Οικονόμου: «Θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ»

Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα, έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην αγγίξει και το μπάσκετ. Ο Νίκος Οικονόμου είναι από εκείνους που το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Ο προπονητής του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την εποχή που αγωνιζόταν στο παρκέ, αλλά και το σύλλογο όπου είναι ποροπονητής εδώ και δύο χρόνια.

Με το πέρασμα των χρόνων το μπάσκετ έχει αλλάξει τι σχέση έχει λοιπόν το τότε με το τώρα; «Δεν έχει καμία σχέση. Το μπάσκετ τότε ήταν τελείως διαφορετικό. Τότε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν πέρναγαν εύκολα από τις έδρες των ομάδων της Α1. Πλέον όμως το πρωτάθλημα είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και οι…  άλλοι. Βέβαια, το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε τον Κολοσσό και την Καβάλα να πρωταγωνιστούν. Θα πρέπει να κοιτάξουμε το σήμερα, γιατί αν δεν αλλάξει κάτι τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα».

Σχετικά με την πορεία του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, ανέφερε: «Το κακό αποτέλεσμα ήταν η ήττα από τον Εργοτέλη. Η μικρή εμπειρία που έχω αποκομίσει από τη Γ’ Εθνική δείχνει πως θα παιχτούν όλα μέχρι το τέλος. Είχαμε αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα. Ο δεύτερο γύρος θα κρίνει πολλά. Ξεκινάμε το 2011 με ένα εύκολο παιχνίδι κόντρα στον Ίκαρο Ικαρίας, μετά παίζουμε με τον Σπόρτιγκ, ακολουθεί το ντέρμπι με το Ψυχικό και μετά η Παναγίτσα. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να πετύχουμε ισάριθμες νίκες».

Τέλος, ο Νίκος Οικονόμου έκανε ένα μικρό απολογισμό: «Πολύ νωρίς για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος. Και πέρυσι η Φιλαδέλφεια λέγανε δεν πάει για τίποτα και τελικά διεκδίκησε μέχρι και την άνοδο. Είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα παίξει καλύτερο μπάσκετ και είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Οι πρώτοι θα παίξουν μεταξύ τους και θα υπάρξουν απώλειες. Να μην κάνουμε άλλη ήττα στον πρώτο γύρο και μετά πρέπει να πάρουμε τη νίκη με το Ηράκλειο εντός έδρας».