ντέιβις και Τζέιμς Χάρντεν, σε αυτούς που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ για το ολυμπιακό τουρνουά. Ο σέντερ του Κεντάκι (και βέβαιο νούμερο 1 του φετινού ντραφτ) και ο γκαρντ της Οκλαχόμα θα αντικαταστήσουν τον Ντουάιτ Χάουαρντ και τον Ντέρικ Ρόουζ.

Το ρόστερ των Αμερικανών για την προετοιμασία θα περιλαμβάνει τους εξής 18 παίκτες: Kobe Bryant, LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh, Kevin Durant, Carmelo Anthony, Chris Paul, Deron Williams, Blake Griffin, Russell Westbrook, Tyson Chandler, Kevin Love, Andre Iguodala, Rudy Gay, Eric Gordon, James Harden, Anthony Davis, Lamar Odom. Η περίπτωση του τελευταίου, πάντως, αναμένεται να επανεξεταστεί λόγω της κάκιστης χρονιάς που έκανε στο Ντάλας… Η αμερικανική 12άδα θα ανακοινωθεί στις 18 Ιουνίου.