Οικονομάκης: «Να στηριχτούμε στην καλή χημεία»

oikonomakisΤην περσινή σεζόν έφτασε κοντά στην άνοδο, ενώ και φέτος ο στόχος είναι να βρίσκεται μέσα στους διεκδικητές. Ο Απόλλωνας Αρχαίας Κορίνθου έχει έρθει για να εδραιωθεί στις Εθνικές κατηγορίες και το αποδεικνύει με την παρουσία του. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο τιμόνι της ομάδας θα βρίσκεται ο Κώστας Οικονομάκης, ο οποίος μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έμεινε στην Αρχαία Κόρινθο και τους στόχους που υπάρχουν.

Αναλυτικά:
Για τον δεύτερο χρόνο συνεργασίας του με τον Απόλλωνα Αρχ. Κορίνθου:
“Με την διοίκηση από πέρσι έχει αναπτυχθεί μία εξαιρετική συνεργασία που στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στο σεβασμό. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τη συνεργασία μου με την ομάδα κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επέλεξα να συνεχίσω για δεύτερη χρονιά στο σύλλογο”.

Για το φετινό ρόστερ της ομάδας:
“Το καλοκαίρι επιλέξαμε να κρατήσουμε τον περσινό βασικό κορμό που αποτελείται από τους Καραχοντζίτη, Κατσαμάκη, Σταυρόπουλο και φυσικά τον Σταύρο Δανιήλ. Αυτοί οι παίκτες ήταν οι βασικοί συντελεστές που έκαναν την ομάδα να πρωταγωνιστήσει την περσινή αγωνιστική περίοδο. Κρατήσαμε αυτά τα παιδιά και τα πλαισιώσαμε με ταλαντούχα παιδιά όπως είναι οι Τρυφωνόπουλος (Αγρίνιο), Βαμβακάς, Παπασταματάκης (Ηρόδοτος) και Στεφανής (Γαλάτσι). Ουσιαστικά από την ομάδα, αυτή τη στιγμή λείπει ένας ψηλός για τον οποίο γίνονται ενέργειες και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Γενικά όπως και πέρσι έτσι κι αυτή τη σεζόν θέλουμε να στηριχτούμε πολύ στην καλή χημεία που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε”.

Για τους στόχους που υπάρχουν τη φετινή σεζόν:

“Όταν μία ομάδα τερματίζει στην 4η θέση τότε λογικό είναι την επόμενη χρονιά να ανεβάζει τον πήχη. Το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής είναι ιδιαίτερα σκληρό, ανταγωνιστικό κι αμφίρροπο οπότε εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε να ανέβουμε, όμως λέμε ότι θα διεκδικήσουμε την άνοδο επί ίσοις όροις με τις υπόλοιπες ομάδες και θα είμαστε μέσα στους διεκδικητές. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους αντιπάλους μας αλλά ξέρουμε ότι κι εμείς δεν είμαστε όπως ο περσινός Προμηθέας που έκανε ένα αήττητο σερί και “κλείδωσε” την άνοδο. Στη Γ’ εθνική πάντα υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ αυτών που ανεβαίνουν κι αυτών που πέφτουν είναι μικρές κι έτσι μέσα σε μία αγωνιστική μπορεί να αλλάξει η ψυχολογία μίας ομάδας”.

Για το φετινό πρωτάθλημα του 1ου ομίλου Νότου της Γ’ εθνικής:
“Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι μία κούρσα διαρκείας κι όχι ένα σπριντ στο οποίο με ένα καλό ξέσπασμα θα μπορείς να ανέβεις. Οποιοσδήποτε θα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε και πιστεύω ότι θα γίνει χαμός τόσο για τις θέσεις της ανόδου όσο και σε αυτές που οδηγούν στον υποβιβασμό. Περιμένω να γίνει ένα πρωτάθλημα που θα κρατήσει μέχρι τέλους το ενδιαφέρον κι οι διοικήσεις θα πρέπει να έχουν υπομονή γιατί κάθε αγωνιστική θα αλλάζει ο βαθμολογικός πίνακας”.