Οικονομάκης: «Χαρούμενος που είμαι στην ομάδα της καρδιάς μου»

Η μη έκδοση του πιστοποιητικού αφήνει πίσω το σχεδιασμό της ΑΕΚ. Πλέον, ο «δικέφαλος» δίνει μάχη με το χρόνο και ο νέος τεχνικός της ομάδας, Κώστας Οικονομάκης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την επιστροφή του στο “δικέφαλο αετό”, αλλά και για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, στην οποία υπήρξε κι ως παίκτης:

«Με τον Γεωργατζόγλου γνωρίστηκα μέσω του Κυριάκου Χήνα, ο οποίος είχε κρατήσει γέφυρες με το αδερφικό σωματείο της ΑΕΚ Άργους. Με παρακολουθούσε δύο χρόνια που ήμουν εκεί. Είδε τη δουλειά μου και με πρότεινε στη νέα διοίκηση για να μαζέψω τα ασυμμάζευτα. Είδε ότι μπορώ να βοηθήσω και να στήσω μία αξιόμαχη ομάδα που να μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο.

Η συνεργασία αυτή μου φέρνει ανάμεικτα συναισθήματα γιατί είμαι ΑΕΚτζής. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα της καρδιάς μου, όμως από την άλλη βρίσκοντας αυτές τις καταστάσεις θλίβομαι γιατί η ομάδα έχει φτάσει στο σημείο να μην ξέρουμε αν υπάρχει αύριο».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και τα εμπόδια που υπάρχουν:

«Ο σχεδιασμός προχώρησε γρήγορα. Συμφωνήσαμε με έμπειρα παιδιά και καλούς αθλητές που  γνωρίζουν καλά την Α2. Δεν μπήκαμε στο τρυπάκι να πάρουμε μεγάλα ονόματα με βαριά συμβόλαια μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσουμε. Ευτυχώς δεν έχουμε κανέναν πρόβλημα οικονομικό, ούτε με τους παίκτες και τους εκπροσώπους τους. Το μόνο πρόβλημα είναι διαδικαστικό και προέρχεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ουσιαστικά ενώ τα πάντα είναι συμφωνημένα δεν μπορούμε να μπούμε στο τυπικό μέρος που είναι η υπογραφή των συμβολαίων. Προσπαθούμε να βρούμε μία φόρμουλα γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα. Δυστυχώς ο χρόνος έχει ήδη τελειώσει».

Για τον πρωτάθλημα της Α2:

«Καταρχήν είναι δύσκολο από την στιγμή όπου πέφτουν πέντε ομάδες. Όπως το βλέπω όποιος δεν πέφτει ανεβαίνει και όποιος δεν ανεβαίνει πέφτει. Σε αυτή τη περίοδο οικονομικής κρίσης με τα περισσότερα σωματεία να έχουν τεράστια προβλήματα θεωρώ άκαιρο να γίνει έτσι η κατηγορία. Από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα της Α2 είναι πάντα συναρπαστικό και φέτος αναμένεται ακόμα περισσότερο».